Bu özellikler ondört madde şeklinde sıralanabilir:
1. Ural-altay dillerinde ses uyumu vardır.
2. Kelime cinsiyeti yoktur.
3. Harf-i tikel (artikel) yoktur.
4. Fiil ve isim çekimi eklerle yapılır.
5. isim çekiminde iyelik eki kullanılır.
6. Fiil şekilleri zengindir.
7. Sıfatlar isimden önce gelir.
8. Önekler değil sonekler vardır.
9. Sayı sözlerinden sonra çokluk eki kullanılmaz.
10. Soru eki vardır.
11. Yardımcı fiil olarak "sahip olmak" anlamına geken fiil değil, "olmak" anlamına gelen fiil kullanılır.
12. Karşılaştırma -dan ayrılma hali ekiyle yapılır.
13. Ayrı bir soru eki vardır.
14. Bağlaç yerine fiil şekilleri kullanılır.
Sevmediğim mühendislerdir. Belki cok genel konuşuyorum ama tanıdıklarım kendilerinden nefret ettirmiştir. Egoları tavan olur genellikle bunların. Neyin kafasını yaşadıkları hala bilim adamlarınca araştırılmaktadır.
Rizede yetişen yeşilimsi bitkidir. Ne ilginçtir ki içmeden önce yani o kırmızımsıdan önce siyahtır. Pek bir tadı yoktur öyle ele avuca sığacak ama bağımlılık sebebidir.
Bir çok çeşit engelli vardır. Bunlardan kimileri zihinsel kimileri ruhsal kimileri fiziksel vb dir. Zihinsel engelli olanlar beyinlerinden kaynaklanan bir sorundan dolayı engellidir. Ruhsal olanlar psikolojik bir soruna bağlı olanlardır. Fiziksel engelliler ise bedenlerindeki herhangi bir yerin engelinden yani islevini tam görmemesinden kaynaklıdır ve buna benzer bir sürü engel çeşidi olup engelli yerine geçmektedir.
Uludağ yazarlarının kafasında kurduğu kişiye mesaj yollu ilettiği yazı biçimidir. Coğu başlama sözü hitap olmakla beraber genellikle özlemler dile getirilir.
2 sünnet 2 farzdan oluşan zamanı sürekli değişen namazdır. Alarmlarla kalkılıp kılınmalıdır. Tüm müslümanlara farz olup kılmayanların cezası öbür dünyada verilecektir.