japonya'nın hali hazırda 3 adet nükleer santral inşaatı yaptığını bilmeyenlerin japonya nükleer enerjiden vazgeçiyor diye sayıklamasına neden olmuştur.
japonya gibi doğal kaynak kıtlığı çeken hemen her şeyi ithal eden ülke nükleerden vazgeçer mi lan?
mantıklı düşünüldüğünde termik santral yapılmasından daha az zararlıdır. tabiki atıklar düzgün şekilde izole edildiği sürecü çünkü türkiye ciddi şekilde enerji bakımından dışa bağımlıdır.
elektrik sektöründe çalışan biri olarak geç bile kalındığını düşündüğüm başlangıç.
neymiş efendim güneşmiş rüzgarmış. şuanki teknoloji ile bir nükleer santralden elde edilen enerjiyi güneşten elde etmek için ülkenin tümünü panelle döşesen yemez, rüzgar türbinleri ile elde etmek için dörtte üçünü falan türbinle doldurman gerekir sanırsam.
tek çare nükleer midir yani? Tabi futboldan başka spor dalı olduğunu bilmeyen cahiller kulübü tek çareyi de nükleer enerji sanıyor maalesef. (bkz: yenilenebilir enerji kaynakları) Halbuki başka alternatiflerde var;
çevreyi sikip atıyor onu geçtim çevreye etkisi şöle böle demiyeceğim bunu zaten herkes biliyor mali açıdan çok karlı bir yatırım var gibi gözüküyor öyle değil işte çok büyük maliyet var bu işte arkadaşlar 20 yıl sonra o nükleer enerji santralleri kullanılmayacak o tesisi kaldırmak yapmaktan daha maliyetli ve meşakatli olucak tüm dünya yenilebilir eneji kaynağına geçipte biz neden nükleer enerji kullanıcağız .Bir halk bu kadar eğitimsiz cahil olur amk !
kesinlikle yanlış bir uygulamadır. yapılan nükleer santrallerinden birini rusyanın rosatom firması hiç denenmemiş ve onay almamış reaktörlerden yapacaktır rosatom firmasının geçmişine bakarsak çernobil faciası bulunmaktadır ayrıca işletmede olan mayak nükleer santralinde yılda yüzlerce kaza gerçekleşmektedir nükleeri olan çoğu ülke vazgeçmeye ve işletimde olan santrallerini kapatma yoluna gidip diğer enerji yöntemlerine giderken bizim nükleere gitmemiz ayrı birşey. ayrıca sinopta yapılacak olan kıyıda bir sürü balık türleri yok olacaktır. sscb'nin dağılmasının bir etkenide çernobilin temizlenmesi için harcanan milyarlarca dolardır.
şu güneş enerjisine yönelen kuzey ülkelerini biri saysın merak ettim şimdi.
nükleer enerji gereklidir. derseniz bizim gibi kuralların hep ikinci plana atıldığı ülkede güvenli midir? anlarım endişenizi ama nükleerin alternatifi güneş enerjisi ya da rüzgar enerjisi değildir. en azından şimdilik.
he amk he. nükleere karşısınız, hidroya karşısınız, termik zaten allah'ın emri, karşısınız. ama, durup durup, "enerjide dışa bağımlıyız aga, elenktrik, benzin, gaz çok pahalı" diye atıp tutarsınız.
ha bu tiplerin tutunduğu tek şey de, yenilenebilir enerji masalıdır. rüzgar santrali yapılsın, güneş enerjisi kullanılsın, diye bik bik öterler.
lan gerizekalı, acaba hiç merak edip baktın mı, bi rüzgar santrali, bi güneş santrali ne kadara kuruluyo, ne kadar enerji üretiyo, ne kadar zamanda kendini ikame ediyo, ne zaman yenilenmesi gerekiyo? yok tabi, merak edip bakmadın. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kolay tabi. bi sen akıllısın çünkü, bi senin kafan çalışıyo mına kodumun öküzü.
anca körü körüne muhalefet yap, anca eleştir.
tamam kardeş, sen buna karşısın madem bunu yapmayalım. ama bu bi ihtiyaç neticede. peki yerine eşdeğer ne yapalım?