hadikatü's-süeda, fuzuli tarafından yazılmıştır. hz hüseyin in kerbela da şehid edilişinin anlatıldığı bu eser yıllarca okunmuştur. 10 bab, 1 hatime olarak tertip edilmiştir.
fuzuli nin bugün elimizde bulunmayan arapça divanıdır. 11 kasidesi, 1 kıt ası mevcuttur. kasidelerin 7 si hz. muhammed için, 3 ü ise hz ali için yazılmıştır. arapça şiirleri leningrad da bulunan fuzuli külliyatı içerisinde bulunmaktadır. ilk kez berthels, 1930 yılında yayımlamıştır.
fuzuli nin farsça şiirlerinin yer aldığı bu divan, türkçe divanından daha hacimlidir. bu da mensur bir dibace ile başlar. 49 kaside, 410 gazel, 1 terkib-i bend, 1 murabba, 1 müseddes, 46 kıt a, 105 rubai bulunmaktadır. gerek mana gerek mazmun yönünden türkçe divanıyla paralellik göstermektedir. ifade bakımından kusursuz, ahenklidir. fuzuli, hz ali ve çocuklarını da daha çok farsça divanında övmüştür. diğer din büyüklerini de gene burada övdüğü görülmektedir. tıpkıbasım olarak hasibe mazıoğlu tarafından yayımlanmış.
fuzuli nin sanat gücünü gösterdiği en tanınmış eseridir. onun poetikası için önemli bir kaynak değeri taşıyan mensur bir dibace ile başlar. içinde birçok kaside, gazel, musammat, kıt a, rubai bulunur. yurtiçi ve yurtdışı kütüphanelerinde birçok nüshası vardır. hakkında çalışma yapan kişilerden, aldülbaki gölpınarlı, ali nihad tarlan, kenan akyüz sadece birkaçıdır.