1922 yılının 26 Ağustos'unda başlayan ve 30'unda zaferle sonuçlanan Başkumandanlık Meydan Muharebesi'ni anmak için kutluyoruz bu bayramı. Bu milletin bu toprakları kolay almadığını, atalarımıza borçlu olduğumuzu ve bu borcu torunlarımıza ilerlemiş bir ülke olarak geri vermemiz gerektiğini hatırlamak için kutluyoruz.
Toplumu oluşturan ve bir arada tutan şey, tarihi ve kültürüdür. Bizler, tarihimize, kültürümüze, dilimize, bugünümüze ve ortak geleceğimize sahip çıkmalıyız. Ancak ne yazık ki bugün bizler yozlaşmaktayız (belki göremeyenler vardır ancak, benim yaşıtlarımda ben bunu kolaylıkla gözlemlemekteyim). Tarihini okumayan, Kültürünü bilmeyip diğer toplumlarda gördüğü ve güzel sandığı fakat sevgiden, saygıdan, hoşgörüden yoksun yaşam tarzlarını benimseyen, dilini bile konuşamayan yeni nesiller yetişmekte. Bu bizim yıkılışımıza neden olacaktır. Bir kaç yüzyıldır süren yıkılış sürecine Kurtuluş Savaşı ile dur diyebilmişiz 85 yıl önce ancak bugün olan yozlaşmaya ve yıkılışa neden olamıyoruz. Bir şeyler yapmak lazım olduğunu düşünüyorum. Silahla savaşılmaz tabi bununla ama bilinçlenerek yani bilgi silahıyla gayet güzel savaşılır. Ben hepimizi 2. Kurtuluş Savaşı'na davet ediyorum. Kendini bilen ve kendisine sahip çıkan Türkiye için.
Umarım yanlış bir şeyler söylememişimdir. Birilerini bilmeden kırdımsa veya yazılmaması gereken şeyler yazdımsa affola. Tekrar hepimizin Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Bu vatana gönül vermiş herkesi saygıyla anıyorum.
açmış olduğum sozlukte yabanci terimleri turkcelestir kampanyasi, ardından da moderator ile kurduğum bağlantı sonucu, eğer gerçekleşirse daha ayrıntılı düşünme ve türetme olanağına sahip olabileceğimize inandığım ve bunun için kısa bir süre daha bekleme önerisinde bulunduğum başlık ve kampanya.*
insanlar başkalarına iyi dilek göndermek için cep telefonundan yaralanıyor, bu adet olmuş da gavur olanlar da müslümanların parasını çatır çatır zevkle kapıyor. 5 milyon ileti gönderen olsa ellişer iletiden hesaplayın kaç para ettiğini.
ingilizce isme sahip dükkanların sayısı türkçe isme sahip olanlarınkini geçince ve bu beyne yer edinince, o zamanlar steven spielbergün e.t. adlı filminin gündemde olması dolayısıyla, yurdum kasabındaki et doğranır tabelasını i ti doğranır diye okumuş olmak.
eğer bu kampanya ciddiye alınır da sözlüğe özgü türkçe terimler üretirsek ve kullanmaya başlarsak, niye kampanya amacına ulaşmasın ki? bu konuda moderatörlerden ciddi ve tam destek bekliyorum. ***
karakter sınırlamasına takılan, aslı sozlukteki yabanci terimlerin turkcelerini uretelim kampanyasi olan kampanyadır. Hem Türkçemizi korumak ve geliştirmek adına, hem de yaratıcılığımızı geliştirmek adına, sözlüğümüze özgü terimler bulabiliriz. Örneğin, sol frame, entry ya da başka yabancı terimleri türkçeleştirebiliriz.
kimilerinin eski haline dönmesi için dualar ettiği, eskiden güzel şimdi ise çirkin olduğu iddia edilen, ancak bir umut tekrar güzelleşme olasılığı olan kişi.*
23 ağustos akşamı haberlerde gösterilen bingöl'deki ayı katliamından sonra insanları düşünmeye sevkeden içler acısı olayın sonucunda vardığımız yargıdır.
günümüz türkçesini büyük ölçüde oluşturan osmanlıcanın ve konuşurken arasına sıkıştırmaya çalıştığımız ingilizcenin karışımı olan tarzancanın, prof. oktay sinanoğlu tarafından ifade ediliş biçimidir.
Asalakların yapısını, yaşayışını, konakçıyla ilişkisini ve yaptığı hastalıklarla bu hastalıklara karşı girişilecek savaşı konu alan bilim dalı, parazitoloji.*