arap emperyalizminin din kisvesi altında sunulmasıdır.
din toplum ürünüdür ve o toplumu oluşturan bireylerin kimliklerinden bağımsız olarak çıkamaz. ama mağarada melek gördüm bana din getirdi kafasına inanan kafaya ne anlatacaksın?
ammavelâkin teröre, yalnız bu ülkeyi seven yiğitler şehid verilir... ümmetçi orospu çocukları ise oturduğu yerden kavm-i neciplerine methiyeler düzer. düzülmüş şerefsizler.
arap emperyalizminin kutsallık altında diğer milletlere empoze edilmesidir. kendi milletini yok sayıp diğer milletin altına girip onun değerlerin taşımandır da denebilir.
bugün ölüsünü bile başka kültürün geleneklerine göre gömenler milliyetçilik taslamasın.
başarılı olması mümkün olamayan boş bir ideolojidir. gerçekler gün gibi ortada olduğu, ümmetçilik davası güden hareketlerin sadece iç savaşa ve acılara sebep olduğu gün gibi ortadayken, kafalarını yobaz ideolojisi ile bozmuş aptallar bu gerçekleri bir türlü kabul etmek istemiyorlar.
arap emperyalizminin, islam kılıfı altında farklı etnik unsurlara kakalanmasıdır. milliyetçi kesimi de anlamak güç.
bir din gökten düşmez ve çıktığı yerin tüm özelliklerini taşır. bir kültürü milli yapan nedir?
kültürün özgünlüğüdür. eee arabistanda çıkan bir dinin senin kültürünü yansıttığını ne kadar söyleyebilirsin?
veya bu kültürle etkileşime girdiğinde çıkan sonucun sana benzediğini?
Muslumanin Allah tarafindan sorumlu tutuldugu davadir. Bir musluman beseri ideolojiler pesinden gidemez. Muslumanin davasi Allah katindan inmedir beseri ideolojilerle karsilastirilamaz .Kuran okuyanlarin hemen anlayacagi davadir.
aslında işin esprisini anlamak zor değildir. milliyetçi adam hemen anlar.
islam evrensel bir din diyorlar aslında arap geleneklerini alıyoruz bunu kabul ediyorlar ama bunun bir arap geleneği değil bir dinin gerekliliği olduğunu söylüyorlar( adamlar aşmış yani)
şimdi neden araplar üzerinden bir gelenek ve din var?
neden islam türk kültürü üzerinden değilde araplar üzerinden okunuyor.
aslında özeti basittir, din dediğin şey öyle gökten tanrı ayağını ucuyla vurup dünyaya düşürdü değil.
toplum kendi kültürü içinde din çıkarıyor tabi bu bir süreç içinde sen onla etkileşime girince asimile oluyorsun. çünkü büyük kültür küçük kültürü asimile eder.
mesela bir şaman türkle müslüman arap karşılaşırsa türk müslüman olur ama arap şaman olmaz.
çünkü türk daha düşük kültürdedir. bunun örneğini çoğaltabiliriz tabi. ama özü budur. yoksa ilahi bir şey yok yani rahat olun.
Şöyle ki; Osmanlıcılık akımının başarısız oluşu milleti kenetlemenin yeni bir yolunu aramayı gerektirdi, bunun sonucunda müslümanları kaybetmemek için Osmanlı Devleti ümmetçilik fikrini ortaya attı ki müslüman Arapların devlete isyanı bu fikrin sonu oldu, başarısız olan ümmetçiliğin yerini batıcılık daha sonra ise türkçülük almıştır.
başarılı olması mümkün olamayan boş bir ideolojidir. gerçekler gün gibi ortada olduğu, ümmetçilik davası güden hareketlerin sadece iç savaşa ve acılara sebep olduğu gün gibi ortadayken, kafalarını yobaz ideolojisi ile bozmuş aptallar bu gerçekleri bir türlü kabul etmek istemiyorlar.
yalnizca dil bile etkili emin olun. balik tutan bir suriyeliyle dahi konusmanin imkani olmaz. yolda giderken bir arap in arabasina carparsan olayi aciklayamazsin. masallah, insallah, subhaneke, elham.. pek de arapcamiz yok degil mi?
peki ya onlarin yerinde bir kırgız olsa? emin olun tuttugu baligida ovebilirsiniz, arabanizla carptiginizda ozurde dileyebilirsiniz..
ümmet arapça ''umm'' yani ''anne'' yada ''genel'' kelimeleriyle bağlantılıdır.
islam ilk ortaya çıktığı zaman araplar dağınık halde yaşayan kabilelerden oluşuyordu. onları birleştirecek bir unsur yoktu. bu durumun farkında olan muhammed'in aklına parlak bir fikir geldi. ''ben bu bedevilere uğrunda savaşacakları bir amaç verirsem onları birleştirmiş olurum''. psikolojik analizlerle de sabittir ki en kuvvetli bağlar en çetin zamanlarda oluşur.
cihat çağrılarıyla harekete geçen müslümanlar 11 yıl içinde tüm arabistana hakim oldular. işte ümmet bu şekilde doğdu. aynı annenin çocukları olan savaşçılar. hacer'den doğan ismail'in evlatları ümmeti oluşturdular. yüzyıllar boyunca gelişip kök salan bu ümmette en büyük unsur arap dominasyonuydu. türkler tarafından kurulan osmanlı da bile baskın eğitim ve yaşam tarzı arap unsurlarıydı. bugün bile türkçede yüzlerce arapça kelime vardır. en basitinden kalem, kitap, defter, akıl, kanun, lüzum, elbise vs. o kadar içimize işlemiş yani. kısacası ümmet te özgün olan hiç bir şey yoktur. 1500 sene öncesinin kanunları gönümüzde bir anlam ifade etmez. uluslar çağında yaşıyoruz. ihtiyaçlarımıza cevap verecek birlik ümmet birliği değildir.
ümmette müslüman olmayanlara baskı vardır, şiddet vardır, katletme vardır. bilim çağında inançların ne önemi var? hepimiz dünya vatandaşı değil miyiz? kardeşlik için illa ki aynı masallara mı inanmalıyız. lütfen akıllı olalım akıllı olmayanları uyaralım...