bugün

türkiye'de eğitimli çiftçi sayısının artmasıdır.
farmville de çiftçi olmaktan iyidir.
ziraat mühendisliği bitirildiyse eğer daha bilinçli ve kaliteli olabilecek hadisedir.
köyden okumaya gelmiş her üniversitelinin hayali .
kanımca işini garanti etmemiş istanbul gibi büyükşehirde bunalmış son sınıf öğrencisi birçok öğrencinin hayalidir.

kanka bi çiftlik evin olacak, 2 köpeğin olacak, havası suyu temiz olacak, kendin pişir kendin ye olacak, tavuklar, ördekler, canın sıkılınca ava çıkacaksın. Ha bir de şöyle güzelinden bi köylü kızı sacda ekmek yapacak sana uff miss kokusu burnuma bile geldi bak.

tabi çiftçiyi de öldürdüler sağolsunlar, arazin olsa da çiftçi olunmaz artık. köpekleri bile besleyemezsin o gelirle. Ben şaşıyorum köylümüz nasıl kendini hala besliyebiliyor diye. Allah onların yardımcısı olsun.
tam bir emekçi hareketidir.
büyük bir ihtimalle baba mesleğidir.
açık öğretim fakültesinde organik tarım okuyan insanın yapacağı iş.
tercihen ziraat okuması daha makbuldür.

e ülkede üniversite mezunlarının durumu iç açıcı olmadığından bizde böyle başlıklara entry girmek zorunda kalıyoruz.

(bkz: hiç hoş değil)
bölüm ziraat mühendisliği ise hiç yadırganmayacak bir durumdur. ülkenin işinin ehli çiftçilere ihtiyacı vardır.
türk tarımının ihtiyacı olan çiftçidir.
(bkz: hadi farmville oynayalım)
işsiz olmaktan iyidir.
ziraat mühendisliği mezunu ise daha ne olsundur. en uygun olanıdır.
üniversite bitirip adam olamamaktan iyi bir meziyettir.
toprağı sevdiği için bu mesleği tercih etmiştir.
hiç birşey olamamayla kıyaslanıp polyanacı bir tavırla şükredilmesi gereken meslek.
çiftçiliğe halk olarak at gözlüğü ile bakıyoruz. hep çifçi fakir olur hep çiftçi ezilir hayır böyle birşey yoktur en azından benim gördüğüm kadarıyla yoktur nedenmi çünkü çiftçinin yiyecek içecek sıkıntısı fazla yoktur ne üretiyorsa onu tüketir. para sıkıntısı yoktur çünkü herhangi bir banka çiftçiye başka kimseye vermediği oranlarda faizle para verir. düzgün çiftçilik yapılırsa çiftçiliğin getirisi azımsanmıyacak kadar fazla olur. bu şartlarda üniversite mezunu bir insanın çiftçilik yapması en doğal karşılanabilecek durumlardan biridir. fakat şuda bir gerçektir ki çiftçilik en zor mesleklerden biridir.
Olur her şey olur. universite dediğin yer seni meslek sahibi yapmasından öte kendini veya ilgi alanını gelistirme fırsatı veren kurum. (Her ne kadar bizim ulkemizde mumkün olmasa da) Yani universite okuman istediğini yapmana engel değil. Ki bu devirde herkes okuyabilirken... (esenyurt, nisantaşı univ. Vs anladınız siz)
bende pazarcı olmak istiyorum (şaka yapmıyorum sözlük) haftada 3 4 gün farkli farklı yerlerde tezgah açacaksın musterilerin olacak o kalabalik o koşusturma ne bileyim sözlük hep içimdedir. Insallah olur bir gün.
bu benim lan. baya hem de. üniversite bitirdim ve çiftci oldum.
çiftçilik çok önemlidir. insanlar yedikleriyle içtikleriyle yaşıyorlar. bir sanayi ülkesi olmanın başlıca gerekliliğidir bir tarım ülkesi olmak. tarımını dış yönlendirmelere kurban bırakırsan tohum diye her şeyi yedirirler sana.

eksileyen israil'de moleküler biyoloji ve genetik okuyor sanırım.
2016 yılında üniversite bitirmek ekstra bir meziyet olmadığı için normal durum.

en az master yapılmalı, akademik kariyer için değil dolu dolu bir cv için. ayrıca 2+ dil bilmek de ekstra getiri olacaktır.

ben değil de bir arkadaş...
Süper olay.
gün geçtikçe daha yüksek bi ihtimal.
iyi bir üniversitenin dereceli mezunlarındanım, bu ülke için çalışmak isterken devlet anlayışı bünyeme uymadığı için mevsimsel tarım işçisi olarak ekmeğimi kazanıyorum. ve çok da memnunum.

öğretilenlerle türkiye'de sadece diploma sahibi oluyorsunuz, çalışarak kendinizi yetiştiriyorsunuz. hele bunu toprakla ve doğayla yapıyorsanız kendinizi yararlı hissediyorsunuz. en azından kendinize katkıda bulunuyorsunuz.

tüm bu yaşananlara rağmen hala içimde bir umut taşıyorsam, bu umudun yaptığım işle ilgili olduğuna inanıyorum.