türkiye'de cekilmis en iyi filmlerdendir zannimca. filmdeki karakterlerin naifligi, sicakligi, masumiyeti... yok böyle birsey... bir müzigi vardir ki her dinleyisimde heyecanlanir, duygulanirim.
--spoiler--
Efendim ben, belediyenin 2548 yaka numaralı temizlik işçilerinden Apti Şakrak . Hasan ile Seher' den doğma, anam babamın ikinci karısı zannederim , Yozgat' ın Şefaatli ilçesinden 1948 doğumluyum, okumam yazmam ilkokulun üçüne kadar olup sicilim son derece temizdir, nişanlımı kaçırma vukuatını saymazsak tabi . askerlikten sonra belediyenin asli kadrosunda tam tamına dokuz yıllık hizmetim vardır.
--spoiler--
1977 yılında zeki ökten'in yönetmenliğini yaptığı bu mükemmel film daha sonraki yıllarda türk dizi tarihine damgasını vuracak olan bizimkiler dizisinede ilham kaynağı olmuştur. başrollerde kemal sunal, şener şen, ilyas salman, ayşen gruda gibi birbirinden kaliteli oyuncuları görmek mümkündür...
herkese renkli günler
her seferinde tekrar tekrar izlenen kült şaheser. hele ihsan yücenin abdi ile kapıda karşılaşınca
- oo ne zahmet ettin onbaşı diyip elindekileri bir çırpıda kapması ve
köfte yiyip rakı içerken abdinin köftesini bi salisede araklaması muazzam komiktir.
filmin en komik sahnelerinden biri de ahanda budur.
--spoiler--
Kemal Sunalın ve Şener Şenin müthiş bir oyunculuk gösterdiği diyaloglarıyla bugün bile komik tarafını yitirmemiş efsane bir film olarak dikkat çeker. Film 78-79 yılların sosyo-politik özelliğini de çok güzel yansıtır.Tüplerin karaborsaya düşmesi,uzun ekmek kuyrukları,gelmeyen çöp kamyonları,sokaktaki gazeteci çocuk ve duvarlardaki afişler özellikle Şener Şenin duvardaki Apti Şakrakın afişini yırtmasıyla altından çıkan devrimci afişi o dönemi apaçık belli eder.
Filmde dikkati çeken ve dengeleri altüst eden şu ki: Paranın ve üniformanın sağladığı güç. Amir, üniformasının gücüyle çöpçünün üzerinde büyük bir korkutucu etki yaratır. Hacer ise filmde çift taraflı oynayarak artık hizmetçilikten kurtulmak ister; ailesi de kızın bu durumundan yararlanarak daha iyi bir duruma geçme gayretindedir .Çöpçü tesadüfen ünlü bir türkücü olduğunda ise hizmetçi kızı istemez. Çünkü çöpçü saf yüreğiyle durumun farkındadır artık para güçtür, para bütün dengeleri bozar, o daha iyilerine layıktır.
Mahalleye, işine geri döndüğünde devam eder hayatına kaldığı yerden ki bu durum ,filmin sonunda yeni bir hizmetçi kız görünceye kadar devam eden bir hayattır. Bu kızla beraber yeni bir hikaye başlar çöpçünün istediği de budur. Yeni bir hikayeye inanmak ve kendi hikayesinde başrolde oynamak öyle ki bu sayede hayata bir yerinden tutunacağını biliyor.
--spoiler--
konusu: Zabıta memuru, görevinin verdiği yetkileri zorlayarak esnafın ve çöpçünün üzerinde büyük bir baskı kurar. Aynı mahallede oturan Hacer ise temizlikçilik yapmaktadır. Hacere aşık olan zabıta memuru, annesinin tepkisiyle karşılaşır. Mahallenin çöpçüsü Apti de Hacere aşıktır ama parası yoktur. Bir gün yalnışlıkla girdiği bir gazino, kötü şansını bir anda değiştirir. 1977 yapımı bir kemal sunal klasiği.
filmin başlarında hacer in pencereleri silerken apti nin pencerenin altına gelip orayı süpürüyor gibi yapıp yandı ha yandı türküsünü söylerken kızın etek altına bakmaya çalıştığı sahne ile her zaman tebessüm oluşturmuş film.