kulaklıklarınızı takıp müziğin sesini açtığınızda yavaş yavaş etkisini göstermeye başlar. önce hafiflediğinizi hissedersiniz, sonra hayal alemine dalıp dünyadan koparsınız ve zihninizi bulanır yavaşça. artık kulaklarınızla dinlemiyorsunuzdur müziği, damarlarınızda dolaşıyordur. ve müzik bitiğindeyse olduğunuz yere çakılır kalırsınız, sanki yer çekimi daha önce hiç olmamış, ilk defa üzerinizde bu yükü hissediyormuşsunuz gibi... bir süre kendinize gelmeyi beklersiniz. her hücrenize işlemiştir artık, bağımlılık yapar.
ders almancadır ve sınavın bir bölümü kelime bilgisini ölçmeye yöneliktir. okunan parçanın bazı kelimelerinin anlamları istenmektedir.
(bkz: feierabend): kutlama gecesi gibi de şey. bu aile çok çalışınca akşamları yapıyor. şükran gibi, çay börek falan...
aslında und die wellen weinen leise gibi bazı manyakların son derece canını sıkan durumdur. zira sadece bir kere ölünebileceği için farklı şeyleri **** deneyememe düşüncesi kahreder adamı.
üretkenliği üzerine anlatılan fıkralardan biri şu şekildedir:
yaramazlığın ölçüsünü kaçıran küçük walfgang'ı annesi paralıyordu: ''bak, bir daha yaparsan seni kümese kapatırım!''
wolfgang omuz silkti: '' istediğin kadar kapat! ben yumurtlamam ki, kümeste de beste yaparım!''
eğer alman hükümeti ile bağlantılı bir okulda okumaktaysa ve dersine alman bir hoca girmekteyse tavrına pek de şaşırılmaması gereken öğrenci. zira alman mantığına göre alamadığın puanın %25'i senindir.
''the child is grown, the dream is gone. i have become comfortably numb.'' sözleriyle zihinde büyük tahribata neden olan şarkıdır. ayrıca rahatlatcıdan çok uyuşurucu etkisi olan, ''insanmısınız siz?'' diye sordurandır.
teoman'ın paramparça isimli şarkısına ait sözlerdir.
doğrusu; ''bir bar taburesi üstünde babamın öldüğü yaştayım.'' olan sözleri ''bir parça buresi üstümde, babamın öldüğü yaştayım.'' olarak anlayan bünyeye uzun süre buresinin ne olduğunu düşündürtmüştür.
''tanrının varlığına inanmayan kişi nasıl tanrıya sövebilir?'' ya da ''inanmadığı bir varlık tarafından cezalandırılacağının söylenmesi ateistler için ne kadar bağlayıcıdır?'' sorularını akıllara getirendir.