2.berkecan, 4.taylan gibi isimlerle karşılaşmamızda sebep olan gelenek. Bence bu kadar sahiplenmemeliyiz. Sonucta ruslarda (2.petro) ingilizlerde (2.elizabet) de olan bir gelenek. Abartmaya gerek yok özgün olun.
çocuğa babaannesinin adını vermekten farkı yoktur sanırım. bana da babaannemin adını vermişler. küçük bir bebeğe verilecek isim değil ama geldik neredeyse 26 yaşına, yaşım biraz daha ilerleyince sıkıntı çekmem mesela allah bana torun sahibi olmayı nasip ederse. tabi önce evlenip çocuk sahibi olmak lazım...
sırf bir kişiyi mutlu etmek için o kişinin ismini yeni doğan çoluk çocuğa vermenin anlamı yok. anlamı güzel olan bir ismi çiftimiz birlikte seçip verebilir. insanlar birbirini sevmiş bin bir güçlükle evlenmiş, ailelerin isme müdahalesi çok da anlamlı değil bence. evlilik aşamasında yeterince müdahil olma çabaları oluyor zaten...
Abimin mağduriyetini yaşadığı durumdur. Tamam abi gelenek, gorenekler önemlide yıllarca nurettini taşımak nedir. Gerçi bunada şükür demek lazım. adı apdullah, süleyman vb. Olanlarda var.
Aslında Anadolu'da babanın adını erkek evlada verme geleneği vardır. Bir tür miras olarak isim bırakılır çocuğa. Bunu ilk duyduğumda ilginç gelmişti. Hatta turgut uyar bu geleneğe uyarak oğluna kendi adını vermiştir.
Çocuğa babasının adını vermek kadar ilginç değildir. Amerikada çok yapılan bir gelenek olan ilk erkek çocuğa babasının adını vermek oldukça yaygın bir gelenektir. O yüzden junior/jr eklenmektedir çocuğun ismine.1980 lerde yapılan bir araştırmaya göre, babasının ismini taşıyan çocuklar daha uslu oluyormuş.
çok eskiden (soyadı kanunundan önce) başlayan, gerekli bir uygulamaydı diyebiliriz insanların birbirlerini rahatça tanıyabilmesi için. şimdi artık geleneksel bir uygulamadan bir şey değil ve üstelik gereksiz.