Bir sürü de yan etkisi ve komplikasyonları olan ilaç. Karaciğerde kist oluşumu da dahil çoğu hastalığın ortaya çıkmasını tetikleyen bu hapı polikistik over gibi rahatsızlıklar dışında korunmak için kullanmak bana çok gereksiz geliyor. Diğer bin türlü korunma yöntemi varken ne gerek yasmine?
Bizim oğlan zeki ama çalışmıyor kişisidir bu her başarısızlığına, tembelliğine özenle bir kılıf hazırlar bir de bundan daha popüler olarak "öss hiç seçici bir sınav değil yea" mevcut.
Aşk kisvesi altında dünyanın en büyük adiliklerinden birini yapan kadın müsvettesidir. Ömrü boyunca aradığı mutluluğu da dizinden inmediği 50'lik adamların cüzdanlarında bulamayacaktır. Bugün olmasa da yarın ettiğini elbet bulacaktır.
Aksine hukuk ve tıp okumak israftır, çocuğum olursa asla okutmayacağım iki bölümdür kendileri. O kadar oku, müthiş kapasiteni elalem için harca, gençliğini bitir, gecen gündüzün olmasın ama sen git hizmet sektöründe 4-5 bin için uğraş dur.
allerji veya egzersize bağlı olarak gelişen alt hava yollarındaki tıkanıklığa bağlı olarak gelişen nefes darlığı ile seyreden kronik bir hastalıktır. genellikle 6 yaşından önce allerjik olarak başlar ve adölesan çağ dediğimiz ergenlik ile beraber semptomları azalır. alerjik astım hastası çocukların öyküsünde geçmişte gıda alerjisi, ailede ilaç alerjisi ve egzema gibi atopik bulgular yer alır. alerjik astımda inhalasyon tedavisi ve alerjenden kaçınmak astım ataklarının seyrini iyi yönde değiştirir, hatta yaşla beraber de geçer. kötü olan bir durum var ki o da astımın ergenlik sonrası dönemde başlaması. bu astım genelde "astım bronşiale" olarak adlandırılır ve alerjik bir sebebe bağlı olmadan egzersiz sonrası ortaya çıkar. egzersizle birlikte nefes(wheezing) bunlar astım işareti olabilir ve eğer bu ergenlik sonrası egzersiz astımı semptomatik de olsa tedavi edilmezse kronik solunum yetmezliğine kadar ilerleyebilir, tehlikelidir.
benim de muzdarip olduğum hastalıktır aynı zamanda. bendeki astım bronşiale dediğimiz egzersiz ve akciğeri irrite edici gazları, spreyleri soluma ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile atağa geçen bir türü. her akşam başlayan wheezing ve en ufak yol yürüyüşü, bisiklet kullanımı, tenis oynamak, pilates yapmak gibi egzersizler sonrası artış gösteren wheezing ile geceleri tıkanmalar mevcut. gece tıkanması demişken "ventolin" bu korkunç anların tek kurtarıcısıdır.
Ayın sadece ilk haftaı haricinde sürekli ders çalışıp, hayatını derslere ve her ay olan komite sınavlarına göre planlayıp, stajda vizitlerde hocanın hakaretleri karşısında hastaların yanında yerin dibine girip bir de o bozuk moral ve 4 saatlik uyku ile evde hastanın hastalığına çalışıp, gece ya da haftasonu servise yatırılan hasta için işi gücü bırakıp hastaneye gidip, iki güne bir nöbet tutup ertesi gün de işe devam edip toplamda 3 bin maaş+ bin lira da döner sermayeye mahkum olmayı kabul etmek demektir. Tüm bunlara rağmen bir hasta, bir can hepsine değer diye düşünmektir. Bir dakikan bile boş geçtiğinde ben bu vakitte bir kelime de olsa bir şey öğrenip, bir kişinin hayatını kurtarabilirdim diye vicdan azabı çekmektir. Tıp okumak başlı başına çok farklı bir duygudur zira tıp bilimden ziyade bir sanattır.
Lenfadenopatidir o, kedidir kedi. Ağrılı ve yumuşak ise korkulacak bir şey yoktur muhtemelen o bölgenin lenflerine drene olan bölgede bir enfeksiyon, yara ya da yanık vardır yahut kişi sistematik bir enfeksiyon geçirmiş olabilir. Elbette tanı için muayene etmek ve takip şart.
Aksine ne kadar çok abisi varsa o kadar meyillidir. Zira erkek bebeğe anne hamile kalınca vücudunda y kromozomuna karşı antikorlar gelişir. Diğer erkek bebeklerde ise bu antikorlar yeniden aktifleşir. Bu yüzden ablası değil abisi olanlar kendinde bir şeyler aramalı.
Her ilde tıp balosu ile kutlanan, doktorların sosyaleşebilmesine olanak sağlayan ve tıp öğrencilerine tatil olan gün. Tabii hoca malignse yine de çağırabiliyor sabah sabah vizite.
Günler yetmiyor, bitmiyor. Keşkem 24 saat değil de temizinden bir 40 saat olsaydı bir gün. Çalışıcam ama bakmışım ki sabah olmuş, vizit başlamış, hastalar akın akın başka yer yok gibi servise yatmış hobaa ama haftaya da sınav vardı? Böyle zamanlarda kendimi kopyalamak istiyorum, aynı anda 5-6 işi bir arada yapabileyim.
Tıpçının yakışıklısı yine tıpçının güzeli ile,
Tıpçının orta hallisi yine tıpçının orta hallisiyle,
Tıpçının çirkini ise diğer bölümlerin en taş hatunları ile birlikte.
Buradan özetle erkekseniz ve tıp fakültesindeyseniz çirkin olmanız yeterli bir kriterdir. Fakültede dönüp kimsenin bakmadığı tipler diğer bölümlerin playboyları resmen.
Bu kişi muhtemelen sevgili bulana kadar bu mecraları sömürmüştür, sevgili bulunca da adeta bir kezban adeta bir kamil gibi hepsinden elini eteğini çekip merkezine sevgilisini oturtuvermiştir.
Estetik olarak çok büyük bir probleminiz yoksa yakınından uzağından geçmeyin ortodontistlerin hele 15'inizden büyükseniz zaten o işkenceyi çekip, maymuna döndüğünüze değmeyecek sonuç. Tedavinin bittiği ilk tıllar mutlu mesut takılacaksınız ama 3. Yıldan itibaren minesi aşınmış dişler, çürümeye her an hazır ve eski haline geri dönmek için çırpınan dişler ile karşılaşacaksınız. Ardından 20'likşer bi çıkacak orta hattınız kayacak, dişler üst üste binecek falan eski tas eski hamam en azından eskiden dişlerim daha sağlamdı diye dizinizi döveceksiniz. Acısı, ağrısı, temizliği binbir dert. Çoluğuma çocuma da yaptırmam efendim!
Hastalar nasıl fantaziler içindelerse işaret ya da serçe parmağını orta parmak olarak görmektelermiş meğer. Bahsedilen ise muayenenin temel taşı; rektal tuşedir.
Safra yollarındaki darlıkları göstermede ptk'dan daha iyi değildir ve gastroenterologların kesinlikle yapmaması gerekendir. Bırakınız genel cerrahlar yapsın efendim.