risk yönetimi açısından ele alındığında bu kadar insanı, bu kadar tesisi, bu kadar teçhizatı ve hizmeti tek bir yere toplamanın izah edilecek bir yönü yok. sikimsonik şirket yöneticileri dahi uçak düşerse herkes ölmesin diye farklı uçaklarda seyahat etmeyi tercih ederken koskoca devletin şehir hastaneleri inşa etmesi bana saçma geliyor.
Her şehre bir şehir hastanesi açılmalı. Ilgi nasıldır bilmiyorum ama kontenjan olarak sağlıkçıların boşta kalmayacağını düşünüyorum. Ülkede hastane kıtlığı var. Herkes randevu bekliyor sıra bekliyor. Mezun olan çoğu sağlıkçı işsiz durumda. Özel hastanelerde de iş yok. şehir hastaneleri büyük ve güzeldir. Her şehre yapılsın. Hem vatandaş için hem de o kadar okuyup kontenjan açılmadığı için atanamayan sağlıkçılar için.
Sn. timarli sipahi neferi, BU BIR BILGILENDIRME MESAJIDIR. 28.05.2018 TARIHINDE SEHIR HASTANESI SAGLIK KURULUSUNDAN ALMIS OLDUGUNUZ TEDAVI ICIN KURUMUMUZCA 758.48 TL KARSILANMIS OLUP ODEMIS OLDUGUNUZ ILAVE UCRET 0.0 TL'DIR. SAGLIKLI VE GUVENLI GUNLER DILERIZ.
Şehir hastaneleri birer kamu-özel ortaklığıdır.
Yani ; hastanenin kurulduğu devasa arsa devletin malıdır. Bunun haricinde ; hastane binası, yemekhane, kantin, mr cihazı, ambulans hizmeti... Gibi alanlar özel işletmecilere aittir.
Doktorlar ve hemşireler devlet personelidir. Sağlık hizmeti ücretsiz yapılır. Ama sağlık hizmeti dışında kalan diğer birçok alanda özel kesime aittir.
Doktor seni tedavi ettiğinde tedavi ücreti almaz ama mr çekilmen gerektiğinde bunun ücreti alınır.
Böylece hasta garantisi vardır. Devlete denir ki; sen kendi doktorunla hastayı tedavi et, ilacı yaz, gerisi bende.
Artık size bir hasta gibi değil de müşteri gözüyle bakılır.
Devasa alana kurulmuş olmalarının elbette dezavantajları vardır. Hastane içinde bir yerden bir yere gitmek başlı başına sorun olur.
önce inşaat ihalesini veren yandaş firmalar bir yolunu buldu.
Şimdi otoyol ve köprülerde olduğu gibi işletme garantisi ile söğüşleme yapacaklar.
misal ankara'da şehir içinde bir sürü hastaneyi kapatıp,
hastaları buralara yönledirecekler. Hastların sağlığa uaşması çok zorlaşacak. bunlar çok daha fazla para kazansın diyerek. çok çok büyük devasa binalar. hasta bir insan o binaların içinde harap olur. sağlam insanın ruh ve fizyolojisi bozulur. kapanacak hastanerde çalışan dostlarımız dertleri apayrı.
amaç sağlık mağlık değil. birilerini daha zenginleştirmek, sağlığı kullanarak.
Açılmasını bekleyip atanmayı istediğim hastanelerdir. istanbul kayaşehir'de yapımı devam eden o güzel hastaneye atanmak istiyorum. Çok kaliteli ve donanımlı hastaneler seviyorum ben.
faydasından çok zararı olduğunu düşünüyorum. şöyle ki bu şehir hastaneleri şehrin bilmem ne kadar dışına yapılırken hiç mi düşünülmüyor şehrin diğer ucundaki vatandaş oraya nasıl gidecek. ulaşım büyük sıkıntı. şehrin belli yerlerine yayılmış devlet hastaneleri tamamen kaldırılıp personeliyle birlikte şehir hastanelerine taşınıyor. belki hastane yakınında oturanlar için avantaj sağlayabilir bu ama başka yerlerde oturanlar ne yapsın. ayrıca yakın zamanda şunu öğrenmiş bulunmaktayım. bu şehir hastaneleri devletin inşaatı yapan firmalara belirli sürelerle işletme hakkı verdiği hastaneler olduğu için şu an normalde devletin 10-15 lira gibi aldığı katkı payı şehir hastanelerinden 40 tl olarak alınıyormuş. şehrin bir ucunda olan vatandaş 10 tl yol parası verse 40 tl de muayene eder 50 tl. ne anladım ben bu işten gider özel hastanede muayene olurum daha iyi. ayrıca devlet hastanelerindeki değişik değişik davranan doktorları görmekten daha iyi olur.