bugün

ösym nin değil de türk jokey klubünün düzenlemesi gereken karın ağrısı.
sanki öküz seçme sınavı. ne o sorular? adamı dersten sınavdan soğutacılar. sınıf yüzü göstermeyeseciler. kovunuz bunları kovunuz.
zeka değil başarı ölçen sınav
başarı değil çalışmayı ölçen sınav.
aynı zmanda sabır ve istikrar da ölçen sınav, ama çalışmayı ölçmeyen sınav çünkü çalışmayanda kazanıyor.*
hazırlık döneminde, öğretmenlerin amaçlarının öğrencinin hayattan nefret etmesini sağlamak olan sınav. sürekli "size sizden başka kimseden fayda gelmez. arkadaşlıklar hikaye, hayat zor, ya kazanırsınız ya da sürünürsünüz. bu devirde herkes kendine yaşıyor, hayatta babanıza bile güvenmeyin. işiniz zor, hayat zor, daha gençsiniz, ama yaşınız gelince anlayacaksınız." gibi cümleler kurarak bu hedeflerine adım adım yaklaşmaktalar. sonuçta öğrenci bünyesinde "ulan hayat bu kadar boktansa niye bir yer edinmek için uğraşıyım ki, bana bi bıçak ver defol git" gibi cümleler oluşur. *
üniversiteye gitmek için öğrencilerin önündeki tek engeldir. sınavın zorluğu kazanmayı iyice ümitsizleştiriyor.
ögrenciye geçirme sınavı.
Office of Strategic Services
Open Source Software
Operational Support Systems
Object Service Standard (SEMI)
Objective Supply System
Observatory of the Sahara and the Sahel
Occupant Sensing System
Ocean Surveillance System
Off Screen (cinematography)
Office for Special Support (academic support for students with special needs)
Office of Space Science
Office of Space Station (NASA)
Office of Space Systems
Office of Special Services
Office of Statistical Standards
Office of Student Services
Office of Systems Support
Office of the Secretary of State
Office Support System
Ofte Stillede Spørgsmål (Danish: Frequently Asked Questions)
Ogrenci Secme Sinavi (Turkish university exam)
Oh Shoot Situation (polite form)
Oifig Schrúdóir na Scannán (Film Censor's Office, Ireland)
Old School Soldiers
Old Soft Shoe
On Site Service(s)
On-Board Support Software
OnDO SIP Server
One Stop Shopping
Online Schedule System
Online Search Service
Open Simulation System
Open Sky System (Audi)
Open Sound System (Unix digital audio architecture)
Open System Solution
Operation Support System
Operational Services Switch
Operational Storage Site
Operational Support Services
Operational Support Summary
Operational Support System
Operational Support System (THREAT)
Operations Support Services
Operations Support Squadron
Operations Support System(s)
Operator Seat Switch
Operator Service System
Optical Sight System
Optical Storage System
Optical Surveillance System
Optics Support Structure
Optimizing SubSystem
Optional State Supplementation
Ordinary Strength Steel
Organizational Supply Support
Ormeau State School (Gold Coast, Australia)
Ossetic (linguistics)
Out of School Suspension
Output Sub System
Outside Storage
Outside Surface
Over Speed Sensor (railroad industry)
Over-The-Shoulder Shot (video photograpy)
Overall System Sensitivity (radar)
Oxenford State School (Gold Coast, Australia)

anlamlarina gelen kisaltmadir. *
öldüren sınav stresi.
çalışmazsan olmaz mesajını veren çirkin ve stresli sınavdır..
öğreci seçip yerleştirmeye yarayan sınavdır.

*sen!
+ben mi?
*evet sen gel bakiyim şöyle.
+buyrun.
*sen ne tatlı şeysin öyle. seni seçtim.
+aa heeh teşekkürler sınav olcaz sanıyodum bende.
*ne sınavı senin ne kadar tatlı ve zeki olduğun belli. hımm? *
+ahahohov yapmayın durun gıdıklanıyorum ekikehıhaha..
bu sene girip kazanamadığım aptal sınavdır. yılmadan çalışıyoruz işte. külliyen yalan pöf.
asıl ismi ösbs dir.

"öğrenci seçmesini bilmeyen sınav"
Dershane piyasası öğrenci pazarı rezalet durum
oss
(bkz: Otomatik sokuş sistemi)
değiştirilmiş sistemdir. bundan sonra her yılın sonunda bir sınav yapılacak ve bu sınavlar öss'nin %25'ini oluşturacak. böylece de yıllardır söylenen "geleceğin tek sınavla belirlenmesi" garabeti aşılmış olacak.

yukarıda yazdıklarım, aşağı yukarı milli eğitimin söledikleri şeylerdir. hayatımda gördüğüm en ucuz popülizm de budur. zaten eğer bu hükümetin başarılı olduğu bir tek konu varsa o da popülizmi, cesur hamle gibi göstermedeki başarısıdır. ben de, az çok eğitim sistemiyle alakalı bir insan olduğumdan ve üniversitedeki sınıf arkadaşlarımın bir kısmı dershanelerde öğretmenlik yaptığından bu konuyla ilgili bir iki düşünceye sahibim.

öncelikle şunu söyleyeyim, devlet okullarının durumu hiç iç açıcı değildir. heyecanını kaybetmiş, öğrenciye bir şeyler vermeye çalışmaktan vaz geçmiş, kimileri ciddi ciddi tüccar olmuş öğretmenlerle doludur. öğretmenlerin bu hale gelmesi, elbette ki pek çok dış etkene bağlıdır ve işini çok iyi yapmaya çalışan öğretmenler de mevcuttur ama genel olarak durum bu. devlet okulları öğrencileri sınavlara hazırlayabilecek durumda değildir. bu durumun değişmesi hem çok köklü değişiklikler hem de büyük paralar gerektirmektedir. ama -allah başımızdan eksik etmesin- devletimiz, herhangi bir ekonomik sıkışıklıkta ilk olarak sağlık ve eğitim giderlerinden kıstığı için, kısa ve orta vadede böyle bir düzelme olmayacak gibi görünüyor. eğitim sisteminin boktanlığı, bir-iki paragrafla anlatılabilecek durumda değil ve zaten pek çoğunuz az çok bu durumun farkındasınız.

peki bu dört sınav ne işe yarayacak? ya da kimin işine yarayacak? dört sınav sistemi, hükümetin söylediği gibi, öğrenci odaklı bir sistem midir? değildir efendim. bu dört sınav, sadece ve sadece dershanelerin işine yarayan sistemdir. önceden çocuğunu lise birinci sınıfta dershaneye yollamayacak aileler bile bundan sonra göndermek zorunda kalacaklar. sistem öyle bir çalışıyor ki, lise birden itibaren çocuğunu dershaneye göndermeyen aile kendini suçlu hissediyor, çocuğuna gerektiği kadar önem vermediğini hissediyor. çünkü herkes dershaneye gidiyor!
öğrenci ve ailelerin bilinç seviyesi o kadar düşük ki bu insanların kandırılması çok kolaydır. aileler, çocuklarıyla ilgilenmek ve onlar için ellerinden geleni yapmak istiyorlar. dershaneler çok büyük miktarlarda paralar verip, çocuklarını sınava hazırlamak istiyorlar. artık bunu dört kere yapacaklar.
işin en acıklı noktası ise, hükümet bu yaptıklarını dershanelere karşı yaptığına herkesi inandırabiliyor. gerçi, aynı hükümet bir sürü ilacı sigorta kapsamından çıkarırken de bunun fakirlerin yararına olduğuna inandırmıştı herkesi. bu da olur.
alakasız not: oks'de de durum hiç farklı değil. bu yıl son bir kez oks sınavı yapılacak ve ondan sonra onlarda da üç sınav olacak. ilk okul beşinci sınıftan itibaren çocuklar yarışa sokulacak ve arkadaşları hep rakipleri olacak. dershane öğretmeni arkadaşım, 5. sınıfa giden çocukların dershaneye başladığını söylüyor. ve bu çocuklar arkadaşımın kendilerine hazırladığı ders çalışma programlarına itiraz ediyorlar; "hocam, bu kadar zaman bize yetmiyor, sizin oyun yazdığınız zamanlarda da ders çalışıyoruz" diyorlar. bunu 11-12 yaşında çocuklar söylüyor.

eğitim sistemimiz tamamen ticarileşmiş durumda. küçücük çocuklar, 10-11 yaşında stresle tanışıyor (ben o yaşlarda pazar akşamları yarım sayfa ödev yapar, onunla yarın hocayı kandırıp kandıramayacağımı düşünerek korkardım, benim yaşadığım stres böyle bir şeydi, sizi bilmem). durum o kadar kötü ki, şu yazdıklarım %10'unu filan belki anlatabilir.
hayatımın en güzel yıllarını çalan sınav. saçlarım beyazladı onun yüzünden. belim büküldü, kulaklarım sağırlaştı, gözlerim körleşti...senin yüzünden ailemden nefret ediyordum az kalsın. * *
önemsiz sınav sistemi.
gunumuzde genclerin hayatina yon veren sinav diyolar..
uc saate bi hayat sigdirmak ne kadar kolay olabilir ki..
1 milyon 600 bin civarı kişinin 3 saat 15 dakika boyunca ter akıtacağı hede. tek sınava bağlı eğitim sistemimizin en zor zinciri. *
fazla büyütülmemesi gereken,her orta zekalının doğru bi çalışma yöntemiyle kazanabileceği sınav.
1 saatlik calismayla %100 basari ile ciktigim sinav. 180 soruyu 57 dk da falan cozmustum sanirim. ha tubitak hazirlasaydi sorulari belki 1 saatin uzerine cikardi. bilemem...
(bkz: çözdüğümüz her soru öss ye girsin)
bu yıl 15 haziran 2008 pazar günü saat 09:30-12:45'te düzenlenecek olan aktivitedir.*
bir bucuk milyon kisinin unilere girmesini ve cogununda sayili on uni ye girmeyi istedigini dusundugumuzde yapilmasi gereken sinav .. Sinavin goturdukleri coktur fakat getirileride yadsinamaz ..Hizli dusunup , cevap vermeyi ogretir adama .Stresle basa cikmayi ve stresli anlarinda insan iliskilerini nasil kontrol etmen gerektigini ogretir ..Sinavin sekli semali konusunda fikirler aynidir : Berbat ..Fakat nufus boyle gittigi surece , bu isin de boyle gidecegi gun gibi ortadadir ..Saglik Bakanimiz "aile planlamasini" rafa kaldirmaya devam etsin ..