şu anda dinlemekte olduğum fuat saka kaptanlığında hazırlanan doğa için çal solistlerinden ersan özcan'ın ilk albümü. ada müzik'ten yayınlanmış.
en çok beğendiğim şarkılar fuat saka bestesi olan göç türküsü ile cem tarım'ın güzel şelpesiyle açılan gemiler giresune oldu. yolu açık olsun.
gazi üniversitesi gazi eğitim fakültesi müzik eğitimi bölümü öğretim üyesi (doçent). yıllar boyunca lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine piyano dersleri vermiş ve piyanoyu sevdirmiştir. doğa tutkunu olan küçük, yaklaşık bir buçuk yıldır mücadele ettiği kansere 28 mart 2009 tarihinde yenilerek aramızdan ayrılmıştır.
muammer sun'un dörtlü armoni sisteminde piyano için yazdığı ezgilerden oluşan 4 defterlik eseri. bazı eserleri çalmak (köçekçemsi) insanı epey bir uğraştırmaktadır. ancak ezgiler o kadar güzeldir ki çalışmaya değer dedirtir. geçtiğimiz yıllarda bilkent üniversitesi tarafından basılan cd'si mevcuttur. yakın zamanda kalan müzik tarafından yayınlanmıştır.
eserin orkestraya uyarlamış şekli de vardır.
1.defter:
uzun hava / kırık hava
dinlenti / köçekçemsi
ağıt / yakarı
horonumsu / gezinti ve oyun
ağaç gizli büyüdü adlı tek albümü kalan müzik tarafından 1998 yılında yayınlanan, benim ise bu albümü yaklaşık on yıl sonra farkedebildiğim sanatçı. google'da ferhat livaneli ile ilgili araştırma yaparken tesadüfen denk geldiğim, söyleyiş tarzı ilk başta biraz garip gelse de besteler ve ferhat livaneli'nin düzenlemeleri albümü kaliteli bir düzeye çıkartmış. bir albümde armoni duymak istiyorum diyorsanız ferhat ustanın düzenlemelerini yaptığı bu albümü edinmenizi tavsiye ederim.
hakan yılmaz'ın 1988 yılında ezginin günlüğü ile birlikte hazırladığı, nepa müzik tarafından yayınlanan nefis ötesi bir albüm. cd kapağı çok ilginçtir.
içindeki türküler:
1. le hanım
2. dağlarda kar sesi var
3. kırmızı gül
4. üç kız bir ana
5. bitlis'te beş minare
6. gurbete gidişimdir.
7. tutam yar elinden
8. huey hudey
9. huma kuşu
10.gule
11.mavilim