Davranışın Cinsiyeti yoktur. Ne kadar kendinden vazgeçtiğinin önemi vardır. Ya da ne kadarını kaldırırsın dönüp kendine sorman gereken soru budur? Yalnız kaldığında konuşacağın benliğine ne kadar kendini anlatabileceksin?
insanın evrimleşme sürecinden kaynaklı hala bazı duygularının bir kelime karışılığı yoktur.
Benim ifade edemediğim bu duygu ise, 7 senelik evlilik hayatımın bitmesinin ardından boğazımla kalbim arasındaki bölgede sıkışıp kalan ve tanımlamak istesen ‘acı’ Diyebileceğin ama acıyla uzaktan yakından alakası olmayan, ne bir şiirde ne bir kitapta ne bir romanda okuyabileceğin bir şey. Evet şey. Size bunu anlatabileceğim hiçbir tarifim yok. En yakın tabirle kelime zincirine dökmem gerekirse,
-yıllar önce yazdığım bir şiirden Alıntı yaparak;
Aşk bir edebiyattır
Yağmurlu yolda ıslanmaya benzer
Tente altından yürümekte vardır ama
Zevk alırcasına ıslanmak ise aşka benzer
—şimdilerde
Benim artık ne bir yağan yağmurum var
ne de saklanabileceğim tentem ne de bir yolum.
Artık büyük bir boşlukta
elimde anlamsız bir edebiyatla hiçliğe şiirler yazıyorum.
Koca bir romanda yazsam anlatamayacağım. içimdeki bu büyük boşluğu...
Sen hayatı istediğin kadar planla, hayat senin için yeni şeyler planlayamaya devam ediyor. Ve sen kendi istediklerine değil hayatın istediklerine yürüyorsun. Ve yine öğrendim ki hayatım getirdikleride o kadar kötü değilmiş
düşündüren bir kuramdır. gerçeklik dediğimiz şeyi sorgulatır insana. Eğer bir simülasyonun parçasıysak simülasyonun amacı ne? simülasyon dediğimiz şey yaşayacağımız ortamı canlandırmaktır. bizim bu ortamımızın canlandırılmak istendiği bir üst akıllı varlık topluluğu varsa işte orası cehennemdir.
5. Boyutta yaşadığını söyleyen ve dünyada bazı kişilerle telepatik yolla iletişimle başlayıp farklı methodlarla iletişimi ilerleten galaktik bir ırk. Akaşa yayınlarında adına bir kitap mevcut. Yazarları dr. Norma j.milanovich, betty rice, cythia ploski
Kitapta oldukça açık ifadelerle bir çok konu ele alınmakta. Bu tür konulara ilgisi olanlara şiddetle tavsiye edilen kitapında ismidir.
köklü bir eğitim kurumu olan, bursanın güzide okullarından biri olan ve son dönemlerde yaşanan olaylar silsilesi üzerine haberlere konu olan kurum. gerici zihniyetin ve gücün yanında olmak isteyen güç manyaklarının kendilerini ispat etme çabaları bir neslin yok olmasına sebep oluyor. okullar arzularınızı dayatabileceğiniz yerler değil çağdaş bireyler yetiştirmeniz gereken eğitim kurumlarıdır!
mesele bir kadının güvenliğiyse toplumdan ayrıştırmadan kadınları koruyun! kadınları ayrıştırmak bastırılmış cinsel ve şiddet dürtülerinizi kontrol altında tutamamanızdan başka bir şey değildir!
türkiyenin sorunları saymakla bitmez. bu demek değildir ki başka ülkelerin sorunu yok elbetteki var. Lakin bu ülkenin hızla geliştiğini iddia ettikleri bir çok yönü büyürken sorunlarıyla beraber büyüyor. Şu tarihlerde ülkemizdeki en büyük problem bence, güc'ün hadsizce dağıtılmasıdır. bu toplumun her bir bireyi eşit yaşama hakkına sahipken toplum içerisinde güç ayrılıkları oluşmuştur. her dönem oluşan ve bittabi olması beklenen bu güç, toplumun işleyişine bırakılmamış dışarıdan müdahaleler sağlanmıştır. bir kısmı ayrıcalıklılar sınıfına yükselmiştir. son dönemde ortaya çıkan olaylarla bunları çok net görmek mümkün. milli takım oyuncusunun olayı başlı başına bir güç tutulmasıdır. bu yaştaki birinin uçakta istediği olmadığı (oyuncağı elinden alınmış bir çocuk misali) için onu bunu arayıp hesap sorabilecek ayrıcalıkları bu insanlara kimler vermiştir? veya televizyonlara çıkıp toplumun kültüne saygısızca ithamlarda bulunabilenlerin gücü? ülke de büyük bir "güçlüden yana "kavramı oluşturulmaya başlanmıştır. olaylardan sonra bu güç gösterisinde bulunanlar hakkında işlemler yapılması hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. bir kere o çizgilerden içeri adımlar atılmıştır ve bir daha atılacaktır ve o adımları atanlar satrançtaki piyonlardır hem önemlidirler hem kaybedilebilirler. toplumu yavaş yavaş alıştırdıkları diğer bütün durumlar gibi güçlüden yana olana saygı göstermeyi de alıştıracaklar. toplum bir siyasi düşünceyle,dille, ırklarla değil güçlülerle, güçsüzlerle ayrılıyor. siyaseti,dini bu işin kılıfı!
Hayatımda görmediğim bir şekilde yarım saati fırtına, dolu, sağanak ve yıldırımlarla gelen yağmur. Gözün gözü görmediği bir yağmur. Eğer civar dağ köylerinde yağdıysa bütün hasat edilmesi beklenen meyve sebzeleri haşat edecek bir yağmur. Annemin 5. Kattaki evini balkonundan su bastıran yağmur. Anneannemin evinin giderlerinin taşıp evi su bastıran yağmur. Arabalarin yağmurdan önünü görmeyip kenara çekip dinmesini beklediği yağmur. Mikailin iyi planladığı yağmur. Bursaspora verilmiş bir mesaj olabilen yağmur. 55/60 yaş aralığındakilerin bile hayatlarında böylesini görmediklerini söyledikleri yağmur. Osmangazi, nilüfer ve yıldırım hattında yıldırım düşmesi sonucu yangınlar çıkartan ve uyduların tamamını etkisiz hale getiren yağmur. Sanırım afet böyle birşeymiş dedirten yağmur fırtına ve her neyse...
ilk defa tuvalet kağıdını ticari şekilde satmaya çalışan kişidir. sarısabır (aloe) özü ile nemlendirilmiş halde, Amerikalı girişimci olan Joseph Gayetty tarafından 1850'lerde "yüzyılın buluşu" sloganıyla, içinde 500 parça bulunacak şekilde rulosu bugünün parasıyla 12 dolara satılmaya başlanan ama ilk defa ticareti yapılacak olan bu sistemi pek tutturamayan insan.
"pırasanın uyuşturucu bir madde olan "lactucarium" içerdiğini; eski mısır ve roma'da, iştah açıcı, uykuyu kolaylaştırıcı bir sebze olarak görüldüğünü okudum. (zamanla benzerleriyle melezlenip günümüz pırasası elde edilmiş..)
yunanca aynı anlama gelen práso (πράσο) sözcüğünden alıntıdır. sözcük eski yunanca aynı anlama gelen práson (πράσον) sözcüğünden evrilmiştir. büyük ihtimalle yunanca'da yeşil anlamına gelen "prasinos" kelimesinden türetilmiş.."
diye bir bilgi okuyup paylaştım.
ABD'nin soğuk savaş döneminde ABD yaşam tarzını başka halklara da benimsetmek için caz müzisyenlerini dünyanın dört yanına göndererek kendiine sevdirme çabasıdır.
Caz, tamamen ABD'ye özgü, Amerikan kültürünü başta Afrika olmak üzere diğer kültürlerle harmanlayan, ABD'nin "açık fikirliliğini" ve "yaratıcı hissiyatını" başka milletlerin de anlamasına yardımcı olan bir tür olduğu için seçilmiş(ifade böyle). Bu kapsamda, Dizzy Gillespie, Dave Brubeck, Duke Ellington gibi isimler Suriye, Ürdün, Afganistan, Irak, Japonya, Hindistan, Singapur, Güney Kore gibi ülkeleri dolanıp durmuşlar. Luis Armstrong'un da payına 1961'de Mısır düşmüş. Seyahate eşi Lucille'le çıkan Luis, trompetini Sfenks'in gölgesinde çalmış.
link: http://www.openculture.co...-a-snake-in-pakistan.html
"iskender mozaiği, 24 Ekim 1831 yılında Pompeii’de “Casa del Fauno”da (Faun Evi) bulunmuştur. 1843 yılında bulunduğu yerden Napoli’ye taşınarak Museo Archeologico Nazionale’de restore edilmiş ve bir duvara yerleştirilmiştir.
Motif, malzeme, ölçü ve renk olarak bire bir benzer kopyası Scuola Bottega del Mosaico di Ravenna tarafından üretilmiş olup, günümüzde Pompeii’de sergilenmektedir."
Mozaik pano (5,82 x 3,13 metre) tessera adı verilen yaklaşık 1,5 milyon adet küçük renkli kübik taşlar ile opus vermiculatum tekniğinde imal edilmiş. bazı yazılarda bir kısmının olmadığını okudum kesinliği konusunda bir fikrim yok. mozaik o dönemlere ait bir belge niteliğini taşıyormuş çünkü resmedilen parçada bitkilerden hayvanlara, modaya, yaşam tarzına kadar bir çok şeyi anlatıyor. Mozaik panonun üzerinde Makedonya kralı Büyük iskender’e dünyanın fatihi olma yolunda kapıyı aralayacak olan savaşlardan birisi betimlenmiş. çok çok önemli bir tarih parçasıdır kendisi.
çeşit çeşit olarak ülkemizde bulunabilecek saatlerdir. 100 senelikte bulabilirsiniz 30 senelikte. makbul olanları isviçre yapımı olanlardır. longine, zenit, omega gibi markalar tutulan ve sevilen markalardır koleksiyonu yapılan üst paralara satılan ise prior'dur. serkisof gibi rus mallarına pek ısınamamış ülkemiz. genelde çok fazla olmasının sebebi serkisof tutulmadığından ucuzlamış ve bu tarz kullanmak isteyip çokta yüksek paralar vermeyenler serkisofu almışlar haliyle piyasada en çok onları bulabilirsiniz. babamın ata mesleği olan saatçilikten dolayı bir çok özelliklerine hakimim, usta değilim ama az çok anlarım bende. internette tarlayla takas isteyende var arabayla takas isteyende. dükkanımıza gelip ama bunlara 50 bin tl yazmışlar internette diyende, bizde o zaman bizde 800 yazan tüm saatleri al sen 25 binden sat abi diyoruz . direk çakılmamış kadranları temiz saatler hızlı satılır alıcısı çoktur. ama o temizlikte saat bulmakta zordur. mazisi olduğunu bilmek ayrı bir zevktir.
gezdirirken pitbull mu sorularına hayır demekten yorulduğum minik(yüreği minik) kızım. çok iyi huylu. insanlarla arası çok iyi. çok nadir( karşıdaki köpeğin ters ters gelmesi ya da kötü niyetle yaklaşan insanlar hariç) sinirlenen bir ırk.
geçtiğimiz kışın başlangıcında bursa'da yere düşmüş ve ağzından kan gelir vaziyette bulduğumuz kuş. 1 saat kadar kutuda dinlendikten sonra kendine gelip tekrar saldığımız da güzelce uçup giden kuş. uçtuğunu görmek kadar sevindirici bir şey daha olamaz.
filmin işleyiş biçimi hiç alışık olmadığımız bir tür. seneleri saniyelerde anlatıyor. uzatmadan sadede geliyorum arkadaşlar demiş burası çok hoşuma gitti. kurgu oldukça yeterli. görüntü kalitesi de bir o kadar yeterli. üst ranzadaki arkadaşın dediği gibi bazı bölümleri g.o.t ya da yüzükçü filminin sahneleriyle benzer kısımları var ama unutmamak gerekir ki genelde bu türk filmlerde ortak ritüeller oluyor. alışık olduğumuz göz falan burada da var. tek göze batan kısmı benim içinde bu oldu. muhtemelen diğer serileri çok daha yaratıcı ve şekillendirici olacaktır. sonuçta bizim yorumlarımızı okuyor olacaklar. bu konularda kendilerini geliştirsinler 3. filmde falan toparlarlar.