hiç öyle bazı bidon kafaların saraylarından iddia ettiği gibi ingiltere/almanya/fransa'da milletin fakirlikten kırıldığı yok. biz kendimize bakalım. adam 'türkiye büyük zeytin üreticisiyken, zeytin yağı market fiyatları ingiltere'yle nasıl olur anlamıyorum' diyor.
bizde bir tek ekmek abartı ucuz. o da sübvanseyle düşük tutuluyor. o da olmasa türkiye'de açlıktan ölümler olacak.
Amasya Şeker Fabrikası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Saatcı, geçmişte 14 yıl atıl kalan etil alkol fabrikasının, yeni tip koronavirüs salgınının ardından 9 Mart'tan itibaren 2 milyon 200 bin litrelik üretim yaptığını açıkladı.
Hani satılırken alkış tuttuğun şeker fabrikaları vardıya, işte onlar kolonya ve dezenfektanların hammaddesi olan Etanol'u üretiyordu. Bugün biz üretemediğimiz için litresi 75 centten 2.5 $'a çıktı.
Devlet kumaş mı üretirmiş? dediğin fabrikalar vardıya, şuan bulamadığın maskenin kumaşını üretiyordu...
Kek var, piskevüt var yermisin.
muharrem ince bu akşam satın alanlara seslenmiştir.
"o ihalelere güvenmeyin. seçildiğim zaman cumhurbaşkanlığının bana verdiği bütün yetkileri kullanırım, o ihaleleri bozarım. hiç kızmayın, ihalelere güvenmeyin, bunu yapacağım." muharrem ince.
kırklarelideki hariç referandumda ortalama %62 evet vermiş yerlerdeki fabrikaların satışıdır.akepede şuurlu yönetici olsa 2019 sonrasına ertelenir.ama sanırım kasa tamtakır.
Çorum Şeker Fabrikası 528 milyon liraya satıldı, fabrikanın sadece geçen yıl bölgeye katkısı 400 milyon lira imiş.
ihaleyi alan şirket (Rizeli) Kasımpaşa'da esnaflıkla başlayıp AKP döneminde holdinge dönüşmüş.
Holding yöneticisi Atakan Safi AKP Beyoğlu ilçe kurucusu.
Sonra niye dolar 4.11 niye ülke ekonomisi sıçtı...Liyakat değil sadakat üzerinden yürütürsen işleri. sana kalır sadece deve sidiği.
Halkın feryadına, sivil toplum kuruluşlarının uyarılarına kulak tıkandı! Bor ve Kırşehir şeker fabrikaları ilk satılanlar oldu...
Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye (Türkşeker) ait Bor ve Kırşehir şeker fabrikalarının özelleştirilme sürecinde nihai pazarlık görüşmeleri dün gerçekleştirildi.
Niğde-Bor şeker fabrikası satış ihalesini 336 milyon TL bedelle Doğuş Yiyecek kazandı.
Kırşehir şeker fabrikası’nın 200 milyon TL’den başlayan ihalesini 330 milyon TL’ye Tutgu Gıda kazandı.
şeker üretilen yerlerde(trakya alpullu hariç,onu da bildiğim kadar kooperatif işletiyor) akepeye ezici çoğunlukla oy çıktığını bilmeyen yok.buna rağmen satılmaya kalkılması ekonominin içler acısı bir halde olduğunu gösterir.memur maaşını ödeyememe ihtimali yakın demektir.icradan öldü fiyata satmak yerine bir an önce ihaleyle satma şansı varken satmaya çalıştıklarını gösterir.amaç iflasın 2019 seçimi sonrasına ötelenmesidir.
Şeker fabrikaları satıldıktan sonra AKP'nin oyununu düşeceğine inananlar var. Yanılıyorlar. Bakınız Kütahya Şeker Fabrikası. 2004 yılında özelleşti. O yıldan beri her defasında hem yerel seçimlerde hem de genel seçimlerde her zaman en yüksek oyu aldılar. Belediye başkanları akp, altı milletvekilinden altısı akp, daha sonra beşe düştü beşte dört aldılar. Sonra yine beşte beş. Vekil sayısı dörde düştü yine dörtte dört. Yerel belediyeler de dahil küçük birkaç yer hariç yine iktidar oldular. Hatta şeker fabrikasına ait araziye de AVM açıldı. Halk halinden memnun.