normalde her saniye birileri yazdığı için, sessizlik olunca darbe falan oldu sanıyorum. ya da yönetim az önceki entry'mden alındı ve köyü sattı. korkutmayın beni sözlük.
sisli havalarda meydana gelen ve 0.05 milimetreden küçük olan su damlalarının oluşturduğu, sis yayı veya sis kuşağı olarakta bilinen bir gökkuşağıdır. su damlacıkları oldukça küçük olduğu için renkler yeterince kırılmaz ve gökkuşağı bu rengi alır.
bu gökkuşağının renginin beyaz olmasının sebebini meteorolog brian jackson damlacıkların oldukça küçük olmasına bağlar.
görülmesi için sisli bir havaya ihtiyaç yoktur, bulut kaynaklı olarak oluştuğu için gökyüzünden de görülebilir. bir uçakla görebilirsiniz yani ama en net kareler yerdeyken yakalanır.
psikolog elliot aronson'ın yaptığı deneyle de kanıtlanmış bir etkidir.
deneyin amacı şudur; hatalarınızla güzelsiniz.
aronson, bir grup insana sınav sorusu yanıtlayan öğrencilerin kaydını dinletiyor. öğrencilerden bazıları kayıt sırasında ellerindeki kahve fincanını döküyorlar. kayıt bittikten sonra insanlara hangi öğrenciyi daha çok sevdiklerini sorunca "kahveyi dökeni" cevabını alıyorlar.
belki de ünlü insanların hatalarını direkt olarak söylemelerinin sebebi bu etkinin ne olduklarını bilmeleridir, kim bilir?
zararlı olaran organizmalar bitkilere de, etkileşime girdikleri diğer canlılara da oldukça ciddi hasar verebilir.
biyolojik kontrolun amacı; bu istenmeyen ve zarara yol açabilecek organizmaların, kendilerine düşman olarak gördükleri farklı bir organizma yoluyla azaltmaktır.
sonucu başarılı olan bir biyolojik kontrol diğer seçeneklere olan ihtiyacı da ortadan kaldırır. bir nevi daha az masraflıdır. kontrolün başarılı olması için zararlı organizmanın popülasyon seviyesini bilmek ve etki alanının koşullarını bilmek önemlidir. bu işlemler için pestisitler, zehirli kimyasallar ve dahi doğal faydalı organizmalar kullanılır ancak ilk ikisi çevreye de hasar verir. uzmanlar biyolojik kontrol sırasında doğal organizmaların kullanılması taraftarıdır.
eye tracking olarak bilinen, kişinin aslında ne istediğini beyninden alıp ortaya çıkaran biyometrik bir teknolojidir.
teknolojinin büyüme hızının kanıtlarından biri olan bu teknoloji; alışveriş merkezi gibi yerlerde kullanıma sunulur ve insanın gözbebeği hareketlerinden hangi objeye odaklandığını bulur. birtakım cihazlarla gözbebeği hareketlerini izler. izlediği hareketler sonucu kişinin objeye verdiği tepkileri değişken parametrelere göre meydana getirir. elde edilen verilerle bireyin hangi nesneye, nasıl bir tepki verdiğini öğrenir ve alışkanlıklarını göz önüne getirir.
ben en çok (bkz: fransa)'ya gitmek istiyorum. paris caddelerini ve eyfel kulesini görmek en çok istediğim şeyler arasında çünkü. özellikle makaron yiyip, eyfel'in önünde fotoğraf çekmek... muazzam.