sözlükte sinir sahibi olmadan, ergen zırvalarından ırak gezmemi sağlayan süper ötesi bir fonksiyondur kendisi. buradan akıl edenlere, kodlayanlara ayrı ayrı sevgilerimi gönderiyorum. cidden
mozilla firefox' un windows için optimize edilmiş hali. kesinlikte tavsiye ederim, çok daha efektif bellek yönetimi, daha fazla hız vaad ediyor bizlere.
ödöt: 64 bit versionunda extension sorunu olabiliyor. 32 bit tavsiye edilir. hiçbir sorun çıkmamakta kendisinde.
bir ritüeldir. gerekli şarkı listesi oluşturulur, atıştırmalıklar hazırlanır, ve başlanır. içilen strong beer ise sonu hatırlanmaz, yok değil ise yatma anı az çok hatırlanır, sabah dehidrasyona uğramış biçimde vücut kendini yalağın başında bulur.
açılma süresiyle beni derinden etkileyen, aşk şiirleri yazdıran browserdır. o değil de ubuntu günlerimde kendisi tek idi. diğer benzerleri halt yesin idi. severim, sayarım. barmaklara sağlık.
evrimsel olarak geride kalmış dişilerdir. oysa artık tüm tüy varlığı yok olması gerekirken pozitif bilime kafa tutan, var olan bütün evrimsel modelleri çürüten cinsitir.
ara mevsimlerde peşimi bırakmayan şerefsiz bir hastalıktır kendisi. gayet kırmızı bir burna, rulo rulo tuvalet kağıdıyla eşlik etmekteyim şu an efendim.
diğer iphone serilerinde var mı bilmem ama beni bir özelliğiyle çok şaşırtan telefondur kendisi. bildiğiniz gibi navigasyon için google maps kullanıyor ee google maps kullanıyorsa street view gibi bi güzellik neden yok dedim ve ufak bi araştırma sonucunde pek şukela sonuca ulaştım. efendim tabi ki de bu özellik türkiye'de yok bildiğiniz gibi olsa aracın üzerindeki dönen kameraya bakmaktan trafik falan tıkanırdı daha ne kadar tıkanabilirse. neyse neredeyse bütün avrupa ve abd için geçerli. maps uygulamasını açıp bir sokak ya da cadde üzerine parmağımızı basılı tutaraktan drop pin ediyoruz. ufak bi kutu çıkıyor sokak adını yazan onun sol kısmında turuncu bi ikon var. eğer o açık turuncu ise ona bastığınızda otomatik olarak street view moduna geçiyor. yok koyu turuncuysa yok strit viyiv falan devam.
built in olarak bütün sisteme hakim bir equalizeri olmayan dist. ses çok fazla bas geliyor ve 5.1 sistemlerde sorun yaratabiliyor. bunun çaresini ufak bir araştırmadan sonra buldum, paylaşayım. aşağıda yazan kodları terminale ayrı ayrı uyguladığınızda applications > sound n video > PulseAudio Equalizer yolunu izleyerek istediğiniz gibi ayarları değiştirebilirsiniz.
ubuntu 10.04 ve 9.10 la beraber gelen standart network manager'ın tüm dertlerinden kurtaran süper-über program. yalnız http://bugs.launchpad.net/wicd/+bug/145405 linkteki gibi bir bug var kendisinde. çözümü basit aslında. terminal'a şu kod girilir
sudo gedit /etc/resolv.conf
ardından çıkan belge şu şekilde tamamen değiştirilir ;
# generated by networkmanager #nameserver 192.168.2.1
nameserver 156.154.70.22
nameserver 156.154.71.22
eğer ubuntu 9.10'da ve 10.04 de internet bağlantısı belirli aralıklarla kesiliyorsa, wicd adlı network manageri yüklemenizi şiddetle tavsiye ederim. 2 hafta boyunca 10.04 de ve 9.10 ile beraber gelen network managerle uğraştım. wicd bütün sorunu çözdü. yüklemek için aşağıdaki kodları yazın, ayrıca eski network manageri de kaldırın. gerekirse startup listesinden de kaldırın.
materyalini kullanıp oluştuğun, yaşadığın, atalarının yaşadığı, uygarlıkların oluştuğu, canlı namına bildiğin her şeyi içeren gerçek evini bi kerede bütün olarak gördürten, afallatan eylem. hemen ardından bi vinston yakılır, seyire devam edilir.