1 - Tarihçi Merhum i. Hakkı Konyalı tarafından yazılan ve 1970 yılında Şereflikoçhisar belediyesi tarafından bastırılan "Şereflikoçhisar Tarihi" adlı esere göre, Osmanlı dönemi yazmalarında adı "Koşhisar" olarak yazılan Şereflikoçhisar'ın bu ismi "çift kale" anlamına gelmektedir. Zamanla söylene söylene Koçhisar şeklini almıştır. Cumhuriyet döneminde adının başına bir zafer tacı gibi oturtulan "Şerefli" unvanını ise Konyalı'ya göre burada oturan "Şerefli" aşiretinden almıştır.
2- Mustafa Kemal Atatürk'ün " memlekette çok koçhisar var; çankırı koçhisar'ı ılgaz olsun, mardinin koçhisar'ı kızıltepe olsun, sivasın koçhisar hafik, konya tuzbaşı koçhisarıda çocuklarının çanakkale savaşında gösterdiği üstün yararlılıktan dolayı şereflikoçhisar olsun" diyerek Meclis kararı ile ŞEREFLi ünvanı verilerek ŞEREFLiKOÇHiSAR ismini almıştır .
11 yaşımdan 15 yaşına kadar bu ilçede yaşadım. annemin memleketi olması hasebiyle ben de buralı sayılırım.
sayılmaz olsaydım..
insanları tamamen yobaz ve sığ. kültür, gelenek görenek terbiye ne varsa çalmışlar. erkekleri resmen erkek orospusu gibi.
ağızlarından dedikodu eksik olmaz. ilçenin terminali, yolları her şeyi bıraktığım gibi. 8 yılda bir şey değişmez mi ? değişmez.
doğalgaz daha yeni gelmiş. onu da abone olup açtırabiliyorsun.
her gelen belediyenin ac gözlülügü yüzünden bencilliği yüzünden ilerleyememiş hep yerinde saymış iş olanagı olmayan dışa cok göc vermiş şimdilerde terk edilmiş şehir olarak görünen ankaranın bahtsız ilcesi....
Mustafa Kemal ilk vekil seçileceği zaman herhangi bir yerden aday olamıyormuş, çünkü seçileceği yerde 5 sene devamlı ikamet şartı aranıyormuş. Bunun üzerine Koçhisarlılar Mustafa Kemal'i hemşehri ilan etmişler ve 5 sene orda ikamet göstermişler. Böylece Mustafa Kemal Ankara'dan seçime girebilmiş. Bu şerefli hareketinden dolayı da Koçhisar'ın adın Şereflikoçhisar olmuş. Şimdi Şereflikoçhisar'da eşşek sikiyolar.
buranın zengin ailelerinden " şerefli " lakaplı ailenin kurtuluş savaşında ankara'ya yakın cephelerdeki askerlerimize devamlı yemek gönderdiği için , kurtuluş savaşına olan katkısından dolayı savaştan sonra bu ailenin lakabı atatük'ün isteği ile bu beldeye verilmiştir.
Ankara ile alakası olmayan Ankara ilçesi.
Aksaray'a bağlanması gerek.
Ankara 140 km,
Aksaray 70 km uzaklıkta.
Ancak bazı koçhisarlıların dediğinin aksine Şereflikoçhisar il olamaz.
30 bin nüfuslu ilçe neden il yapılsın beyler? Sırf uzak diye merkeze uzak ne kadar köy varsa Hınıs, Horasan, Cihanbeyli, dinar, Gemerek, gürün, Suşehri, Şebinkarahisar ve daha nice köy tadındaki ilçe il olsun o zaman.
En az bir 100 bin nüfusunuz olsun öyle konuşun bunu.
Ciddi anlamda il olmak isteyen, hak eden ilçelerin mahallesi kadar nüfusa sahipsiniz.
Karacaoğlan mahallesi vs koçhisar, tufanpaşa mahallesi vs Koçhisar tadında ilçesiniz. Yapmayın. *