Psikolojisinin fazlasıyla bozulmuş olduğunu düşündüğüm, 15 senelik diktatörlüğünün bitmesini istediğim, ayrıca genç fenerbahçelilerden bir an önce elini çekmesini dilediğim kişidir.
"sevgili rüzgar bak tekrar ediyorum, es nereye istersen nerde çok sevdiysen oraya es, ama her camı açtığımda üstüme esme ben Mustafa Ceceli değilim, anla artık."
Ortada ekonomik başarı olmadığı için, bu noktada tahammül edilecek veya tahammül edilmeyecek bir şey de yoktur.
Imf'den borç almıyoruz, evet.
Merkez Bankası'nın kasasında daha çok para var evet.
Ama soruna şu masal üzerinden de bakabiliriz.
"Bülent'in yönettiği şirketin 50 evi, 35 arabası, 20 arsası olmasına rağmen piyasaya 2 milyon lira borcu vardı. Bülent borçlarını ödemek için mal varlıklarını satmayı düşünmemişti. Yeni bir şeyler üreterek sorunu çözme arzusu mal varlıklarını satmasının önünde en büyük engeldi. Derken, Bülent yönetimden uzaklaştırılarak yerine Recep getirildi. Recep şirketin tüm mal varlığını satarak 2 milyon lira olan borcu ödedi, üstüne şirketin kasasına da 1 milyon lira para koydu. Şirket sahipleri ilk zamanlarda çok mutlulardı. Çünkü borçları bitmiş, hatta kasalarına büyük miktarda para girmişti. Günler, aylar, hatta yıllar geçti. Şirketin rakipleri üstün teknolojili ürünler üretip bu şirket yeni bir şey üretemediği için zarar etmeye ve şirketin kasasındaki para da erimeye başlamıştı. Bu sırada işlerin kötüye gittiğini gören Recep istifa etti. Artık satacak bir şey de yoktu, şirket kaynak arayışına girdi ve kredi çekebileceklerini düşündü. Ama hiçbir kuruluş kredi vermiyordu, çünkü şirketin kredi için teminat olarak gösterebilecek hiçbir mal varlığı kalmamıştı. En sonunda yöneticiler Bülent'e haksızlık ettiklerini, Recep'in sadece günü kurtardığını anladılar, ama iş işten geçmişti."
Altı senede 200 entry girememiş yazarı* kıskandıran, her yazdığını tekrar tekrar okuyan yazarları hayrete düşüren yazardır.
--spoiler--
Biz Atinalılar, aşırı bir yüreklilik göstermesini bilirken, düşüncemiz olgunlaşmadan hiçbir girişimde bulunmamayı da biliriz. Başkalarındaki gözüpeklik cehaletin sonucudur, derin düşünme ise kararsızlığa yol açar (Thukydides, Peloponnesos Savaşı).
--spoiler--