ayaklarimiza giymemiz gereken şey. modern cagin insani corapsiz yapamaz demişti bir konuşmasında rahmetli pazarlamacı martini grauber. erkek icin beyazini giymek hoş karşılanmaz, en basit tabirle "kro" denir kendisine. kalbi kırılır erkeğin, çorabını çöpe atar. genelde siyah ve lacivert giyilirse iyi olur. ha bir de ufak bir istatistik; bir erkeğin hayatı boyunca en çok aradığı şeydir.
vietnam savaşında çok fazla önemi olan giyecektir.askerler her molada çoraplarını değiştirirlermiş.nedeni ise vücudun en hassas yerlerinden biri olan ayaklarını korumak.**
insanı misafirlikte yerin dibine sokabilecek giyecektir.
%60 naylon karışım olacak
ayakta uzun süre kalacak,
üzerine bir de kar botunu giyeceksin,
8 saat da çıkarmayacaksın,
misafriliğe gideceksin. **
her gün değiştirilen ve koleksiyonu da yapılabilen nesne. ev çorabı, dışarı çorabı ve yatak çorabı gibi gruplara ayırarak muhafaza edilebilir. fazla birikmeden yıkanmaları tavsiye edilir. çünkü düzleştirip katlamak, giyip çıkarmak kadar zevkli olmuyor.
parmaklı olan versiyonları mevcuttur. ayak parmaklarını da kullanan insanlar mı vardır yoksa nedendir parmaklı çorap. görüntüsü bile çok rahatsız edicidir.
kışın ayakları sıcak tutsun diye giyilen ayak giyeceğidir. buz gibi ayaklara geçirilen kalorifer ya da sobanın üstünde ısınmışının tadını hiçbir şey veremez. basit bir aksesuar gibi görünse de aksesuar değil ihtiyaçtır. giyilmezse olmazdır çünkü. yazınsa sadece kapalı ayakkabı giyildiğinde, ayakkabı vurmasın diye giyilir.
bi de genelde bi tekleri kayıp olur bunların. ne kadar düzenli de bırakılsa hep ayrı düşerler. şahsen ben hala aramaktayım. evimizde yaşayan cinlere inanmaya başladım.( bak burdan sana sesleniyorum, napıyosan çoraplarımı geri getir, kızmıycam.)
-erkeklerin, ayaklarından çıkarıp sağa sola fırlattıkları giysi.
-yokluk zamanlarında erkek çocuklarının ev içinde tekmeledikleri top, eski zamanların oyuncağı.
-çim adam yapımında, içine talaş doldurulan nesne.
-soyguncuların tanınmamak adına kafalarına geçirdikleri.
-insanın kılığı kıyafeti bir kuplecik kişiliğini yansıtır ya hani, çoraplar da insanı ele veren ayrıntıları gizler.
-günümüzdeki çoraplara en yakın olanını, tarihte ilk mısırlılar giymiş.
-hun imparatoru büyük atilla'nın bacaklarına renkli kumaş parçaları sardığı bilinmekteymiş, çorap niyetine.
-16. yüzyılda çorap asilzadelerin kendilerini dış dünyaya ifade şekli haline gelmiş.
-yüzyıllar boyunca çorabın değişmez hammaddesi ipek olmuş, takii 1938 yılında fransızlar naylonu icad edene kadar.
-1589'da kraliçe elizabeth ilk ipek çorabı giymiştir.
-15 mayıs 1940 yılında amerika'da ilk naylon çorap dükkanlarda satışa çıktığında, dört gün içinde dört milyon çift satılmıştır.
-ayak sağlığı açısından, içeriğindeki pamuk oranı yüksek çoraplar tercih edilmelidir.
soguk kis aylarinda evde ya da ofiste isitma sistemi calismiyorsa ayaktan cikartilip ocakta isitilir, citirdan yanik kokusu geldiginda ayaga gecirilir. boylece ev halkinin selameti acisindan onemli bir adim atilmis olur. makine dairesi usutuldugunde perdelerin sararmasina kadar sonuclanabilcek felaketler olusabilir.