üniversite kazanan gencin evden ilk ayrılışı

entry156 galeri1
    105.
  1. Teyzesini ağlatır. Özledik be..
    1 ...
  2. 104.
  3. bu sene yaşadığım durum. babaannemin ve annemin burnundan baloncuklar çıkararak ağlaması dedemin gözlerinin dolması kardeşimin sırıtmaları... hayır ağlamıyorum gözüme üniversite kaçtı
    0 ...
  4. 103.
  5. 102.
  6. ben evden ilk defa ayrılacağım icin benim icin zor oldu, annem benim gitmemi hiç istemiyordu zaten o yüzden aglamıstı.
    8 ...
  7. 101.
  8. insanın içinde hafif bir tedirginlikle heyecan duygusu uyandırır. ama aileler için nasıl bir histir bilemem.
    ileride kendi çocuğum olur ve üniversiteye giderse nasıl bir his olduğunu editlerim.

    benim ilk ayrılış günüm de şöyle idi; aynı üniversiteyi kazanmış bir arkadaşımla aynı otobüsteydim. hareket saatinin gelmesini beklerken aileler de tanışmış, bize "oralarda kendinize dikkat edin.", "uslu uslu geçinin.", "kavga dövüş etmeyin." gibi çocuk nasihatlerinde bulunuyorlardı. bu arada aileler dedim ama benim yanımda sadece annem vardı, arkadaşımın ise annesi, babası, kardeşi, halası filan gelmişti.
    her neyse... hareket saati gelmiş, otobüsteki yerimizi almıştık. otobüs terminalden yavaş yavaş ayrılırken annem yüzünde bir tebessümle el sallıyordu. arkadaşımın annesi ise göz yaşlarıyla eşinin dibine doğru sokulmuş, kardeşi ağlamamak için kendini tutmaktan kıpkırmızı kesilmişti. annemin hüzünlenmemesinin ya da belli etmemesinin sebebi de abimden alışık olmasıydı sanırım.

    küçük kardeş olmanın kötü yanları işte... çoğu tecrübeyi sizden önce abiniz veya ablanızla yaşadıklarından, sıra size gelince fazla alışıldık oluyor. *
    7 ...
  9. 100.
  10. 2 gece önce yaşadığım zor durumdur. En zor yerlerinden birisi de otobüs hareket edip, ailenin gözden kaybolduğu zamandır. Çok zordur vesselam.
    0 ...
  11. 99.
  12. Eğer şahıs erkekse: "kurtuluyorum abi gideceğim yerde kızlar falan" cümleleri gencimiz bayansa gözyaşları ve pesimizm özellikle o terminaldeki vedalaşma sahnelerine en baba Titanic sahneleri bile yetişemez.
    0 ...
  13. 98.
  14. giden gitmiştir gittiği gün bitsdmbhskdvıhgfrsertyğp.
    (bkz: giden memnun ki yerinden dönen yok seferinden)
    0 ...
  15. 97.
  16. annenin ağlamaklı olduğu bi ayrılıktır. sonra her gün her dakika evlat aranır. çocuk çevre yapmaya başlayınca bu sefer o aramamaya başlar ve alışma süreci tamamlanmış olur.
    0 ...
  17. 96.
  18. salya sümük bir vaziyettir. insan hayatındaki önemli dönüm noktalarından biridir. yıllar sonra bile tebessümle hatırlanacaktır.
    1 ...
  19. 95.
  20. yakın bir şehre gidiliyorsa çok da koymayandır.
    0 ...
  21. 94.
  22. sanki gidilen yerde doğal afet varmış da yorgan, battaniye, yastık sıkıntısı çekiliyormuş gibi o yorgan battaniye memleketten gidilen yere otobüslerde götürülür. bunların yerleştirilmesi esnasında muavinlerle bol bol kavga edilir.
    0 ...
  23. 93.
  24. hayata atılan büyük bir adım ancak bu daha başlangıç.
    0 ...
  25. 92.
  26. içinde bulunduğum iç burkan durumdur. ilk zamanlar nihayet özgürüm diye düşünülür, yeni insanlara yeni şehre alışmaya çalışılır. sonra yavaş yavaş özgürlük hissinin yerini ev özlemi almaya başlar. eski arkadaş çevresi özlenir, ah anamın yemekleri ah evimin sıcaklığı odamın rahatlığı denmeye başlanır. yalnız ve çaresiz hissetmek kaçınılmazdır. her fırsatta eve gidilir, gerekirse psikolojik destek alınır ve okuduğun bölümü seviyorsan zamanla alışılır. yoksa tekrardan sınava hazırlanılır.
    0 ...
  27. 91.
  28. makarnanın önemini kavramaya hazır bir ayrılıştır.
    1 ...
  29. 90.
  30. otogardaki duygusal veda ile daha da bir trajik olan ayrıştır.
    0 ...
  31. 89.
  32. Hayatla yüzleşmek için atılan adımdır. Koskoca bir dünya bekler önünde insanın, bir yandan da bilinmezliğin korkusunu bastırmaya çalışır, bir yandan da keşfedeceği koskocaman dünyanın düşüncesiyle heyecanlanır. Artık tam anlamıyla bir bireydir.
    0 ...
  33. 88.
  34. çok fena dramatize bir andır. fakat genç kısa bir süre sonra eve dönmeye bile üşenir.
    0 ...
  35. 87.
  36. anne ve abla cok uzulur, baba gelir yerlestirmeye yurda veya eve. oda uzulur belli etmez taki otogardan yolcu edip el salladiktan sonra basbasa kalindiktan sonra yanlizlikla. Ilk tatilde hafta birlestirilir ana baba ziyaret edilir.
    0 ...
  37. 86.
  38. çok fazla etkili olmamıştır. ondan sonraki ayrılışlar, ilk ayrılışlardan daha etkilidir kanımca.
    1 ...
  39. 85.
  40. 20 yılın patlamasının akabinde, iki bavulu dibine kadar doldurup ve kendini gurbet ellere atma işlevidir.
    0 ...
  41. 85.
  42. her ne kadar geçici diye konuşup kendinizi avutsanız da aslında gidişin o gidiş olduğunu bildiğiniz durum.
    1 ...
  43. 84.
  44. ilk başta kayıt için babamla gelmiştim ankaraya çok olmadı yahu 4 ay hepi topu , yavaş yavaş bir telaş bir sıkıntı bir yalnızlık hissi baş gösterir tekrar eve dönülür ama iç rahat değildir biraz heyecan biraz burukluk.

    En son okul başlarken kapıdan çıktığınız andaki duygusallaşmalar , güçlü görünme çabaları korktuğunu gizleme çabaları işe yaramaz birkaç ay sonra eve gittiğinizde anlarsınızki bitmiştir ev sahipliği artık misafirsinizdir...
    2 ...
  45. 83.
  46. şahsım adına tek başıma valizimi alıp çıkmıştım evden. eh tabi bir güçlü görünme çabaları, bir duygusallaşmalar. sokağın başını dönünce salıyorsunuz tabi salya sümük allah ne verdiyse...
    0 ...
  47. 82.
  48. sağlam koyan olaydır.

    şöyle ki çok büyük bir duygusal an yaşanmasa da, öğrencinin kalacağı eve veya yurda yerleştirildikten sonra ailenin gittiği an böyle bok gibi bir andır. evlat ne yapacağını şaşırır, ben şahsen annem kapıdan çıkıp gittiği an "nere gitti lan? noluyo lan? napcam ben şimdi? bu yatak benim, dolap benim mi? kıyafetlerimi çıkartsam pijamalarımı giysem mi? bu kadar insanın içinde mi? ev mi lan burası ne pijaması, alayım sigaramı da çıkayım terasta bi sigara içeyim bari." monoloğunu çok hızlı bir şekilde yaşayıp, bütün gece terasta sigara içerek yeni insanlarla tanışıp, odama gelince de üstümü bile değiştirmeden yatağın üstüne atmıştım kendimi.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük