all gun
0 (düz adam)
dokuzuncu nesil yazar 1 takipçi 0.80 ulupuan
entryleri
oylamalar
medya
takip

    f4 uçaklarımızın düşme sebebi

    16.
  1. uludere, deniz feneri, ösym sınav soruları, mavi marmara, zonguldak ta köprü çöküşü 15 kayıp, samsunda sel 13 ölü, v.b. gibi olaylar gibi nedenlerini hiç tam olarak bilemeyeceğimiz ve bildirilmeyecek bir olay.
    0 ...
  2. rumeli hisarı

    20.
  3. Sarıyer ilçesinin, Beşiktaş ilçesi ile Aşiyan Yokuşuyla ayrıldığı mahallesi ve semti.

    Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün ayaklarından birine ev sahipliği yapmaktadır.

    Yakın geçmişe kadar (10-15 sene önce) neredeyse tüm sokaklarının "Arnavut Kaldırımı" şeklinde iken şimdilerde belediyelerimizin yıllarca asfaltlama çalışmaları ile şuan, taşlarını koruduğu nostaljik ancak 2-3 sokağa sahiptir.

    En meşhur "Arnavut kaldırımına" sahip sokağı olan ve Demet Sağıroğlu nun klibini çektiği o sokak buradadır. Aşiyan dan, Tevfik Fikret Müzesi önünden, Hisar kalesini yanından hisarın içlerine doğru inen yokuş.

    istanbul da doğal olarak akan ender çeşmelerinden birine sahiptir. "Acı Çeşme" derler buranın yerlileri. Ancak yine bundan 10-15 yıl önce buz gibi ve bir bilek kalınlığında akardı şimdi ise 1 parmak kadar akıyor ama halen buz gibidir.

    "Kaptan Köşkü" ve " Kale Dibi" olarak bilinen hoş boğaz manzaralarına sahiptir.

    19. yüzyılın başlarında inşaatına başlanılan, Yusuf Ziya Paşa köşkü namı diyar "Perili Köşk" hisar sahiline bakmaktadır.

    Halli fazla Yeşil çam sinemasına ev sahipliği yapmış tarihi ahşap köşklere sahiptir.
    0 ...
  4. dejavu

    105.
  5. Dönem dönem çok karşılaştığım bir olay olup bir gün bir dejavu sonrası işte budur diyerek - eureka der gibi- sırrını kendimce çözdüğüm ve daha fazla kurcalamadığım olay.

    Kanaatimce dejavu; arabanın teklemesi gibi anlık zaman dilimlerinde beynin durarak çalışması sonucu gerçekleşiyor. Beynin durma anlarında (algılamamızın kapanması) beyine, tüm duyu organlarımızdan iletiler gelmeye devam eder ve beyin bunları hafızaya alır ve anlık olarak beynimiz tekrar çalıştığında (yani aslında kendimize geldiğimiz anlarda) bizler o hafızadaki anları çok eski bir olaymış gibi hatırlarız oysaki onlar hemen önceki anların integralidir.
    0 ...
  6. neil diamond

    4.
  7. Pulp Fiction soundtrack inden nefis bir parça olan " girl, you will be a woman soon" şarkısının yorumlayıcısı.

    "i love you so much, can't count all the ways
    i'd die for you girl, and all they can say is
    "he's not your kind"
    they never get tired of puttin' me down
    and i never know when i come around
    what i'm gonna find
    don't let them make up your mind
    don't you know"

    ...

    "i've been misunderstood for all of my life
    but what they're sayin', girl, just cuts like a knife
    "the boy's no good"
    well, i finally found what i've been looking for
    but if they get the chance, they'll end it for sure
    sure they would
    baby, i've done all i could
    now it's up to you"

    dizelerini bir rap-çi hızında söyleyiverip ondan farklı sanat çıkarması takdire şayan.

    etkileyici sesi için:
    http://fizy.com/#s/16jrxc
    0 ...
  8. schindler s list

    169.
  9. filmin yaklaşık ilk 40 dakikalık bölümü, "The Pianist" filmi ile neredeyse aynı olması çok şaşırtıcı, daha önce böyle benzerlik pek işlenmemişti filmlerde, oysa ki pianist in yönetmeni roman polanski iken schindler s list in yönetmeni steven spielberg di.

    film 2. dünya savaşı döneminde Yahudi soykırımı arka planında, alman bir iş adamı olan oscar schindler in (liam Neeson) işçi Yahudileri fabrikasında çalışmaya başlatması ve zamanla onlar ile duygusal bağ kurması sonrası sadece hayatta kalmaları için oscar ın çabalarını anlatan biyografik ve dramatik bir filmdir.

    Oscar ın, filmde tek kollu Yahudi işçinin onun için ve fabrika için oldukça önemli kişi olduğunu anlatmak için alman generale çıkışması, yahudi işçilerin başka fabrikalara nakilleri sırasında onlara su vermek için yangın hortumu ile tren vagonlarını sulaması, (bir çok alman generalin yanında gerçekleşiyor bu sahne ve sahnede oscar alman generallerini eğlendirdiğini, gülerek ya da başka ifadelerle müthiş yansıtıyor bunu onlara, oysa ki oscar gerçekten onlara bir yudum da olsa su vermek için uğraşıyor.) listesindeki kişilerin adlarını aklından yazdırması, son sahnede "daha fazla yapabilirdim" diyerek hıçkırması v. b. gibi bir çok sahnesi akılda kalacaktır. Oscar ı yahudileri zamanla sevdiren neydi bunu tam olarak anlamak gerçekten zor ama sanırım; yardımcısı ıtzhak stern (Ben kingsley) e karşı biriktirdiği sevgi ve o kırmızılı kızın ölümü onun değişimini hazırlamıştı.
    1 ...
  10. çıkma teklifi reddedildikten sonraki ilk cümle

    669.
  11. + benimle çıkar mısın?
    - Hayır!
    + benimle Paris'e gelir misin?
    - tabi ki evet!
    + Paris te Eyfel e çıkar mıyız?
    - tabi ki!
    + Dönüşte de çıkarız ama değil mi?
    - hayır.
    0 ...
  12. satranç

    265.
  13. Geniş bir pencereden bakıldığında satranç ın belli stratejik oyun kurgularını oynamayı bilmeli ve bunları kendi zekan ile 3-5 veya daha fazla ya da çok fazla planlı hareketlerle rakibini mat etmeyi amaçlayan oyundur.

    Oyundaki taş üstünlüğünün hiç bir önemi yoktur, taşların koordinasyonu ve oyun ile hareket üstünlüğü sende olduğu sürece kazanma şansının hep var olduğu oyundur. Ancak oldukça tecrübeli olman gerekmektedir.

    "ölmez oyun" olarak adlandırılan ve oyunun açılış sonrası gelişimi ile sonucunun benzersizliği otoriterler tarafından hem fikirde oldukları, ders olarak gösterilen, satranç ın tanımını içinde barındıran bu oyunun izlenmesi, satranç ın diğer oyunlarla farkını görmeye yetecektir.
    http://www.biltek.tubitak...sh/olmez/olmez_parti.html
    1 ...
  14. balık tutmak

    60.
  15. Bir Boğaziçi ata sözü derki: "karşıda (anadolu yakası) erguvanlar yeşermeden balık tutmaya gelme."
    0 ...
  16. saat reklamlarında hep 10 u 10 geçmesi

    12.
  17. 10:10 ya da 22:10 da aslında tam olarak saatte akrep ile yelkovan arasındaki simetri özelliği yakalanmaz. Bilindiği üzere 10 dakika içerisinde akrep 10 sayısından 5 derece daha ilerlemiş ve saatteki simetri bozulmuştur.

    Gerçek simetri; hesaplamalar sonucu tam olarak: 10:09:13 ve 51. salise anındadır.
    1 ...
  18. 12 angry men

    147.
  19. Büyük bir bölümü tek mekan içerisinde çekilmiş, 350.000$ bütçeli 1957 yıl yapımı, baba cinayeti ile suçlanan bir erkek çocuğun, Amerikan toplumu içerisinden seçilmiş 12 jüri üyesinin (tamamı erkek), oy birliği ile (oy çokluğu geçerli değil) sanık hakkında sonuca ulaşmasını konu alan kesinlikle izlenmesi gerekli, Oscar ödüllü müthiş bir film.

    Film; baba cinayeti ile suçlanan ve 12 jürinin bir odaya girip oylama sonucu 11 oya karşı 1 oy ile (oda 8. jüri üyesidir.) çocuğun suçlu ve idam edilmesi kararı sonrası karşıt jüri üyesinin konuşma ve tartışma isteği ile oy birliğine ulaşmak istemesi ve sonucunda diğer 11 üyenin oy haklarının nasıl etkilenebileceğini anlatan, kendi ön yargılarımızı da bize sorgulatabilen 96 dakikalık bir film.

    Filmin tiyatro havasında gitmesi,jüri üyelerinin fikirlerinin değişimi ile ortamın ve hatta dışarıdaki havanın bile değişmesi izleyiciye keskin bir dokunuş sergilemesi, makul şüphe varlığının bir hayat kurtarabilecek olmasının irdelenmesi, filmdeki kişilerin adlarının bilinmemesi (sadece sonunda 2 kişi tanışır ve adları izleyici tarafından öğrenilir.) ve film bittiğinde de sonucunun ne olduğunun tam bilinmemesi filme ayrı bir sanat katmıştır.

    Yönetmen: Sidney Lumet
    Oyuncular:
    1. Jüri Üyesi: Martin Balsam (asistan koç)
    2. Jüri Üyesi: John Fiedler (banka memuru)
    3. Jüri Üyesi: Lee Cobb (kurye şirketi sahibi)
    4. Jüri Üyesi: E. G. Marshall (broker)
    5. Jüri Üyesi: Jack Klugman (sanırım işsiz)
    6. Jüri Üyesi: Edward Binns (boyacı)
    7. Jüri Üyesi: Jack Warden (pazarlamacı)
    8. Jüri Üyesi: Henry Fonda (mimar)
    9. Jüri Üyesi: Joseph Sweeney (belli değil)
    10. Jüri Üyesi:Ed Begley (iş adamı)
    11. Jüri üyesi:George Vaskovec (saatçi)
    12. Jüri Üyesi:Robert Webber (reklamcı)
    1 ...
  20. hapşıran kişiye çok yaşa dememek

    6.
  21. Soğuk algınlığında söylenmesine başlanılmaması gerekli cümle öbeği.
    0 ...
  22. © 2025 uludağ sözlük