allah gibi dizi. house md ve person of interest ile ilk üçümdedir kendileri. yalnız izlerken kafa vermek gerekiyor. çok fazla bağlantı ve çok fazla detay var. atıyorum 1. sezonun 4. bölümünde gördüğünüz bir şeye 4. sezon 6. bölümdeki birşey sebep oluyor ve ona da 2. sezon 10. bölümdeki bir olay sebep olabiliyor. temelleri ise 1. sezon 8. bölümde atılabiliyor gibi çok karmaşık bir olay örgüsü var. bolca detay var.
izlemesi fazla keyifli bir dizi. toplam 47 bölüm. 47 de asal sayı.
mantık hatalarıyla bezeli 3 saatlik boş yapım. film kültürü olmayan insanlarımız tabi ağızlarından salyalar saça saça beğenecekler. hatta bu entry eksi yağmuruna tutulacak çok normal.
nolan filmi olduğundan, popüler kültür, yere göğe sığdırılamıyor. müziklerini hans zimmer'ın yaptığını gördüm, bilim-kurgu manyağıyım. dedim şu sinemaya bi gidelim bakalım. sonuç? 10 liramdan oldum, hay skeyim diyerek çıktım. şimdi filmi "çerezlik" kategorisine de sokamıyorum çünkü film 3 saat. bildiğin dümdüz 3 saat.
filmi "kurgu lan bu olur öyle" diye savunmak biraz eblehlik. çünkü film başından beri bilim-kurgu olarak değil "bilim-gerçek" olarak servis edildi. hep reklamları en gerçek, süper gerçek, o kadar gerçek ki biz bok yemişiz yanında tarzıydı. birçok bilim insanın katkısıyla oluşturuldu film diye poh pohlayıp durdular.
uzay bilimini topluma indirgeyen derken? ne yaptılar oturup planck sabiti, tanrı parçacığı falan mı anlattılar? herhalde açıp bi 2001, red planet vs izlemediniz ki böyle sikko görüşler bildiriyorsunuz.
bu filmden yana oturur onlarca mantık hatası sayarım. hani dünyada ekin bitmişti de boku yemiştik? e madem öyle niye bir drone için koca tarlanın anasını sktin cooper?
e hani nasa üssü çok çok gizliydi? tamam gelecekteki cooper verdi koordinatları amenna, da arkadaş bu hıyar ağası üssü bulamadı ki. koordinatlara rağmen hem de. bala göte kaybolmuşken kapısına gitti. bu nasıl çok gizli nasa üssü?
koskoca nasada adam mı bitti de eski çalışanlarına ihtiyaç duyuyorlar? koskoca nasa "qnq gel yarın başla ya :d" diyerekten niye cooper a balıklama atlıyorlar?
hele hele bu sahneyi sineye çekebilen zaten her filmi izler "abi süferdi yaaavğ" diye gezer. şu su dolu (su mu emin değilim, hatırlamıyorum) gezegende tıkılıp kalıyorlardı hani. motorlar havasızlıktan ateşlenmiyor muydu neydi. hatun kişisi hıyarlık yaptı diye cooper yarım saat araç içerisinde ahkam kesiyordu falan. hatırladınız değil mi? heh madem bir önceki sahnede götünüzü yırta yırta "bir saniye bile çok önemli, orda beş dk kalsanız bizim burda asır geçer" diyorsunuz, niye araç içerisinde cooper yarım saat nutuk atıyor? niye nutuk atacağına nutuk sahnesi sonrası yaptığı gibi en başta kabin içerisindeki havayı motorlara basıp gezegenden sktir olup gitmiyor?
hadi buna mantıklı bişi bulun. bakın bu sahne tüm filmin kırılma noktası. final minal değil gayet aradan 23 sene geçmesi olayının sebebi bu sahne. e peki neden en başta yapılmıyor bu işlem? niye sikko sikko nutuk atılıyor? hadi bunu bi mantık çerçevesine oturtun.
arkadaşlar, yoldaşlar, ey romalılar! popüler kültürün köpeği olmayın, hipnotize olmuş gibi film izlemeyin.
Adamlar aya gitti reflektörler yerleştirdi, araştırmalarda kullanılsın diye de koordinatları hiç bir karşılık beklemeden tüm dünyaya açtı.
Adam hala diyor ki dünya düz.
Bak canım kardeşim. ilk paylaştığın görselin saçmalığını skeyim bak. iyi bak buraya.
Senin deyiminle tabak gibi olan dünyada gece gündüz çizgisi o şekilde ayrılmaz. A be andavalım benim. Hiç mi fizik görmedin, hadi fiziği geçtim. Görmüş olsan zaten dünya düz diye zırvalamazsın, hiç mi sokak lambası altında top oynamadın?
Her şey tamam, newton un da anasını siktik, o da kabul.
Yer çekimi için uydurulan saçmalığa göre dünyanın bir süre sonra ışık hızına ulaşması lazım. Hiç mi oturup "yav biz ne saçmalıyoruz amk?" demiyorsunuz?
Hani nasa yalancı, jaxa orospu çocuğu, sovyetler desen tam dümbük, hele hindistanlılar kim köpekki marsa sonda yolluyorlar?
Daha esa, cnsa falan saymadım. Amatör astronomlar falan herkes mal. Bi siz akıllısınız.
Ne fizik bilir ne bi skim bilirsiniz ama fikir sahibi olursunuz.
Vakti zamanında manyak bi patent memuru abimiz çıkmış demiş ki
"zaman görecelidir"
-Nası aq?
Zaman 4. Boyuttur ve diğer 3 boyut ile iç içe geçmiştir. Kuantum mekaniiine göre aslında zaman bir çizgi halinde değildir, o an var olmaktadır. Yani zaman aslında akıp giden bi düzlem değil sadece o an olan ve daha sonrası yok olan bir boyuttur.
Hatta bir tık ötesi, büyük çökme teorisine göre evrenin sonu geldiğinde tekrardan big bang deki o küçücük noktaya döneceğiz. Ortaya çıkan kütle çekim kuvveti o kadar yüksek olacak ki karadelikler bok yemiş.
O noktada zaman duracak, hatta durmaktan da öte, adeta yok olacak. Taaki bir sonraki big bang e kadar.
Yerbilmezlik ile bi aralar kafayı bozduğum anlaması çok kolay bi o kadar da anasının amı zor olan fizik.
Aslında her şey basit ama gündelik hayatın kurallarına kafayı takmış beynimizin kıvrımları, kardeş o öyle değil böylr, hem öyle hem de böyle, dendiğinde haliyle cortluyor.