okyanusdeniz
182 (mavi jojoba tanesi)
sekizinci nesil yazar 1 takipçi 14.93 ulupuan
entryleri
oylamalar
medya
takip

    her şey hakkında konuşmak

    1.
  1. muhabbete her şeyi katarak konuşmaktır.

    gerekenler:

    1- sağlam bir arkadaş ( sözkonusu arkadaş suspus olmayacak, genel kültür sahibi, laf, söz kesmeyecek, adam gibi dinleyip sadece karşı çıkmak için konuşmayacak, lafı uzatıp can sıkmayacak, mizah anlayışı kuvvetli, yerinde gülmeyi bilen, doğal ve katışıksız olması tercihimizdir. )
    2- her şey derken onca şeyi konuşabilmek için zaman da lazım.
    3- manzaralı, hoş bir mekan muhabbetçilerimizin çenelerini daha bir düşürecektir.
    4- muhabbeti başlatacak bir konu.
    1 ...
  2. sinemada tek başına gülen adamın sesi

    1.
  3. filmin komik bir bölümüne gülmüş insanlardan sonra, * * * sessizlikte bir kahkaha patlatan adamın sesidir. hep severdim zaten böyle insanları. sokakta da böyle gülenler var. sonradan gülme. *
    8 ...
  4. insanın kendine zararıdır unutmak

    ?.
  5. unutmak : aklında kalmamak, hatırlamamak, bağışlamak, bir şeyi dalgınlıkla bir yerde bırakmak, hatırdan, gönülden çıkartmaktır. ancak insan aklında kalmadığını unutamaz. bu nedenle mümkün değildir unutmak. bağışlasa da ertesi gün suçlar, yine unutamaz. hatırdan gönülden çıkartmak dersek insan hatrına, gönlüne gireni çıkartamaz. bu nedenledir ki kendine zarar vermektir unutmak. ancak, unutulana zarar vermek vazgeçmektir.
    0 ...
  6. klasik müzik dansla buluşuyor

    ?.
  7. reklamlarında da dediği gibi eşsiz olacağını düşündüğüm gösteridir. (bkz: iyi yapmış redbull)
    0 ...
  8. bir garip ruh hali

    ?.
  9. tam da içinizde anlatabilecek o kadar şey birikmişken bunları hiç bir şekilde dışarı vuramamaktan kaynaklanan, aslında sizde kalmasından memnun olduğunuz ancak yine de bir cevabı olmayan, bir türlü cevaplayamadığınız soruların akılda sıkça kendini gösterdiği zamanlardan biridir.
    0 ...
  10. günden detaylar

    ?.
  11. yaşanılan, günlük olaylardan akılda kalanlardır.
    0 ...
  12. balkan kürek şampiyonası 2011

    1.
  13. 10- 11 eylülde istanbul haliç' te balat parkı' nda yapılacak olan şampiyonadır.
    0 ...
  14. özgürlüğe anlam yüklemek

    1.
  15. özgürlüğü çeşitli yönlerden aramaya çalışmaktır. halbuki açık ve nettir tanımı: bağımsız olma, engellenmeme, zora mecbur etmeme, dış etkenlerden bağımsız olma hallerinden ibarettir. peki bağımsız olmak mümkün müdür? veya kimsenin hiçbir şeyi engellemediği bir durumdan bahsetmek ne kadar olağan olabilir? bu kavramların sanki hepsi mümkünmüş gibi bağlanırız özgürlüğe. siyasi ve felsefi açıdan ayrılmasından bahsedilebilir ancak bizim sürekli çeşitli yönlerinden ayırmaya çalışarak rahat bırakmadığımız bu kavramı bu şekilde şekillere, kalıplara sokmak kendi tanımına ne kadar uyumlu olabilir? özgürlük; özgürlüktür işte, bizde olamayan.
    1 ...
  16. ağızdan çıkamayan sözler

    ?.
  17. bu haftanın şanslı numaraları

    ?.
  18. sayısal loto çekilişlerinde sürekli duyduğumuz cümledir.
    2 ...
  19. karatay diyeti

    1.
  20. kibrit kutusuymuş, iki yemek kaşığıymış gibi sınırlandırmalara izin vermeyen, et, balık, süt, peynir, tereyağı, sebze, meyve, kuruyemişler vs... hepsi serbest diyen ilginç diyet. * aslında bir diyet değil yaşam biçimiymiş.
    5 ...
  21. alakasız şeyleri bir tutmak

    ?.
  22. ne yazık ki ülkemizde henüz bir bakış açısı oluşmamış kişilerin elmayla armudu bir tutma huyudur. bunlardan en kötü görüneni, şehitleri ve onlarla aynı yerde adı bile anılamayacak kişilerin birbirleriyle bağdaştırılmasıdır. sol frame den facebook gibi pek çok yerde, 13 şehidin unutulup, hilal cebeci' yi, amy winehouse' ı vs... konuştuğumuzu zanneden kişilerin olaylara ne kadar basit yerlerden baktıklarını söylemek isterim. sadece bununla da bitmez, Atatürk' ün bir devlet kurmasından çok, içki içtiğini konuşan zihniyetler de bunlara dahildir. aslında partizanlığın (yalnış anlaşılmasın) insanları ne kadar küçük durumlara düşürdüğünün küçük bir tablosudur bütün bunlar. nerden vursak diye oturup deli gibi düşünmek insanı birbiriyle hiç alakası olamayan şeyleri bağdaştırmaya iter. 13 şehidi unutulduğunu sanmak nasıl bir milliyetçi düşüncesidir onu da hiç anlayabilmiş değilim. işleri gelince ülkenin satıldığından bahsederler ama uğraşmazlar hiçbir şeye. sonuçta satmak ayrı iştir satılmak ayrı...
    0 ...
  23. 2011 dünya yüzme şampiyonası

    1.
  24. iki yılda bir düzenlenen, bu sene çin' in ev sahipliği yaptığı, 81 ülke, 5724 sporcu, teknik direktör ve yetkilinin katılımıyla trt spor da canlı olarak izlenebilen müsabakalardır.
    2 ...
  25. belki yeniden karşıma çıkacaksın

    1.
  26. bulutsuzluk özlemi nin sözlerimi geri alamam şarkısındaki güzel bir dizedir.

    Yine aşınca çayın suyu boyunu
    Belki yeniden karşıma çıkacaksın.

    sonrası daha bir anlamlıdır ki:

    Göz göze durup bakınca
    Göreceğiz,
    Neyiz ve nerelerdeyiz,
    Bilemiyoruz
    Şimdi.
    1 ...
  27. mustafa nur subaşı

    1.
  28. sesi insanın içine işleyen seslendirme sanatçısıdır. star tv için düzenlenen dublaj kadrosunda yer almış ve morgan freeman'a ses vermiştir. morgan freeman' ı ondan bile iyi seslendirdiği söylenir. trt nin dizisi kuruluşta ve şirinlerde anlatıcıdır.
    0 ...
  29. bir spor dalı olarak kürek

    ?.
  30. insanoğlunun denizlere açılmasıyla başlar kürek tarihi. Daha da öncesi olarak m.ö. 25. yüzyıla kadar inmektedir. ilk dönemlerinde ulaşımın önemli bir parçası olan kürek yine insanoğlunun vazgeçemediği rekabet hissinden dolayı 16. yüzyılda kürekli teknelerle, bunlarda bulunan yolcuların aralarında bahse girmeleriyle yeni bir spor dalı olarak temelleri atılmıştır. Bu rekabetten sonra 1715' te ingiltere' de , kayıkçılar arasında modern anlamda düzenlenen ilk kürek yarışı olan "doggetts coat badge" yarışı yapılmıştır. O çağlarda henüz temelleri atılan kürek sporunun amatör sayılabilecek ilk yarışı ve kuralları ise 1829' da yine ingiltere' de oxford ve cambridge üniversiteleri arasında, onun ardından 1851' de abd' de harward ile yale üniversiteleri arasında düzenlenmiştir. Bacakları itme ile güç kazanılmasını sağlayan kızaklı oturakların ilk kez kullanılması 1857' de abd' de olurken onları izleyen ingiltere, fransa, belçika, italya ve isviçre tarafından uluslar arası kürek dernekleri federasyonu '"fisa" kuruldu. Fisa aynı zamanda kurulan ilk uluslar arası spor federasyonudur. Küreğin olimpik bir spor haline gelmesi 1900 paris olimpiyat oyunları' n da olmuştur. Bayanlar için zor bir spor gibi gözükse de kürekte bayanların resmi olarak yer alması ilk kez 1976' da montreal olimpiyatları' nda gerçekleşmiştir. ilk dünya şampiyonaları ; erkeklerde 1962 yılında, bayanlarda ise 1974 yılında başlamıştır.
    Kürek dünyanın en zor sporlarından biri olarak, sıkı bir dayanıklılık ve kuvvet isteyen bir spordur. Aynı zamanda kürek çekerken vücudun bütün kasları çalışmaktadır. hava şartları müsait olduğunda her mevsimde yapılabilen bir spordur.

    Türkiye' de ise çeşitli nedenlerden dolayı (medyanın futbol, valeybol ve basketbol dışında kalan sporlara ilgisizliği, sponsor bulamama, desteklenmeme, üniversite, dershane, hatta kürek çekerken giyilen kıyafetlerden hoşlanmama kadar basit sorunlar yüzünden) kürek her ne kadar tanınmayan bir spor olsa da ilk kez osmanlılar dözneminde donanmanın gelişmesi ve güçlenmesiyle boğazda düzenlenen birtakım yarışmaların ardından türkiye modern anlamda kürek yarışlarına 1899 yılında katılmıştır. Japonya' ya bir dostluk ziyaretine giden ertuğrul gemisi personeli, singapur'da düzenlenen kürek yarışlarına katılarak birincilik kazanmışlardır. Türkiye' de ise ilk resmi yarışmalar donanma- i osman muavenet- i milliye cemiyeti tarafından 7 eylül 1913' te düzenlenmiştir. Ülkemizde çeşitli zorluklara rağmen yarışlara katılarak kazandığımız birçok birincilik vardır. Küreğin bilimsel bir kimlik kazanması marmara üniversitesi atatürk eğitim fakültesi beden eğitimi ve spor bölümü' nde küreğin yer almış olmasıyla başlamıştır. Yarışlar istanbul, sapanca, ankara, adana, fethiye gibi parkurlarda düzenlenmektedir.

    Tekne sınıfları:
    Çift kürek sınıfı: 1x (tek çifte), 2x (iki çifte), 4x (dört çifte), 8x (sekiz çifte-ülkemizde kullanılmamaktadır).

    Tek kürek sınıfı: 2- (iki tek), 2+ (dümencili iki tek, Türkiye de bu sınıfta yarış düzenlenmemektedir) , 4- (dört tek), 4+ (dümencili dört tek, türkiye de bu sınıfta yarış düzenlenmemektedir), 8+ (sekiz tek dümencili-tüm sekiz teklerde dümenci bulunmaktadır ) .

    (bkz: http://www.tkf.gov.tr)

    kendimi sunum hazırlamış gibi hissettim. bu başlığı açmamdaki nedene gelirsek sözlükte eksik buldum ve bu spor hakkında girilmiş entryleri yeterli bulmadım. ancak asıl nedeni ülkemizde spor kavramının tam olarak anlaşılmamış olmasıdır sözlük. kürek sadece bir bahane. ülkede ya sporcu yetiştiremiyoruz ya da var olan sporcuları başka yerlerde harcıyoruz. şöyle bir baktığımızda bizim yetiştirmiş olduğumuz sporcular nedense yurt dışında pek başarı elde edemiyorlar. biz daha çok devşirme sayılabilecek olanlarla bir şeylerin sapından tutmaya çalışıyoruz. evrensel olmaktan bahsedebilmek güzeldir ama neden bizimkiler olmasın. yapılan hataların başında dersleri etkileyecek diye spor yaptırılmayan çocuklar gelmektedir. hepsi bir üniversiteye kapak atsın diye uğraşırken içlerinde aslında iyi bir sporcu olabilme potansiyeli taşıyanları kaybediyoruz böylece. evet düşününce sporda para yok olması bir gerçektir. ancak sporda neden para yok? önce bu sorun halledilmelidir. bizler önemsemeyip sona attığımız bu kavramı avrupa veya abd çok önem vererek iyi başarılara imza atarken biz hala şike sorunlarıyla uğraşıyoruz. başkaları kazanırken, taraftar nedir bilmeden spora önem verdiğimizi sanıyoruz. ama sadece sanıyoruz...

    aklımdaydı yazdım.
    1 ...
  31. tatili hissetmek

    ?.
  32. yorucu, karmaşık, zorlu geçen yazların ardından hiçbir derdin tasasın olmadığı, akdeniz e, ege ye inmeye bile gerek kalmadan kafanın rahat olduğunun her yerde hissedilebildiği, uyuyup uyanmanın sorun olmadığı, istenilmeyen insanlardan uzak olmanın rahatlığının hissedilmesidir.
    0 ...
  33. yasak koymak yerine seçim özgürlüğü bırakmak

    1.
  34. insanoğlunun yaşamında öğrenemediği şeylerden biridir.
    1 ...
  35. © 2025 uludağ sözlük