bachus80
490 (mtv icon)
beşinci nesil yazar 6 takipçi 17.94 ulupuan
entryleri
oylamalar
medya
takip

    öğretmen maaşı ile kafayı bozmak

    1.
  1. öğretmenin aldığı maaş ile ilgili tartışmayı gereksiz yere uzatmak.

    kusura bakmayın, öyle sansasyonel başlık açmak gibi bir yeteneğim yok. yani kısa ve öz bir iki kelimeyle vurucu manşetler atamam. ona buna özelden başlık altından laf yetiştireceğime derdimi burada anlatıp gideceğim.

    bazıları gibi "evet efendiiimmm" tarzı da başlamadım cümleye. diyeceğim bir kaç maddede toplayacağım.

    1. alınan maaş hiç bir kurumda olduğu gibi emeğin karşılığı değildir. herkes kadar maaşından şikayet edilir, herkes kadar da maaşına zam istenir.

    bunun neresi insanlara batıyor anlamıyorum.

    2. diğer meslek grupları ile karşılaştırma. özellikle imamlık. eğitim seviyesi ve gelir gurubu itibari ile diğer mesleklerle maaşların karşılaştırılmasıdır. bir lise mezunu imam olabilirken, lisans eğitimi ve hatta yüksek lisans eğitimi neticesinde zorlu yollardan öğretmen olanlar için haliyle rahatsızlık nedenidir.

    peki bu maaşı sadece öğretmenler mi karşılştırıyor. zannedilenin aksine karşı meslek gurubu da bunu yapıyor. imam yapıyor, askerdeyken komutan benimle münakaşaya girdi, ilçenin amiri girdi. lan olum ne var lan biz napıyoz amına koyim size ya.

    3. emek=karşılık sorunu. haliyle mesleğin kendisi ile ortaya konulan emeğin karşılığıın yetersiz olunması. imam-öğretmen ikilisine bakınca bu emek karşılığı bir çoklarınca yine siyasi malzeme konusu oluyor.

    4. bırakın diğer devlet memurlarını bugün sokakta hangi serbest meslek gurubu ile karşılaşsam direk bana maaşım sorulur ve kendileri ile karşılştırma yapar. lan oğlum bir market çırağı bile maaşını benimle kıyaslıyor.

    lan ne kadar çok gözünüz varmış be maaşımda. aha maaşımı açıklıyorum. hadi bakalım hesaplaşalım.

    9'un 1'i kademede ben. net 1516 tl maaş alıyorum. haftada 29 ders saati. bunun 15' maaş geri kalan 14 saat ek ders. ek ders hesabına kulüp ve 10 saatin üstünü aşmasından dolayı haftalık -eğer tatil olmazsa- 17 saat ekders. 7,3 tl ile çarp. 496,4 tl eder. 1516+496,3=2012,4 tl eder. ulan tüm kavga bundan ibaret ya.

    ya gençler. diyorsunuz ya şükredin, ya yemin ederim bu kelimeyi duyunca cinlerim tepeme çıkıyor. yahu arkadaş tamam şükredelim de, şu çıkasıca gözünüzü üzerimizden cüzdanımızdan çekin yahu. ha bir de şu kıyaslama olayı.

    çevreinzde en çok bulunan meslek grubu öğretmenler. haliyle de hep göz önünde bulunanlar öğretmenler. ya allah aşkına, şapkanızı önünüze koyun ve artık şu muhabbeti bırakın. yemin ederim bizim insanımızın bir gözü milletin maaşından bir gözü de uçkurunda. şu boş tartışmaları lütfen bir kenara bırakın artık. hayatta çok daha ciddi konular mevcut inanın bana.

    şimdi, sağlıcakla kalın.
    4 ...
  2. moria madenleri

    1.
  3. cücelerin açgözlülükle kazdığı ve uyuyan şeytan balrog'u uyandırdığı madenlerdir. orta dünya'nın en değerli yeraltı kaynağı olan mithril cevherini çıkarırlar burda. yüzük kardeşliğinde gandalf'ın balrog ile kavgası ile karanlığa düştüğü madendir aynı zamanda.
    3 ...
  4. jeosit

    1.
  5. türkiye nin iktisadi ve içtimai tarihi

    1.
  6. mustafa akdağ

    1.
  7. mustafa akdağ (1913-1972)yozgat'ın boğazlıyan ilçesinde doğdu. bir çiftçi olan babasının çanakkale savaşında ölmesi nedeniyle ilköğrenimini akdağmadeni parasızz- yatılı olarak yaptı. izmir ilköğretmen okulunu ve 1940'ta ankara dil ve tarih-coğrafya fakültesi tarih bölümünü bitirdi.kars lisesi tarih öğretmenliğine atandı. 1944'te dtcf ye asistan olarak girdi. 1945'te "celali isyanlarının başlaması" adlı teziyle doktorasını verdi. 1947'de gazi eğitim enstitüsün ne geçti. bir yıl sonra diyarbakır öğretmen okulu tarih öğretmenliğine atandı. 1951' de "celali fetreti" adı tezini hazırlayarak dtcf tarih kürsüsünde doçent oldu. 1958'de profesörlüğe yükseldi. 1972 de üniversiteden uzaklaştırılana kadarbu kürsüde çalışmalarını sürdürdü.

    mustafa akdağ, osmanlı toplumunun ekonomik ve sosyal yapısına ilişkin araştırmalar yapan ilk bilim adamlarındandır. tüm tarih çalışmalarında, araştırma konusu olarak, kendi deyimiyle "türkiye'nin dirlik ve düzenlik tarihi" üzerine durmuştur. iki cilt olarak yayımlanan türkiye'nin iktisadi ve içtimai tarihi adlı yapıtının hazırlanmasında osmanlı dönemine ilişkin tüm kaynakları, özellikle bursa ve üsküdar "şer'iye sicillerini" tek tek titizlikle incelemiştir.
    akdağ'ın dört cilt olarak tasarladığı "türk halkının dirlik ve düzenlik kavgası- celali isyanları" adlı yapıtı, tamamlanamadan ve ölümünden sonra bir cilt olarak yayımlanmıştır.
    kaynak dr. çağlar kırçak
    türkiye'de gericilik 1950-1990 s.162
    4 ...
  8. kateksis

    1.
  9. tolman tarafından freud'un kuramından ödünç alınan kavramdır. freud'un kuramında kateksiz bir nesneye duygusal olarak bağlanmayı ifade etmektedir. tolman'a göre ise, çeşitli nesnelerle çeşitli dürtüler arasında bağ kurmak olarak tanımlanır. örneğin açlık deyince adana'lının aklına adana kebap gelmesi gibi.
    5 ...
  10. tanyeri horozları

    1.
  11. wagon lits olayı

    ?.
  12. gercek karayalcin

    ?.
  13. aramıza hoşgeldin sitesi.,
    çeşitli bant kayıtlarının olduğu cd lerden sonra sıra internet sitelerinde bu tür kampanyalar düzenlemeye geli sanırım.
    dostlar bu adamı utanmasalar pkk nın lideri yapçaklar.
    3 ...
  14. cografya biz

    1.
  15. düzenli ve kaliteli hazırlanmış coğrafya paylaşım sitesi. coğrafya öğretmenlerinin bilgi paylaşım alanıdır aynı zamanda.
    http://www.cografya.biz
    2 ...
  16. dover bogazi

    1.
  17. manş denizi ' nin en dar yerinde bulunan boğazdır. boğaz ingiltere ve fransa! yı ayırır. boğazın ingiltere kısmında dover kenti, fransa kıyısında ise calais şehri vardır.
    2 ...
  18. yuzyıllar boyu ileri geri kavgasi

    ?.
  19. kemalizm ve türkiye

    1.
  20. kemalist devrim ideolojisi

    ?.
  21. emin türk eliçin

    1.
  22. 1906 nevşehir avanos doğumlu araştırmacı, yazar ve çevirmen. muallim mektebini 1927 de bitirir, bir süre öğretmenlik yapar. 1930 yılında görevine son verildikten sonra almanya da siyasal bilgiler dalında eğitim alır, 1937 de yurda tekrar döner.
    emin türk eliçin cumhuriyet tarihinde değeri pek anlaşılmayan bir yere sahiptir.
    kemalist devrim ideolojisi adlı eserinde önsözü yazan ömür candaş şu cümlelerle başlar;

    "emin türk eliçin' i 1965'te tanıdım. o sıralar sorumlu olduğum eylem dergisinde, "kemalist devrim ideolojisi" genel başlıklı yazıları, dizi olarak yayınlanıyordu. cumhuriyet türkiyesi'ne yürek bağlamış, gerçek halkçı ve toplumcu aydınlardan biriydi. yaşama ve topluma sımsıkı kenetlenerek, var oluş bilinçlerini yitirmeyen kimi yaşıtları gibi her türlü baskıya ve köreltme girişimlerine karşın, birey onurunu ve direncini sürdürmeyi başarmış, umut dolu kişiliği, yüzünde her zaman ışıltıyla yansıyordu."

    "1965 yılının sonlarına doğru, eylem dergisinde yayınlanmış yazıları için "dava" açıldı. yargı önünde savunmaya, birlikte, bir kaç kez çıktık. duruşmalardan birindeki yargıcın bilgi yetersizliği yüzünden, tutanak yazmanının bile gizli gizli güldürecek bir duruma düşmesini, bu ülkenin, bir düşüncenin açıklanması nedeniyle yargılanan insanları olarak, ince bir yürek burukluğu ile izlediğimizi unutmuyorum..."

    aynı kitapta kendi yaşamı ile ilgili şu cümlelere yer verir.

    "...fakat büyük fransız ihtilali beni öyle bir şiddetle kendine çekmişti ki, artık ondan evvelki devirlere pek dikkat edemiyordum. bence gerçek insanlık hukuku beşer beyannamesi ile başlıyordu. "terakkiperverler" muhalefeti, kürt sait isyanı, halit paşanın ölümü gibi olaylar yaşayan büyük millet meclisi' nin dinleyiciler locasında otururken "konvansiyon" un içinde imişim gibi heyecanlanıyordum. terakkiperverlerde "jirondenler" i, halk fırkacılarında "jakobenler"i ruhban temsilcisi ziya hoca' yı yerin dibine geçiren hamdullah suphi' de "danton" u, sert, kavgacı ismet paşa'da "robespiyer" i, devrimci matbuatın sol kanadında her eskiye ve eskilere hırçın hırçın saldıran falih rıfkı' da "mara" yı teşhis etmekte hiç güçlük çekmiyordum... istiklel ahkemesi ise tıpkı ihtilal mahkemesinin tıpkısı tıpkısına aynı idi. ya gazi? ona benzetecek hiç kimseyi bulamıyordum; ya da daha doğrusu o, ihtilalin yazıcı ve yapıcılarının- napolyon da dahi- hepsine benziyordu. sanki monteskiyo, volter ve ruso' nun; danton ve robespiyer'in, nihayet napolyon' un ruhlarıonda birleşmin, göze sığmaz bir devvücuda getirmişlerdi. tarih türk tiyerseta sına işte böyle eşi bulunmaz bir şans vermişti."

    emin türk eliçin 16 mart 1966' da hayata gözlerini yumar.
    eserleri:

    Yüzyıllar Boyu ileri Geri kavgası (1967),
    Kemalist devrim ideolojisi (1970)
    Kemalizm ve Türkiye
    Dünya Mizahindan Seçmeler (1971) çeviri
    Yahudi Düşmanı Antisemitin Portresi (Jean Paul Sartre,)çeviri
    Yahudilik Sorunu (Jean Paul Sartre)
    5 ...
  23. polis 1 mayıs a ve nevruz a hazırlanıyor

    1.
  24. radikal internet sitesinde 17 mart 2009 itibariyle yayınlanmış haber başlığıdır. bizim oğlan öss ye hazırlanıyor, bizim kz kpss ye hazırlanıyor cümlelerini hatırlatan başlıktır.
    efendim tabi yılda iki kez canım ülkemde devrim yapma girişimi olur ve sevgili kolluk güçlerimizde bu bölücü faaliyetleri bastırır.
    hadi bakalım bu sefer ne görüntüler yaşayacağız. bir de şu orantısız güç kavramına takılırım ya neyse o başka bir entry nin konusu olcak.
    neyse detaya buyrun.

    http://www.radikal.com.tr...03.2009&CategoryID=77
    2 ...
  25. kuzey afrika

    1.
  26. afrika kıtasının kuzey kesimini coğrafi olarak tanımlamada kulanılır. afrika kıtasının akdeniz kıyılarında yer alan, güney doğuda sudan, batıya doğru mısır, libya, tunus, cezayir, fas ülkelerini, çoğunluğun müslüman olduğu ülkeleri kapsar. bu alanlarda çoğunluk arapça dilini kullanır.
    2 ...
  27. mesut elibüyük

    1.
  28. prof. dr. mesut elibüyük
    ankara üniversitesi dil ve tarih-coğrafya fakültesi coğrafya bölümü öğretim üyesidir. bir dönem bölümün başkanlığını yapmış olan, şu an türkiye coğrafyası anabilim dalı başkanıdır. bilgi deryasıdır kendileri. güçlü hitabeti ile tarihi coğrafya, kartografya, matematik coğrafya yı bir çırpıda sevdirir. doğrusu kartografya bölümün ve hocanın en zor dersidir ama yine de seversiniz.
    http://www.geography.huma...ara.edu.tr/M.Elibuyuk.htm
    0 ...
  29. oğuz erol

    1.
  30. prof. dr. oğuz erol.
    ankara üniversitesi dil ve tarih-coğrafya fakültesi coğrafya bölümü emekli öğretim üyesidir.
    bir çok coğrafyacı onu klimatoloji adlı hem yazıldığı dönemin hem de şimdinin eşsiz eserlerinden biriyle tanır. 2002 yılında dtcf de verdiği bir konferansta dinleme şerefine eriştiğim hoca babacan ve bilgili tavırlarıyla dinleyenleri çok çabuk etkileme kabiliyetine sahiptir.

    "1926 yılında Bursa'da doğmuştur. ilk ve Orta Okul eğitimini istanbul'da, Lise eğitimini Ankara'da tamamlayan EROL, 1947 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinden lisans tezini vererek mezun olmuştur. 1950 yılında aynı Üniversitenin Coğrafya Bölümünde Doktor unvanını almış, 1952-1957 arasında Fiziki Coğrafya ve Jeoloji Kürsüsünde Asistan olarak çalışmıştır. 1957-1965 yılları arasında Doçent, 1965-1987 yılları arasında Ankara Üniversitesinde Profesör olarak görevini sürdüren EROL, sırasıyla A.Ü. Fen Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanı, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesinde dekanlık, aynı Fakültenin Fiziki Coğrafya Kürsüsünde kürsü başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. Üniversitelerimiz ile Almanya, italya, A.B.D., ingiltere, Fransa gibi ülkelerde bilimsel araştırma ve çalışmalar yapan EROL, 1987 yılında istanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Coğrafya Enstitüsüne geçmiştir. Bu Enstitüde Jeomorfoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmaktadır. Jeomorfoloji, Kuaterner Jeolojisi, klimatoloji, Hidroloji, Deniz Bilimleri, Çevre Bilimleri, Jeoarkeoloji, Fiziki Coğrafya, Jeoloji, Bilgisayar bilimlerine ilgi duyan Prof. Dr. Oğuz EROL'un bu alanlarda yayın ve çalışmaları bulunmaktadır. 1993 yılında yaş haddinden dolayı emekli olmuştur. 1997 yılında i.T.Ü. Jeoloji Mühendisliği bölümünde bir sömestr seçmeli jeomorfoloji dersi vermiştir. Aynı bölümde proje bazında bilimsel çalışmalar yapmaktadır."
    oğuz erol un bir çok bilimsel makale ve çalışması mevcuttur.
    kaynak: http://www.cografyaciyiz...._dr_oguz_erol-t845.0.html
    5 ...
  31. sırrı erinç

    1.
  32. prof. dr. sırrı erinç
    türkiye de coğrafyanın duayenlerinden bir bilim insanıdır.
    coğrafyanın her alanında verdiği eserlerle ülkemiz coğrafya biliminin gelişmesinde katkısı olmuş bilim insanıdır. 7 Şubat 2002 tarihinde hayatını kaybetti. sırrı erinç meb için hazırladığı bir kitapta, karadeniz de bir yerin iklimi hakkında bilgi vermek için "sen yağmur ol ben bulut, maçkada buluşalım " trküsünü örnek verir ve bu örnek ahlak dışı olduğu gerekçesiyle kitaptan çıkartılır. gazetelere konu olmuştu ve gerçekten komikti.

    prof.dr celal şengör ölümünün ardından şunları söyler:

    --spoiler--
    "Ülkede hüküm süren tüm olumsuz ekonomik ve kültürel şartlara rağmen büyük bir başarıyla dünyada sesini duyurabilen Türk yerbilimleri, bugünkü konumunu büyük ölçüde TÜBA Şeref Üyesi olan iki büyük yerbilimciye borçludur: istanbul Üniversitesi Coğrafya Profesörü Sırrı Erinç ve istanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Profesörü ihsan Ketin. Dünyada ses getiren araştırmalar imza atmış, günümüzün tüm Türk yerbilimcileri, yaşamlarının en az bir döneminde Erinç'in ve/veya Ketin'in öğrencisi veya yalnızca çalışma arkadaşı ama genellikle de kişisel dostu olmuşlardır....."

    --spoiler--
    http://www.tuba.gov.tr/index.php?id=317

    Sırrı Erinç, cumhuriyet dönemi coğrafya araştırmacısı. (24 Ocak 1918, izmit - 6 Şubat 2002, istanbul). Ailesi ile birlikte izmit'ten istanbul'a taşınması ile istanbul Erkek Lisesine gitti. istanbul Üniversitesi Coğrafya ve Jeoloji bölümünü bitirerek doktorasını Buzullaşma üzerine yaptı. Doğu Karadeniz'de Kaçkar Dağları'nın buzul karakterde olduğunu ve Türkiyede de buzul dağlar olduğunu ilk kez ortaya koydu.

    1950'lerin başında Türkiyenin iklimlerini ele aldı, Türkiye'deki göllerin derinlik şartlarını ele almaya çalıştı. 1953 yılında yayımladığı Doğu Anadolu Coğrafyası adlı kitabında bölgenin yükselme tarihi ve Van Gölü'nün oluşumu hakkında gözlemlerini anlattı. Bir yıl sonra istanbul Üniversitesi Coğrafyası Enstitüsü'nde Karadeniz'in iki milyon yıllık geçmişini alan bir çalışma hazırladı.

    1957'de istanbul Üniversitesi'nde profesörlüğe yükseldi ve 1982'ye dek bu görevde bulundu. 1965 yılından sonra deniz jeolojisine yöneldi. Türkiye'nin denizleri ile ilgili araştırmalar yaptı. 1983 yılında istanbul Üniversitesi bünyesinde Coğrafya ve Deniz Araştırmaları Enstitüsü'nü kurdu.

    1995 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Şeref Üyeliği ve 1998 yılında Tübitak Hizmet Ödülü'nü aldı. Eserlerinden bazıları;

    jeomorfoloji 1
    jeomorfoloji 2
    Doğu Anadolu Coğrafyası (1953)
    Tatbikî Klimatoloji ve Türkiye'nin iklim Şartları (1956)
    Türkiye Atlası (1961)
    Klimatoloji ve Metodları (1962)
    Yağış müessiriyeti Üzerine Bir Deneme ve Yeni Bir indis (1964)
    12 Mayıs 1971 Burdur Depremi (1971)
    Elli Yılda Coğrafya (1973)
    Vejetasyon Coğrafyası (1977)
    vikipedia

    istanbul üniversitesi coğrafya bölümünün sırrı erinç in ardından düzenlediği 2003 tarihli sempozyum için:
    http://www.istanbul.edu.t...eri/duyurular/ses2003.htm
    5 ...
  33. beşeri ve ekonomik coğrafya

    ?.
  34. coğrafya biliminin fiziki coğrafya dan sonraki diğer inceleme alanıdır.
    (bkz: beşeri coğrafya)
    (bkz: ekonomik coğrafya)
    0 ...
  35. matematik coğrafya

    1.
  36. Yerkürenin şekli, boyutları, hareketleri ve harita bilgisi konularını inceler. Matematik, astronomi, fizik, kartoğrafya gibi bilimlerin yapmış olduğu çalışmaların sonuçlarından faydalanan fiziki coğrafyanın inceleme alanıdır.
    0 ...
  37. fiziki coğrafya

    1.
  38. coğrafyanın inceleme alanı olan beşeri ve ekonomik coğrafyadan sonraki diğer büyük inceleme alanıdır.
    yaşadığımız dünyanın genel görünümünü inceler. genel olarak fiziki coğrafya içerisinde yeryüzünün genel görünümünü inceleyen farklı bilim dallarının verilerini değerlendirmek, verileri aslında bir çatı altında toplamaktır.
    fiziki coğrafyanın kullandığı veriler büyük oranda farklı bilim alanlarının somut verileridir. ansiklopedik bilgiden ziyade detaylı bilgiler sunar.
    yeryüzünü 4 ana parçaya böler:
    biyosfer
    litosfer
    hidrosfer
    atmosfer
    doğal olarak bu parçaları inceleyen farklı bilim dalalrı mevcuttur.
    fiziki coğrafya içerisine:
    matematik coğrafya
    biyocoğrafya (canlı coğrafyası)
    hidrografya (sular coğrafyası)
    jeomorfoloji (yerşekilleri bilimi)
    klimatoloji (iklim bilimi)
    toprak coğrafyası
    3 ...
  39. reşat izbırak

    1.
  40. türkiye nin önemli coğrafyacılarından biridir.
    gerek coğrafi terimleri kaynak haline getirmesi ile gerekse meb e kazandırdığı yayınlarla türkiye coğrafyacılığında önemli bir simadır.

    "Reşat izbırak, 1911 yılında Harput'ta doğdu. 1934 yılında istanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümünü bitirdi. 1935'te devlet sınavlarını kazanarak ihtisas yapmak üzere Berlin Üniversitesine gönderildi. Doktora çalışmalarını yaptı ve "Geomorphologische Studien im Westlichen Bayerischen Walde” adlı tezini hazırladı. Ankara Üniversitesi dil ve tarih-coğrafya fakültesi nde asistan (1939), doçent (1944), profesör (1953) oldu. Aynı yıl Fiziki Coğrafya ve Jeoloji Kürsüsü Başkanlığına seçildi.

    Harita Genel Müdürlüğü ' nde ve daha sonra kurulan Harita Yüksek Teknik Okulunda 1952 yılından itibaren, 29 yıl süreyle, jeomorfoloji dersleri okutarak Harita Mühendis-subayı yetiştirilmesinde katkısı oldu.

    Reşat izbırak, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde, özellikle iç Anadolu ve Doğu Anadolu'da jeomorfoloji konusunda bilimsel araştırmalar yapmıştır. 1978 yılında yaş haddinden dolayı emekliye ayrılmıştır. 1998 yılında istanbul'da vefat etti.

    Bilimsel Çalışmaları :

    1934, Büyük Sanayide Beyaz Kömürün Mevki. i.Ü.Edeb.Fak.Talebe Mecmuası, S: 1, s: 24-33, istanbul.

    1940, Yer Sarsıntıları ve buna Karşı Alınacak Tedbirler, CHP Konferanslar Serisi, Kitap 23, s: 1-19, Ankara.

    1940, Denizli Coğrafyasına Umumi Bir Bakış. Ülkü Halkevleri ve Halk Odaları Dergisi. S. 93, s: 254-259.

    1943, Erciyes'de Nebatlar ve Hayvan Yetiştirme, Ülkü Milli Kültür Derg. S: 43, s: 7-10, Ankara.

    1944, Su Kuvveti En Büyük Enerji Kaynağımızdır. DTC. Fakültesi Derg. No: 2, C: II, S: 4, s: 597-610, Ankara.

    1944, Kayseri Vilayeti Coğrafyası, Aylık Ansiklopedisi, No: 5.

    1944, yukarı Kızılırmak Bölgesinde Enerji Kaynakları, Ülkü Derg. Yeni Seri; S: 56.

    1944, "Enerji Kaynakları” Ülkü Milli Kültür Dergisi, S: 56, Ankara.

    1944, Bergama Şehri imar Planı. Ülkü, Milli Kültür Dergisi, S: 61.

    1944, Yukarı Kızılırmak Bölgesinde Jeomorfolojik Araştırmalar, DTC.Fak.Derg. S: 2, C:2, s: 217-234, Ankara.

    1945, Sivas ili Coğrafyası, Aylık Ansiklopedi, No: 14.

    1945, Türkiye'de Madencilik. DTC.Fak.Derg., C III, S: 2, s:213-226, Ankara.

    1945, Uzunyayla'da Coğrafya Araştırmaları, DTC.Fak.Derg.C.III.S: 2, s: 213-226, Ankara

    1945, Cilo ve Nemrut Dağlarıyla Hakkari ve Van Gölü çevrelerinde Coğrafya Araştırmaları, DTCF Derg.No: 4, S:1, s: 103-112. Ankara.

    1945, Eskişehir'le Çifteler Çevresinde Bir Coğrafya Gezisi, Ank. Üniv. DTC. Fak. Derg. C:3, S: 5, s: 507-521, Ankara.

    1945, Coğrafya Enstitüsünün Batı Anadolu Gezisi. A.Ü. DTC. Fak. Derg., C: 3, S:5, s: 573-574.

    1945, "Kayseri”, Ülkü Milli Kültür Dergisi, C: 7, s: 82, s:7-11, Ankara.

    1945, Uzunyayla'da Coğrafya Araştırmaları. DTC Fak. Derg. C: 3, S: 3.

    1946, "Cilo ve Nemrut Dağlarıyla Hakkari ve Van Gölü Çevrelerinde Coğrafya Araştırmaları” Ank. Üniv. DTC. Fak. Derg. C:4, S: 1, s: 103-112, Ankara.

    1947, Van Gölü, Ülkü Mecmuası, 3. Seri , C:1, S:6, s: 12-15, Ankara.

    1947, Cilo Dağlarının Turizm Bakımından Değeri, Ülkü 3. Seri, Cilt: 1, S: 4, s: 18-22, Ankara.

    1948, Akdağ ile Güney Çevresinde Jeomorfoloji Gözlemleri ve Bu Çevrenin bayındırlaşması Hakkında Bazı Düşünceler, DTC. Fak. Yay. No: 59, Enst. No: 3, Ank.

    1948, Van Gölü Çevresi. Ülkü Mecmuası, C:2; S: 13, s: 8-11. Ankara.

    1948, Erciyes Dağı'nın Değeri, Erciyes-Kayseri Halk Evleri Derg. Yıl: 6, S: 68, s: 6-8, Kayseri.

    1949, Coğrafya Terimleri Üzerine Bazı Düşünceler, TDK, B II, 16, Ankara.

    1949, Yurdumuzda Nasıl Yerleşmişiz? Maarif Vekaleti, Köy Kitaplığı Serisi, No:8, istanbul.

    1949, Kayseri Halkı Bağcılık Bırabilir mi? Erciyes Halkevleri Derg. S: 72, s: 33-35, Kayseri.

    1949, Bünyan Çevresinin Jeomorfoloji Gözlemleri ve Bünyan Kasabası. A.Ü.DTC.Fak.Derg.C: 7, S:2, s: 387-413.

    1949, Erciyes'in En Yüksek Yerlerinde Ne Var? Erciyes Halkevleri Derg.Yı: 7, s: 73, s: 7-8, Kayseri.

    1953, Develi Ovası ve Ekonomik Gelişmesi, DTC Fak. No: 9.

    1955, Yerşekillerini değiştiren Olaylar, Harita Umum Müdürlüğü, Harita Derg., Yıl: 21, S: 50, s: 5-28.

    1955, Yöre Mefhumu ve Yöre Bilgisi” Harita Umum Müdürlüğü yayınlarından, Harita Derg. Yıl: 21, s: 51, Ayrı basım.

    1955 a, Yerşekillerini Değiştiren Olaylar, Harita Umum Müd. Yay. Harita. Derg., Yıl: 21, S: 50.

    1955 b, Muş Ovası'nda Morfolojik Müşahadeler. TCK. Yay. No: 1. S:2, s: 7-13.

    1955, Sistematik Jeomorfoloji, Harita Genel Müdürlüğü, Yay.No: 6. Ankara

    1956, Haritacının Arazide Çalışması Sırasında Taşlar Üzerine yapabileceği Bazı Müşahedeler, Harita Umum Müd, Harita Derg. Yıl: 22, s: 52'den ayrı basım. Ankara.

    1958, Sytematic Geomorphology, Harita Umum Müd. Harita Derg. Yıl: 22, No: 54-55-56, Yay.No: 6

    1958, Jeomorfoloji, Analitik ve Umumi (ilk baskı 1947,yeni baskılar 1958-69-77) DTC. Fak. Yay. No: 127, Ankara.

    1961, Kokurdan Nedir? Harita Genel Müdürlüğü Yayınlarından, Harita Derg. Yıl: 27, S: 62'den ayrı basım. Ankara.

    1963, Bitki Coğrafyası, A.Ü.DTC.Fak.Yayınları.No: 266.

    1964, Coğrafya Terimleri Sözlüğü.

    1966, Coğrafya ve Bölge Planlaması Bakımından Milli Parklar, Türkiye'nin Jeolojik ve Jeomorfolojik Değerleri, Türkiye Tabiatını Kazanma Cemiyeti, 4. Seminer, s: 1-6, Ankara.

    1968, Türkiye Jeomorfolojik Harita, 1: 1.850.000 (Renkli Harita Genel Müdürlüğü) Ankara.

    1968, Coğrafi Araştırma Gezileri ve Hazırlıkları, Coğr. Araş. Der. No: 2 A.Ü. DTC. Fak. Coğr. Araşt. Enst.

    1970, Jeomorfoloji ve Jeomorfolog, Jeomorfoloji Derg. S: 2, s: 1-11.

    1971, Erozyon Kontrolü ve Jeomorfolojisi, Jeom. Derg.S: 3, s: 5-13.

    1972, Türkiye I, Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Yayınları, istanbul.

    1976, Bitki Coğrafyası, DTC. Fak. Yay. No: 266. Ankara.

    1976, Coğrafya Terimler Sözlüğü, DTC. Fak. Yay. No: 464, Ankara.

    1976, Türkiye'de Son Yarım Yüzyıl içinde Coğrafya Alanında Gelişmeler. Ankara Üniv. DTC Fak.Yay. No: 257'den ayrı basım, s: 30-44 Ankara.

    1977, Sistematik Jeomorfoloji, DTC. Fak.Yay.No: 327. Ankara.

    1978, Hidroğrafya, Akarsular ve Göller, DTC Fak.Yay. No: 123, Ankara.

    1979, Jeomorfolojik Tatbikat Atlası ve Kılavuzu, Ankara.

    1981, Türkiye II, DTC Fak.yay.No: 300, Ankara.

    1984, Türkiye M.E.Basımevi, istanbul.

    1991, Yerbilimi Bilgileri, MEB. Yay. Öğretmen Kitapları Dizisi: 155.

    1993, Coğrafya'da metodoloji, M.E.B.Yayınları Öğretmen Kitapları Dizisi: 187 "

    kaynak: http://www.cografya.biz
    8 ...
  41. bir şehri meydansız bırakmak

    ?.
  42. ankara da ve özellikle muhafazakar partilerin belediyelere hakim olduğu kentlerde karşılaşılan durumdur.
    sanırım meydanlar kitlelerin kendini ifade ettiği yerler olduğu için özellikle antipatik durum yaratmaktadır.
    ülkemizde bu kendini ifade etme bir şekilde anarşizm ve komünizm tehlikesi olduğunu ifade ettiği içindir ki meydansızlık büyük kentlerimizde olağan karşılanan durumdur.
    ya da meydancıklar genelde kitlesel protestolara ya kapalıdır ya da adam başı 5 polis gözetiminde bu tür eylemler gerçekleştirilir. (bkz: 1 mayıs 2008)
    1 ...
  43. alp orojenezi

    1.
  44. antropozoik

    1.
  45. Jeolojik devirlerin dördüncü zamanı adı verilmiş olan Antropozik (insan zamanı), bütün zamanların en kısasıdır.
    Bu zamanda insanın yeryüzünde yayılması ve tesirlerini göstermesi, bu zamanın ayırt edilmesinde önemli yer tutmuştur. Bu zamanda Eski Taş Devri kültürü doğmuş, kültürde gelişmeler olmuş, bazı hayvanlar evcil duruma getirilmişlerdir. Bu zamanın ilk devrinde kuzey yarımkürede büyük buzullaşmalar olmuş, bunlar Avrupa kuzeyinde yayılmış, yüzlerce metre kalınlıktaki buz örtülerinin oluştuğu bir buz devri yaşanmıştır. Bu zamanın ikinci devrinde, yavaş yavaş günümüzdeki durumlara doğru yaklaşılmıştır.
    kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Antropozoik
    2 ...
  46. jeolojik devirler

    1.
  47. dünyanın oluşumundan günümüze kadar geçen zaman aralığını daha iyi kavrayabilmek adına bilim insanlarının yaptıkları ayırımdır.
    her devir kendi içinde, toplu yok oluşlar,tür patlamaları, büyük değişimlerin olduğu yönüyle ayrılır. geçmişten günümüze kadar geçen bu süreç büyük değişimlerin ve dönüşümlerin yaşandığı zamanalrdır. kaynaklar genelde bu ayrımı ve tarihlendirmeyi farklı yapsalarda en bilinenleri şu şekilde sıralanır.

    1. zaman ya da paleozoik
    2. zaman ya da mezozoik zaman
    3. zaman ya da neozoik zaman
    4. zaman ya da antropozoik

    bunun dışında daha detaylı bilgi için: http://www.biltek.tubitak...paket/jeolojik/index2.htm
    3 ...
  48. hayatı kot taşlarken 24 ünde bitti

    1.
  49. kot taşlama işinde kimyasallardan etkilenip genç yaşında hayatını kaybeden bir işçi kardeşimizin haberidir.
    yasal ya da yasal olmayan atölyelerde kaybettiğimiz diğer işçi kardeşlerimiz için de geçen küçücük haberler.
    hiçbirimizin de dikkatini çekmiyor ya, ateş düştüğü yeri yakarmış.
    insanlarımızın hayatı bu kadar ucuz olmamalı.

    buyrun haberin detayına.

    http://www.radikal.com.tr...03.2009&CategoryID=77
    3 ...
  50. akp bu secimde uyarilabilecek mi

    ?.
  51. daha fazla entry yükleniyor...
    © 2025 uludağ sözlük