orta okulda türkçe öğretmeninin sürekli bahsedip tavsiye ettiği bir kitaptı. sınıf kitaplığında dururdu. bir kez merak edip aldım. o zamanlar okuma alışkanlığım hiç olmadığı için hemen sıkılmıştım. karakter isimleri yabancı olduğu için nasıl okuyacağımı bilemiyordum, yoruyordu. içerik de sarmamıştı sanırım, okuduğum kadarıyla. sonra geri verdim, bir daha da bu kitabı hiçbir yerde görmedim.
bunun gibi, orta okulda o hocanın bahsedip, diğer herkesin de okuyup sevdiği bir diğer kitap da çocuk kalbi'ydi. onu da okumadım.
gülten dayıoğlu'nun bir kitabını okumuştum o yıllarda. bitirmemiştim ama bayağı okuduğumu hatırlıyorum. arkadaşımın kitabıydı, okuyayım diye bana vermişti, şimdi hâlâ bende. kitap/dvd ödünç alıp geri vermeyenleri sevmem (benim başıma da geldiğinden) ama ben de yapmışım zamanında. gerçi o kız geri istemediydi sanırım. her neyse. o zamanlar elime geçip gerçekten okuyabildiğim az sayıdaki kitaplardan biriydi. gökyüzündeki mor bulutlar adı da.
okuma alışkanlığı kazanmama sebep olan, baş kahraman zezé'nin yerinde çok çok kendimi gördüğüm ve babam da biraz beni anlayabilsin diye ona hediye ettiğim kitap.
benim için yeri her zaman ayrı ve özel olmuştur.
Yasaklanmış olan bir roman.Neden yasaklanmış olabileceği sorusu hep aklıma takılmıştır
5 yaşındaki bir çocuğun olgun bir insan gibi düşünemeyeceği algısı olabilir.
Bizim ülkemizde nitekim böyle.
Ancak işin aslı öyle değil efendiler.
Yaş denilen kavram sadece soyut bir algıdır önemli olan beyin ve kişilik gelişimidir.
10 yaşındaki bir çocuk 35 yaşındaki bir adamın olgunluğuna sahip elbette olabilir.
Lütfen kitabı okuyup aynanın karşısına geçiniz.
Belki bazı şeyler farklı olabilir
https://galeri.uludagsozluk.com/r/1301015/+ fotoğraftaki zeze'nin isminin ilham kaynağı.
Ailede kitabı okuyanların ittifakıyla verilmiş isim.
Sıfat aslında!
Cey cey, zezoş kısaltmaları da var.
Ze ze takipte!