he amk hedir. torpil işi kolaylaşacak sınavları haline dönüşecektir. ayrıca iktidarın cemaat korkusu sebebiyle böyle saçma sapan bir uygulamaya gideceği kesindi zaten.
bir ya da iki yıl "denendikten" sonra eski yönteme dönülecek yeni uygulamadır. 4+4+4 tutmadı eskisine dönecekleri gibi. anasını s"ktiler ülkenin artık.
sistem kesinlikle desteklenmesi gereken bir sistem.
bilen ve bilmeyeni ayırmak adına çok faydalı.
ama bizim memlekette yürümez işte.
"ÖSYMnin her sınavda olduğu gibi yazılı sınavda da şeffaflık ilkesinden taviz vermesi mümkün değildir."
Duyuruda dikkatimi en çok çeken cümle bu oldu. Ulan bugün birbirinizi yediğiniz cemaate çektiğiniz kıyakları ne çabuk unuttunuz. Hesabını veremediğiniz bir 2011 ygs gerçeği var ortada.
Ösym aradan çıkıp her fakülte kendi sınavını yaparak öğrencisini seçmediği takdirde bu işin şeffaflığından bahsetmesin kimse.
Gerçi onda da bir yol yordam bulunur bitmez bunların fırıldaklıkları da.. Kötünün iyisi işte.
binlerce denemeden sadece bir tanesi daha.
şimdiye kadar bozdukları yetmedi, bir de böyle sistemin içine edelim düşüncesi. yazık çocuklara, yazık gençlere, yazık gelecek hayallerine. böylesi çarpık düzene her defasında ayak uydurmaya çalışan yarış atları sanki millet.
Tarih sorunlarında sıkıntı yaratabilecek olandır.ve şıklardan gitme taktiğinin tarihe karışacağına delalettir.
basit bir çoktan seçmeli sınavı bile eline yüzüne bulaştıran ösym nin bunu becermesine imkan yok.
Bu haberi duymamla beraber lise son sınıf öğrencisi olarak ya bu sene gittin üniversiteye yada sittin sene üniversiteye gidemezsin dedirtmiştir. Okulda bile 30 kişinin sınavını 1 ayda okuyor hocalarımız. bu sistem gelirse milyon kişinin girdiği sınavın üstesinden nasıl gelecekler çok merak ediyorum. Bu işlerde çok torpil döner ben size söyleyeyim.
gelecek karanlığın habercisi. kalitesiz eğitimin yükselişi. geleceği heba edilmiş torunlar. arter dendiğinde aklına otoyol gelen cerrahlar. orta doğu olmaya doğru hızla ilerleyiş. akıl etmeyenler yüzünden üzerimize yağan pislik. allah sonumuzu hayır etsin. ne diyelim.
Makineler tarafından okunan test sinavinda bile bu kadar şaibe oluyorsa insanlar tarafından okunan klasik sinavda neler olabileceğini düşünmek dahi istemiyorum.
sonra da o sınavı okuyacaklar öyle mi? çoktan seçmeli sınavları okumaları aylar sürüyor, kimle kafa yapıyorlar. hayır bir de şu durum var, ben bi sınıf öğrencinin yazısını okumakta zorluk çekiyorum bazen, çok enteresan yazı tipleri olabiliyor. hatta istese de yazısını düzeltemeyen çocuk var, böyle adaylar ne olacak, bilgi sahibiyken otur sıfır mı diyecek ösym? milyon kişi giriyor sınava, o sınavları kim okuyacak? okuyanın doğru okuyup okumadığı nasıl kontrol edilecek? bu insanlar nasıl objektif değerlendirme yapacaklar? neye göre kime göre sorusu nasıl netleşecek, onca anne babanın içi rahat olacak?
torpile çok güzel, yepisyeni bir yöntem bulmuşlar. tebriklerimi sunuyor, yıllardır girdiğiniz o kul haklarını, insanların geleceğiyle, hayatıyla oynamanın verdiği dayanılmaz hafifliği cehennemin 5 yıldızlı köşelerinde ödersiniz inşallah diye de noktalıyorum.