Universiteit Gent olarak da bilinen, eskiden Rijksuniversiteit Gent (veya RUG) olarak adlandırılan, Belçika'nın Flaman Bölgesindeki Gent şehrinde bulunan devlet üniversitesidir.
1817 yılında Hollanda Kralı Willem I tarafından kurulmuştur.
28.000 üzerinde öğrencisi vardır. 1100 öğrenci diğer AB ülkelerinen 1100 öğrenci ise AB dışındaki ülkelerdendir. 11 Fakültesi bulunan üniversitede 6400 personel çalışmaktadır. 1700 Profesör ve doçent ile 1600 araştırma göreclisi bulunan üniversitenin rektörü ise Paul Van Cauwenberge'dir.
Bartholomaeus Gavantus tarafından 1623 veya 1628 yılında yazılan katolik din kitabıdır. ayin kitabı olarak da düşünülebilir. orijinal kaynağı Gent Üniversitesi' ndedir. 519 sayfalık bir kitaptır.
tahmini sayıları 3,3 veya 2 milyon civarında olan, büyük bölümü iran, Irak, Mısır ve Türkiye olmak üzere Orta Doğu ülkelerinde yaşayan Hint-Aryan ırkına mensup Hindistan menşeili, (Gurbati, Kouli, Çingene) veya Orta Doğu çingeneleri olarakta adlandırılan, Roman halklarının bir alt öbeğini ve kolunu oluşturan Domari dili konuşan bir etnik grup.
Anadolu'da yetişen evliyanın büyüklerindendir. tam ismi: Muhammed Mustafa Müştak Efendidir. Babası Seyyid Süleyman Efendi olup, anneleri tarafından soyu Seyyid Abdülkâdir Geylânî' ye kadar ulaşır. 1758 (H.1172) senesinde Bitlis'te doğdu. 1831 (H.1247) senesinde Muş'ta öldürüldü veya şehid edildi. Kabr-i şerifi Muş Kabristanlığının orta yerinde olup, ziyâret yeridir.
community dizisinde Richard Erdman tarafından canlandırılan karakter. Leonard Rodriguez olarak da bilinir. Greendale Community College'de işletme eğitimi alan bir yaşlı adamdır.
genellikle pantolonunuzu kaldırırken veya katlarken pantolonun cebinden fırlayıp yere atlayan bozuk paradır.
düşen bozuk paralar zeminde sekerek o iğrenç sesi çıkarmasına katlanırken, bir yandan da ne kadar düştüğüne, nereye düştüğüne bakarsınız. götünüzde donunuzda mal gibi bir durumdur. hele o düşen paralar bir de 5 kuruşsa tam bir işkencedir.
Yapımcı: NGSS Ingalls
Belirlenen: 23 Mayıs 2007
Çıkış: 7 May 2010
Göreve giriş:19 May 2012
limanı: san diego deniz üssü
Slogan: Semper Vigilans ("Daima tetikte")
Durum: etkin hizmet, 2012 itibariyle
Genel özellikler
Sınıf ve tipi: San Antonio sınıfı amfibi taşıma gemisi
ağırlık: 25.000 ton
Uzunluk:208,5 m (684 ft)
motor:Dört Colt-Pielstick dizel motorlar, iki milleri, 40,000 bg (30 MW)
Hız: 22 knot (41 km / h)
Kapasite:699 (66 subay, 633 er); 800 toplam.
Silahlar:iki 30 mm Bushmaster II, yüzey tehdit savunma için toplar, iki Rolling Gövde Füze, hava savunma füze rampaları.
1874 yılında istanbul' da doğan ve 1932 yılında ölen, Türk Dil Kurumu'nun ilk başkanı. Şair ve dil bilimci. Mehmed Akif ile birlikte Divan-ı Lügati't Türk'ü Türkçe'ye çevirdi.
Çanakkale Mutasarrıflığı, Konya ve Trabzon valiliği, 2.dönem Çanakkale milletvekilliği ile bir süre Türk Dil Kurumu başkanlığı yaptı. Şair, oyun yazarı ve romancı Oktay Rifat'ın babasıdır. Kızı, eski Adalet Bakanlarından Hasan Safyettin Menemencioğlu ile evlenmiştir.
30000 kadar karaçay türk' ünün sürgün sırasında sovyetler birliği tarafından katledilmesidir. malkar türkleriyle beraber sürgün edilmiştir bu halk. 2 Kasım 1943' de sürgün edildikleri sanılmaktadır.
Karaçaylılar sürgüne gönderildikten sonra toprakları Gürcüler ve Çerkesler arasında paylaştırıldı. Özerk bölge sınırları yeniden çizildi. Karaçay Özerk Bölgesinin dağlık bölgeleri ile Kabardin-Balkar Özerk Cumhuriyetinin Malkar bölgesi toprakları Gürcistan Sovyet Sosyalist Cuhuriyeti topraklarına ilave edildi. Karaçaylıların ve Malkarlıların bir daha asla Kafkasyaya dönmeyecekleri düşünülerek yer adları bile değiştirildi. Eski Karaçay köylerine Gürcü dilinde adlar verilirken, pek çok yer adı da Rusçaya çevrildi. Bunlara örnek olarak aşağıdaki yer adlarını verebiliriz:
Karaçay Özerk Bölgesinin idarî merkezi Mikoyan-Şahar adlı küçük şehrin adı Gürcüce Kluhori olarak değiştirildi.
Kuban ırmağı kıyısındaki Taşköpür köyünün adı Gürcüce Ahalşeni olarak değiştirildi.
Elbruz dağının eteğindeki Hurzuk köyünün adı Gürcüce Zedvake (Taşlık Çukur) olarak değiştirildi.
Teberdi ırmağı kıyısındaki Sıntı (Töben Teberdi) köyünün adı Gürcüce Mzisa (Güneşli) olarak değiştirildi.
Duvut vadisindeki Cazlık köyünün adı Gürcüce Ahalsopeli olarak değiştirildi.
Kuban ırmağının yukarı kısımlarında yer alan Kart Curt köyünün adı Gürcüce Mtisdziri (Dağ eteği) olarak değiştirildi.
Teberdi vadisinin aşağı kısımlarında yer alan Birlik köyünün adı Gürcüce Şukuri olarak değiştirildi.
Mara vadisinin aşağı kısmında yer alan Mara Ayagı köyünün adı Gürcüce Şertula olarak değiştirildi.
Duvut ırmağı kıyısındaki Duvut köyünün adı Gürcüce Şuamta (Dağ ortası) olarak değiştirildi.
Elbruz dağının batısındaki Uçkulan köyünün adı Gürcüce Madnishevi (Maden vadisi) olarak değiştirildi.
Elbruz dağının doğu eteklerinde, Malkar bölgesinde kalan Elbrus ilçesine Gürcüce Yalbuzi adı verildi.
Karaçaylılara ve Malkarlılara ait topraklardan Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti sınırları içine dahil edilen bölgeler dışında kalan yerlere de Rusça adlar verildi. Söz gelimi:
Karaçay köyü Davsuz Rusça Zavodskoe adını aldı.
Karaçay köyü Kumuş Rusça Podgornoe adını aldı.
Karaçay köyü Ogarı Mara Rusça Vısokogornoe adını aldı.
Karaçay köyü Taşköpür Rusça Kamennomostskiy adını aldı.
Malkar köyü Bıllım Rusça Ugolnıy adını aldı.
Malkar köyü Kaşha Tav Rusça Sovyetskoe adını aldı.
Malkar köyü Yanikoy Rusça Novo-Kamenka adını aldı.
Malkar köyü Köndelen Rusça Komsomolskiy adını aldı.
Malkar köyü Hasaniya Rusça Prigorodnıy adını aldı.
Malkar köyü Laşkuta Rusça Zareçnıy adını aldı.
Ruslar tarihî Karaçay-Malkar topraklarındaki bazı ırmak adlarını Rusça telaffuza göre değiştirdiler.
Balık ırmağı Malka adını aldı
Bashan ırmağı Baksan adını aldı.
Bızıngı ırmağı Bezengi adını aldı.
Köndelen ırmağı Gundelen adını aldı.
Özengi ırmağı Usengi adını aldı.
Ishavat ırmağı Hasavut adını aldı.
Teberdi ırmağı Teberda adını aldı.
Kafkas dağları üzerindeki göl adları da değiştirildi.
Malkar bölgesindeki Çirik Köl Rusça Golubıe Ozera adını aldı.
Çabaklı Köl Rusça Rıbnoe adını aldı.
Karaçay dağlarındaki Tubanlı Köl Rusça Forelnoe adını aldı.
Orta Asya ve Sibirya bölgelerine dağıtılarak sürgün yerlerinde de birbirlerinden ayrı düşmelerine özellikle dikkat edilen Karaçay-Malkarlılar Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistanın ücra köşelerine atıldılar. Karaçay-Malkarlıların sürgün yerlerinde dağıtıldıkları bölgelerden bazıları şunlardı:
Milli Mücadele boyunca gerek istanbulda gerek Anadolunun dört bir köşesinde yüce amaçlar uğruna yapılan bu mücadeleyi baltalamaya çalışan çok miktarda işbirlikçi çıkarcı yoğun faaliyet içinde olmuştur. Milli Mücadele nin askeri boyutunun başarıyla sonuçlandırılmasından sonra bu işbirlikçilerden 150si 7 Haziran 1924 tarihinde çıkartılan bir bakanlar kurulu kararı ile yurt dışına sürgün edilmiştir. bahriyeli ali kemal' de yüzellilikler olarak bilinen bu hainlerden biridir.
ağrı' da kürtler tarafında çıkarılmış isyandır. isyan için çıkarılan bir madde:
"20 haziran 1930'dan 10 aralık 1930'a kadar, devlet ya da vilayet temsilcilikleri, askeri ya da sivil yetkililer, jandarma ve korucular ya da üst makamlara yardım eden veya tek baslarina hareket eden siviller tarafından, erzincan vilayeti'ndeki pülümür ve birinci müfettişlik bölgesi dahil olmak üzere, erciş,zilan,ağrı dağı ve çevreleyen bölgelerder meydana gelen isyanların takibi ve bastırılması sırasında tek başına ya da topluca islenen cinayetler ve diger eylemler suç olarak gorulmeyecektir."
20 Haziran - 12 Temmuz 1930 tarihleri arasında (Genelkurmay Harp Tarihi Başkanlığı'na göre 20 Haziran - Eylül başı 1930) Van ile Karaköse arasında Zilan harekatı gerçekleştirdi. Bu harekat sırasında 12 Temmuz 1930 veya 13 Temmuz 1930'da Zilan Olayları yaşandı ve Ağrı eteklerindeki köyler tamamen yakılırken, ahalisi Erciş'e sevk ve iskan olmuştur. Zilan harekatında ölenlerin sayısı 15.000 kadardır.
Cumhuriyet gazetesi 16 Temmuz 1930 tarihinde bu olayı "Ağrı Dağı tepelerinde tayyarelerimiz şakiler üzerine çok şiddetli bombardıman ediyorlar. Ağrı Dağı daimi olarak infilak ve ateş içinde inlemektedir. Türkün demir kartalları asilerin hesabını temizlemektedir. Zilan Deresi ağzına kadar ceset dolmuştur." şeklinde duyurmuştur.
Yaşar Kemal 1950'li yıllardaki röportajlarında "Zilan Deresi Katliamı"nı öğrenip çok etkilendiğini belirtmiştir. Daha sonra Deniz Küstü adlı romanında katliamdan söz etti. Romanın başkahramanlarından biri Selim Balıkçı, Ağrı harekâtlarına katılmış ve yüzünden yaralanarak Cerrahpaşa Hastanesi'ne kaldırılmıştır.
11 Mart 2010 tarihinde Diyarbakır milletvekili Selahattin Demirtaş ve 19 milletvekili 1930 yılında Zilan Deresi'nde yaşanan olayların araştırılması yönünde önerge verdiler
alp er tunga nın torunlarından olan türk ecesi.
iskit hakanlığının kraliçesi olup, dünyanın ilk kadın hükümdarıdır.
hükümdarlığı süresince perslerle savaşmış, doğu anadolu ve kafkaslara hakim olmak için perslerle kıyasıya bir mücadeleye girmiştir.
pers kralı büyük kiros un bir hile ile tomrisin oğlunu öldürtmesi ve tomris hatuna kendisine biat edip o nun karısı olması teklifi üzerine tomris hatun ordusuyla birlikte pers topraklarına girer, yapılan savaşta pers ordusu nu büyük bir bozguna uğratır ve büyük kiros un başını keserek oğlu nun intikamını alır.
21 Ekim 1932'de Macaristan'ın Pilis kentinde doğdu. 1952'den 1956'ya dek Budapeşte'nin Csepel takımında orta saha oyuncusu olarak görev yaptı ve 1955 yılında iki kez Macar ulusal takımında oynadı.
1956 yılında Macaristan'ın SSCB birliklerince işgal edilmesi üzerine ülkesinden ayrıldı ve futbolculuk kariyerine Federal Almanya'da devam etti. 1956-57 sezonunda Karlsruhe takımıyla Güney Ligi ikinciliği ve Kupa şampiyonluğu başarısına ulaştı. 1958 yılında isviçre'nin FC La Chaux-de-Fonds takımına transfer olan Csernai, 1959-65 yılları arasında ise Alman Stuttgart Kickers takımı için ter döktü. 1966 yılında ise aktif futbolculuk hayatına son verdi.
Antrenörlük kariyerine Almanya'nın Wacker 04 Berlin ve SSV Reutlingen takımlarında başlayan Csernai, ilk ciddi teknik direktörlük denemesini Belçika 1. Lig takımı Royal Antwerpen FC ile yaptı. 1973'ten itibaren tekrar Almanya'da kariyerine devam eden Macar teknik adam, ardarda kazandığı başarılar sonucu 1977'de Eintracht Frankfurt takımının yardımcı antrenörlüğüne getirildi. 26 Ekim 1977'de Eintracht'ın Bayern München'i ligde 4-0 yenmesiyle iki takım antrenör değişikliğine gitti ve bu sayede Csernai'nin de yardımcı antrenör olarak Bayern München kariyeri başladı.
1977-78 sezonunda 7-1'lik Düsseldorf yenilgisi teknik direktör Lorant'ın görevden ayrılmasına ve Csernai'nin Teknik direktör olmasına yolaçtı. 1979-80 sezonunda Bayern München altı yıl aradan sonra ilk Bundesliga şampiyonluğuna ulaştı. Adam adama savunmadan ziyade alan savunmasına dayanan sistemine Pal Sistemi adı verilmeye başlandı. Aynı yıl Bayern München UEFA Kupası'nda yarı finale kadar çıktı. 1980-81'de bu defa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı finale çıkarken lig şampiyonluğunu korumayı başardı.
1981-82'de ise Kupa şampiyonluğunu kazandı. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ise finalde Aston Villa'ya 1-0 yenilerek Avrupa'nın en büyüğü olma fırsatını kaçırdı.
Bayern München'in tüm hedeflerden uzak kaldığı 1982-83 sezonu ise Csernai'nin Bayern kariyerinin sonu oldu.
1983-84'te Yunanistan'ın PAOK takımında kaydadeğer bir başarı yakalayamayan Macar antrenör bir yıl sonra çalıştırdığı Benfica'yı Portekiz Kupası'na ulaştırdı. Tekrar döndüğü Almanya'da Borussia Dortmund ile son anda kümede kalmayı başaran Csernai'nin rotası bir yıl sonra istanbul'a çevrildi.
Sezona çok kötü bir başlangıç yapan ve 4. haftadaki 4-0'lık Eskişehirspor mağlubiyeti ile 16. sıraya gerileyen Fenerbahçe'de istifa eden teknik direktör Yılmaz Yücetürk'ün yerine takım bir haftalığına Birol Pekel'e emanet edilmişti. O sezon boşta olan Csernai ile anlaşan Fenerbahçe 1987-88 sezonunu sekizinci sırada bitirirken, kupada da çeyrek finale bile çıkamadan ve Sakaryaspor'a Kadıköy'de 5-1 yenilerek sezonu kapadı.
Fenerbahçe'de uğradığı başarısızlıktan sonra sırasıyla Eintracht Frankfurt, BSC Young Boys (isviçre), Hertha BSC (Almanya), Kuzey Kore Milli Takımı ve FC Sopron(Macaristan) takımlarını çalıştıran Csernai buralarda önemli bir başarıya ulaşamadı ve 1995 yılında teknik direktörlük kariyerini noktaladı.
ANAVATANI: Çin ve Hindistan.
TARiHÇE: ilk brahmalar Hindistan tarafındaki 'Brahma Pootra Nehri' kıyısında yetiştirilmişlerdir ve 1853 te ilk olarak ingiltere'ye gelmişlerdir. 1874' te Amerikan standartları tarafından ayrı bir cins olarak kabul edilmiştir.
ALT TÜRLER:
-Beyaz Brahma
-Siyah Brahma
-Sarı Brahma
ÖZELLiKLER: Erkek 5.5 kg, dişi 4 kg civarındadır. Esas olarak et ırkıdır. Heybetli görünüşü ve paçalı ayakları onları süs hayvanı yapmıştır.
KAFES ORTAMI: Tel tabanlı 2m 2 kafes yada 6m2 toprak tabanlı kafes.
BESLENME: Civciv ve yarka iken etlik piliç yemi daha sonra yumurta
yemi ve taneli yemler (darı, buğday, yulaf gibi). Yeşillik unutulmamalı ve banyo için kum kabı konulmalıdır.
ÜREME YAŞI: 6 ay.
ÜREME ZAMANI: Uygun ısı ve ışıkta tüm yıl boyu.
YILLIK YUMURTA SAYISI: 120-180 adet.
KULUÇKA SÜRESi: 21 gün.
uludağ sözlük' teki ilkokullu yazarların bol bol düşündüğü, bunun sonucunda her akıllarına geleni yazıp, sözlüğün içine etmelerini sağlayan şey. söz. düşünce. sol frame e bakacak olursak daha net anlarız.
yetmiş beşinci altın küre ile seventy-fifth golden globe arası bir okunuştur. muhtemelen okuyan kişi. 75. golden globe şeklinde bir yazı görmüş ve bu şekilde okumuştur.
ayrıca eğer bir aksaklık olmaz ise 2017 yılında verilecektir.
malzemeler:
1 kg. kivi
2,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 kg. süt
1,5 su bardağı şeker
10 gr. salep
yapılışı:
Kivileri yıkayıp kabuklarını soyunuz. Kivileri mikserden geçirerek şekerle karıştırınız. 1/2 su bardağı süt ayırıp kalan sütü ateşe koyunuz. Nişastayı, ayrılan sütle eziniz. Salebi şekerle karıştırınız. Nişastalı sütü ve şekerli salebi kaynayan süte ilave edip, 10 dakika pişiriniz. Şekere bulanmış kivi püresini de katıp birkaç taşım kaynatınız.
Soğuyunca buzluğa koyup yarım saatte bir karıştırarak dondurunuz.