üniversite kişiye sadece eğitim ve iş imkanı sağlamaz.
4 yıl boyunca arkadaşlarla yaşayacağınız mükemmel anları, dahası o arkadaşları size kazandırır. farklı tecrübeleriniz olur. tabii yaşamayı bilirseniz.
yok ben kız sikmeye gittimde yok am bulamadımda.. geç bunları corç.
genelleme yapılması yanlış önermedir. doğru taarfı şudur ki; türkiye'de üniversite okuyanların büyük çoğunluğu maldır. gerizekalıdır. şu gün bile birçoğunun ekşi sözlük gibi bir oluşumdan * haberleri yoktur. birçoğunun hayatlarının anlamı facebook iletilerini güncellemektir. üniversite okuyan erkeklerin çoğu falanca kızı sikebilme hayalleri kurmakta, kadınların çoğu hangi kozmetik ürünün daha kaliteli olduğunu tartışmaktadır. bunlar 7 yıllık lisans eğitimim sırasında gözlemlediklerimdir. ilk cümlemde olduğu gibi genelleme yapmıyorum ve ne kadar saçma yazsalar da bütün sözlük yazarlarını tenzih ediyorum.
(bkz: kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş)
hayatı boyunca derslerde başarısız olmuş kişinin dikey yatay ya da bodozlama gittiği * üniversitede de başarısız olması sonucu bırakmak zorunda kaldığı üniversiteye, hayatı boyunca bir kızla bile yakınlaşamayan abaza kişinin s.keck kız kalmadı ben de bıraktım demesi ayrı bir muamma iken üniversitede alınan eğitimi hiçe saymasının yanında görüldüğü üzere zengin olmak zeki olmaktır bu şahsa göre. bir de kendini zeki olarak adlandırıp da üniversite öğrencilerine gerizekalı demesi bir beyninin olmadığını gösterir. Lamı cimi yok bunun beyni yok.
fazla bilgisi olmadan atıp tutan insan söylemi. dünyanın en zeki insanlarını ve şartlarını tekrar araştırsın derim.
(bkz: çekememezlik)
(bkz: fesatlık)
(bkz: kıskançlık)
genelikle uzun dönem askerlik yapan kişilerin aklında olan düşünce.kısa dönemlerin biraz uyum sorunu yaşamasından dolayı onları hemen gerizekalı salak moduna koymaktadırlar.
(bkz: askerde poşet olmak)
söylentilere göre bu bir liseli veya dağda bayırda üniversite kazanmış üniversite öğrencisi söylemidir.
bu dahil bütün genellemeler yanlış olmak üzere; gerizekalılık evrensel ve göreceli bir durumdur. eğitim seviyesi sadece bilgiyi gösterir fakat sosyo-kültürel çevre ve kişisel gelişimiyle entelektüel birikimini tamamlamış insanlar ise çoğu zaman eğitimli insanlar arasından çıkmıştır. türkiye şartlarında bu durumu üniversite sınırları içerisine koyup dar anlamda düşünecek olursak "gerizekalı" çok doğru bir tabir olmamakla yerine "içi boş" tabiri kullanılabilir.
kısmen doğruluk payı vardır.eğitim sisteminin yanlışlığı ve hayat koşulları öğrencinin beynini yiyip bitirmektedir.ama şunu da belirtmek gerekir ki,bu devirde üniversiteye giremeyen bir öğrencinin de zeka sorunu yaşadığı bir gerçektir.
mark zuckerberg, okan bayülgen, acun ılıcalı. milyonları, mlyarları götüren bu kişiler üniversite eğitimlerini tamamlayamamaışlardır ama öğrenci olmuşlardır.
uyarı üzerine edit: okan bayülgen fransa'daki üniversite eğitimini tamamlayamamıştır türkiye'ye dönerek msü devlet konservatuarı bölümünden mezun olup aynı üniversitenin sosyal bilimler enstitüsünde master yapmış. aslında yukarıdaki entry'de açıklama konusunda sanırım başarısız oldum. bir arkadaş yanlış bilgi verdiğimi söylemiş ama değil, genel olarak kalıpların dışına çıkan cesur kişiler başarılı oluyor, benim anlatmak istediğim buydu. saydığım isimlerin de üniversite eğitimlerinde genellikle sorun görüyorsunuz. ya yarıda bırakıyorlar veya devam etmiyorlar bir şekilde daha başarılı oluyorlar. aynı şekilde üniversiteyi bitirip yine dalgalı hayatın kollarında başarılı olan insanlar da var. burada önemli olan hayatta karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirebilmektir. üniversite eğitimini reddederek de insanlar başarılı olabiliyorlar, bu kişiler bunu kanıtlamışlardır. üniversite öğrencilerinin gerizekalı olduğu tespitine zaten girmiyorum bile, o çok saçma bir genelleme.
"genelleme oldugu için tam anlamıyla doğru olamayan, herkes aynı değildir fakat öyle üniversite öğrencileri de çıkıyor karşına ki bu lafı dedirtiyor arkadaş, adam üniversite okuyor, daha şunu bilmiyor, bunu bilmiyor vs." dedirten genellemedir. ülkemizde her ilde olması şartmış gibi görünen yükseköğretim kurumlarının varlığından dolayı milletçe giderek artan kanıdır. artan üniversite sayısıyla ters orantılı olarak düşen kaliteden kaynaklanan tüm üniversite gençliğini aynı kefeye koyan yargıdır.
O üniversiteliler, 0- 6 yaş grubu içersinde zeki pırıl pırıl çocuklardı. Sonra senin hiç eleştirmediğin asıl gerizekalı olan sistem onlara - sanki hepsi eşit eğilimlerdeymiş gibi - yığın eğitimi verdi. Hepsinin alter egosunu, her sabah sıraya sokarak, üniforma giydirerek, andımız okutarak sindirdi. Bu böyle devam etti ve dünyanın en iyi mühendisi olabilecek çocuğa tarih okuttu, edebiyat okuttu. iletişimin tillahını yapan çocuğa da, haydi senin ağzın çok iyi laf yapıyor, uluslar arası ilişkiler oku dedi.
işte bir gün biri çıkıp, bu afallatılmış insanlara " gerizekalı " dedi.
para ve zeka arasında doğru orantı kuran moron söylentisi.
+ebi, dünyanın tüm zenginleri üniversite terkmiş ehehehe.
-...
+nasıl, ama çok zekiler ehi ehi.
-bende diyorum hawking, newton gibi gerizekalılar üniversitede ne yapıyorlar amına koyim.
+hoca ebi onlar, hoca. direk hoca oldular, profesör onlar, ehi.
kişinin gerizekalı olması ya da zeki olması üniversite okumuş olup olmamasını bağlamaz. okumamıştır maddi durumu yoktur. okumuştur parası çoktur. ya da benzeri durumlar. neyse kişiyi gerizekalı yapan düşünce yapısıdır. beynini kullanamayan insan gerizekalıdır arkadaş. (bkz: beyin bedæve)
doğru olduğunu düşündüğüm cümle. herkesi kapsayan bir görüş değildir şüphesiz gerizekalı olmaya direnen öğrencilerin varlığını reddetmek yanlış olur. amaçlanan budur gençlerin gerzek olması, sorgulamaması, itaatkar olması yoksa küçük yaşlarda girilen onca sınav basılan onca kuş tüyü kitaplar boşuna değildir.