bir arkadaşım bahsetti bundan. yoksam ben elhamdülillah müslümanım. ezan okunurken müziği kapattı, hayırdır dedim. abi dedi, ben inanmam biliyorsun ama adam çok güzel okuyor ezanı ondan kapattım dedi. normalde bu çocuğun da sırf inanmıyor diye ne çektiğini bir ben bilirim. neyse, demek ki ezan güzel okunursa insanda en azından saygı uyandırabiliyor.
omegle'de kendini bilmezin birinin bana söylediği söz.i am from turkey diyince bu ifadeyi kullandı ve sonra you sand niggas diye de ekleyip güldü. amerikalı olduğunu düşünüyorum çünkü çok cahilce laflar bunlar. sonra disconnect oldu.bunu buraya yazmamın amacı ise bize nasıl bir bakış açısıyla bakıldığını özetleyen bir ifade olduğunu düşünüyorum.
aradım mamafih bulamadım. hem başlığı hem de kızı yani. ayrıca ilk defa genellemeli ve hafif hakaretli başlık açıyorum o yüzden kusura bakmayın. şimdi konuya gelelim, yok böyle bi kız. hem gerçekten yok hem de olsa eşsiz olurdu anlamında yani. anlamadığım kısım ise sevilmek için yalvaran gözlerle bakan kızın bile sevilince sapıtması havalara girmesi, hemen kendisine asılan diğer erkekleri koz olarak sunup, seninle olmayı bir lutuf sayması. sadece türk kızlarına özgü bir şey mi bilmiyorum ama bi piç erkek, vasıfsız da olsa kötü davranan erkek tercihidir gidiyor arkadaş. hayır tamam öyle olsun da nedir bu ikiyüzlülük peki? çözmek değil dert onu çoktan geçtim de, bari amaç ne onu anlasak. insan hiç mi sorgulamaz kendini neden böyle yapıyorum diye?
görmüşsünüzdür bunlardan. sokağın ortasında dert yanar arkadaşına, ya patronunu ya bir arkadaşını, akrabasını şikayet eder, fakat ben neden kelimesi kelimesine duymak durumundayım? maksat deşarj olmak herhalde.
bir örnek verelim:
-abi dedim ki şerefsize madem patronsun gel sen yap nakliyatı
-bi çekindi bu tamam mı önceki afrası tafrası kalmadı
-öyle oturduğun yerden konuşmak kolay dedim
-gelmiş bana sen işini yap diyo bi de görüyon mu sen kimsin yaa (ve hala kovulmadın dimi)
diğeri de he abi haklsın valla diye onaylar napsın
ivan sergeyevic turgenyev'in babalar ve oğullar ile paralellik taşıyan ve en az onun kadar da amacına uygun, kaliteli eseri. bazarov'da verilmek istenen nihilizm anlayışının yerine bu sefer, milliyetçilik düşüncesi insarov karakteri ile anlatılmış. yine ideallerine sıkı sıkıya bağlı bir karakter ve diğer insanlar ve düşüncelerinden çok kendi ülküsü yolunda bir şeyler yapmaya ve hayatı bu yönde anlamlandırmaya çalışan bir tasvir ortaya konulmuş. o dönem durum tehlike arz ettiğinden, turgenyev direk bir rus karakter yerine, bulgar bir bağımsızlık savaşçısı ile canlandırmış hayallerini. -ve bir ayrıntı olarak- türklere kin duyan ve onları sürekli kötüleyen bir karakter insarov.
klasik turgenyev yapıtlarındaki anlatımdaki akıcılık ve aktarılmak istenen düşüncenin güçlü bir şekilde vurgulanması yine bu romanda göze çarpan özellikler. dönemin duyarsız tavrına karşı vatanın refahı uğruna savaşı göze almayı öneren bir düşünce yapısıyla karşımıza çıkıyor ve zaman zaman bazarovun acıklı hikayesi insarov'da da kendini buluyor.
bir de ilk defa bi roman okurken kahkaha attığımı hatırlıyorum. silik yaşlı karakter ivanoviç ve hayatı alaydan ibaret şubin'in diyalogları bile tekrar tekrar okutabilir bu romanı.
The Fall of Ideals albümünden death / black etkileşimli harika bir all that remains şarkısı. ayrıca solist Philip Labonte'un sesini iki değişik brutal + bir growl ve bir clean şeklinde hayran bırakacak tarzda kullanması şarkıyı albümde çok daha farkedilebilir kılıyor.
I will not give in to faciest beliefs and I am not a fool
I will not let pride in my core be rooted out
I will stand firm on my beliefs
Live life the master of my destiny
See no other way to live
I am not the weak willed
Nor am I a fool who can not see
I am not the weak willed
I will not let pride destroy me
Wise men can see the difference in compromise
And laying down ones beliefs
There shall be wisdom in my beliefs
They shall be rooted in strenght not failure
With lies on your tong seek to decieve
You've fallen victim to the human condition
And it's lead to your defeat
I am not the weak willed
Nor am I a fool who can not see
I am not the weak willed
I will not let pride destroy me
isviçreli cyber / endüstriyel metal grubu. şarkılarda bol distortion ve fütüristik temalar kullanırken, bir rammstein kadar coşturup, katatonia kadar hüzne sevkedebiliyorlar insanı. slave design ve antares adlı iki albümleri var.
orange county çıkışlı, avenged sevenfold referanslı heavy metal / metalcore grubu. bu sene haziran ayında çıkardıkları ilk albüm requiem'de bildiğim kadarıyla m shadows ellerinden tutmuş, gerçekten yaptıkları müzik de tarz olarak a7x'e çok benziyor. kesinlikle yetenekliler, özellikle jealousy dinlenmeli.
avenged sevenfold'un aşırı yetenekli, karizmatik lead gitaristi. yarattığı melodik riffler ve kaliteli sololarla grubun başarısında büyük pay sahibidir. 5 yaşından beri müzikle uğraşmaktadır ve babası da gitaristtir, hatta sidewinder adlı şarkının sonundaki flamenko soloyu babası yazmıştır.
son static x albümü. diğerlerine göre daha sert, daha endüstriyel. ve ilginçtir, çoğu endüstriyel albümde olmayan bir özellik: pek kaliteli olmasa da her parçada gitar solo var, kılıksız japon bu sefer iyi iş çıkarmış. özellikle cannibal, behemoth ve goat öne çıkan parçalar.
2005 yılında, dandik nu-metal grubu spineshankin frontmani johny santos tarafından kurulan metalcore grubu. rebirth of the temple adında bir albümleri var ve kesinlikle dinlemeye değer. thrash etkili, hem sert hem melodik bir tarzları var ve sololarda hayvanlaşabiliyorlar. denemek için funeral ve wrath adlı parçaları önyargısızca dinlenmeli.
italyan ressam (floransa 1462 - 1521). cosimo roselli'nin öğrencisiydi. zaman zaman leonardo, verrochio, signarelli ve flaman sanatından etkilendi. mitolojiyi veya ilkel ve vahşi insanları canlandıran garip konular seçti. etkili portreler ve mobilya panoları da yaptı.
mantıkta yanlış bir sonuca varacak şekilde düşünme. düşünüş şekli doğru olsa bile, temeli yanlış olan düşünüşün - yanlış önermeden yola çıkma olabilir, yanlış çıkarım yapılmış olabilir - sonucunun da yanlış olacağı barizdir.
19. yy.da ortaya çıkan, deney bilgisinden, mantıksal yorumlama ile bir açıklamalı yasa modeli oluşturmaya yönelik empirik tümevarımsal yöntem. bilim felsefesi ve metodolojinin konusu olmuştur.
'kılıcın gücü, yüzüğün laneti' olarak türkçeye çevrilmiş film.
iskandinav mitolojisinde yer alan nibelungs'un yüzüğünün ve bir kılıç ustasının ülkesini defalarca kurtaran ve tahtın varisi olduğunun farkında olmayan oğlunun hikayesini anlatan bir fantastik macera.