uyulması aşağıdaki tezatlara yol açacak istek.
-dinler zaten kaybolamayacaktır, çünkü inançlar yasaklanamaz eylemler yasaklanır. kimse kimsenin hissiyatı, inancını değişteremeyeceğindendir bu.
-yasaklanan dinlerin göze batan ibadetleri olacaktır. zira hiç bir dinin tek ibadeti tapınağa gitmek falan değildir, dinlerde(ilahi olanlarda) yaşam zaten ibadettir aslen.haliyle din yasaklanamaz, hayatın her noktasını yasaklamazlarsa tabi.
-dini, eğer fiziksel ibadetler bütünü ve bu yöndeki kuralları olarak görerek bu istek dillendiriliyorsa, yerine konulan tüm tutarlı yasalar din yerini alacaktır. çünkü kurallar bütünü her zaman her yerde vardır, yazılı ya da yazısız. eğer din kurallar bütünü ise yeni din yasaklayanın kuralları olacaktır. yasaklayan tüm dinleri değil, biri hariç hepsini yasaklamış olacaktır.
gereksiz tespit oldu ama bakı açısı açısından faydalı bunar bence.
(bkz: hayırdır inşallah)
herşeyi komik yahut ilginç bulan veya
yazacak bir başka şeyi bulunmayan (artı bana sövmek üzere olan istisnalar)yazarların girdiğim sözlüklerin tamamında en rağbet ettiği davranıştır.
entry okumak yerine neden habire başlık okunur anlaşılmaz
bilgi amaçlı bir soru olmaktan çok "ses taraması yapan güvenlik protokolü" anlamında bir soru olan kim o? sorusuna karşı yapılacak en yaygın davranıştır. ama noel baba demekle arasında bir fark yoktur tabi. saçma da değildir işbu sebeplerden birinden ötürü
tüm samimiyetsiz, zoraki yazılmış sevgi çiçeği böceği edebiyetına şeklen benzemesine rağmen samimiyeti her halinden belli, ilk bakışta yargılanmaması gereken sakallı amcamız.
kişinin tek başına duyarlı olmasının yetmeyeceği, büyük, apsamlı veya örgütlenme gerektiren konularda duyulması kitlelerden beklenen duyma biçiminin yerine getirilmeyişi, haliyle o gerekli işlerin yapılmayışı sonucu doğuran halin temel sebebi.
(bkz: yuh)
eklektik yaklaşımlarla elde edilmiş, daha doğrusu sıçılmış söz öbeği.
ve tanrı x yaptı formatından bir kısım, lakin eğer anlamında değildir genelde o ama neyse
tanrının yok etmesi fikrinden bir kısım, kıyametten.
bir de böyle tanrılı tanrılı giderken, araya britanya hayranlığından delete tuşu.
türkiyenin ieeefellow olan ender profesorlerinden biridir. devreler ve sistemler üzerine uzmanlaşmıştır. mıt mezunudur ve şu an doğuş üniversitesinde allah bilir nasıl bir para karşılığı elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümünde bölüm başkanlığı yapmakta, okulun akademik anlamda rektörün bile beklemediği ölçülere çıkmasına yardımcı olmaktadır.
hayat hikayesi ölçüsünde bir CVsi olsa da öğrenciyle muhabbet edebilecek kadar da samimi bir insandır.
tüketme eylemini bilinci yerindeyken yapması dışında, tükettiğin şeyin ihtiva ettiklerini, nerden gelip nereye gittiğini bilen ve tüketme işini maksimum verimle yapmaya çalışan insanlara verilen bir tür sıfat.
modernizm i din gibi algılayıp her tartışma ortamını şenlendiren bir ülkede yaşadığımız düşünülünce, akılsızlaştırdığı tek şeyin aklın kendisi olmadığının da eklenmesi hoş olan söz öbeği
doğru önerme. din insanlar içindir, inançları barındırır ve inançlar olmadan anlamı yoktur.inançlar olmazsa o zaman hükümler bütünü olur. ancak bu hükümler bütünü devletle ilgili şeyleri bağlayabilir zira devlet denen şey insanların hayatlarının düzeninde etkili bir nanedir. demekki devletin hükümleri oluyormuş. bu konu da kullanılan terim (hükümler için) şeriattır, (zannedildiği gibi islam demek değildir aslında)
şu durumda devletin dini yoktur ama şeriatı olabilir. böyle devletlere de dinibütün devlet denmez.
(bkz: teokrasi)
insana dokunmakla kalmadığını cerrahlığından öğrendiğimiz sanatçının, aynı anda bir şeyleri cidden kesip biçtiğini de belirten tarihten ünlü adam sözü.