istanbulumuzda yaşayan nüfusun yarısından fazlasıdır. arıtma cihazı falanda kesmiyor o suyun kokusu gitmiyor bir türlü nedense. biz daha çocukken ( 80 lerin sonu ) başladı önce bu su istasyonları mevzusu arkasından damacana sistemine geçildi falan işte.
burada kastedilen kaz dağlarının yanındaki çeşmeyse içmeyen yanlış yapıyordur ama bildiğimiz evdeki çeşmeden bahsediyorsa istanbul için söyleyeyim kendinize boş yere acı çektirmeyin direkt siyanür için kurtulun.
benimdir. Bir çok sağlıksal sorun varken bu suları içmek ne denli doğrudur bilmiyorum. Ayrıca sorun olabildiğince büyüyor şehirler büyüdükçe. ilaçlamalar, temizlik için kullanılan kimyasallar ya da bilimum materyaller bunu desteklemekte. O yüzden çeşme suyu içmiyorum.
Belediyesi çalışmayan, allahın suyunu pazarlayan rantçılara hizmet eden bir yerel idarenin kentinde yaşayan insan demektir.
Yıl olmuş 2017, uzaya toki projeleri yapılıyor, sen şehre temiz su veremiyorsun öyle mi?!
Öl bee!
yaşadığım şehrin şebeke suyu berbat. hatta ben bu şehre taşınmadan 4 sene önce kanalizasyon suyu ile içme sularının birbirine karıştığı ve dolayısıyla pek çok kişinin hastanelik olduğu haberini okumuştum.
yoksa içme suyu temiz olan bir şehirde çeşmeden su içerim, o kadar takıntılı bir insan değilim.
şimdi ise hazır suyun sessizce bitmesi ile saatlerdir susuzum, direniyorum.
acaba biraz olsun içsem mi, yarını mı beklesem? en güzeli yarını beklemek, evet.
ben. yıllardır çeşme suyu içiyorum(eskiden iski idi hatırlıyom çamur akardı kağıt parçası filan olurdu aq suda sonra taşındık başka şehre bi baktım ülen bunlar çeşmeden içiyor) . çeşme suyuna alıştıktan sonra hazır sular çok hafif geliyor. sanki hava içiyomuşsun kadar hafif geliyor. oysa musluk suyu öyle m içindeki yüksek kalsiyum ve magnezyum oranlarıyla hem besleyici hemde atasözünde taşı delen o kudretli sudur muslk suyu!!!!!
tabi ki dezavantajı var arada bi salgın oluyo ondada ya çok sıçıyon yada kusuyon ama bu ihtimal hani 5-6 yılda belki 1 kez gelir başına.
klorlu veya kireçli sulara sahip yerlerde mecbur kalan insandır. terkos'ta mandalar yüzerken istanbul'da çeşme suyu içilir mi? ama memleketimde gider köyümde suyu çeşmeden içerim. ayrıca bazı belediyeler asbestli su boruları kullanıyorlar. bunları duydukça erikli'den vazgeçmem mümkün değil.
belediyenin sağladığı kireçli ve sağlıksız çeşme suyundan içmek istemeyen kişidir.
nitekim koaeli'de bir kaç yıl önce yaşanan, yaklaşk on günlük skandal niteliğindeki su kesintisinden sonra çeşme sularının tadı içilmeyecek kadar kötüleşmiş ve su satan bayiler köşeyi dönmüştür. ben de onlara yok yere para kazandırmak istemem ama belediye, asli görevlerinden olan temiz ve içilebilir su dağıtımını gerçekleştirmediği için o günden sonra damacana sularına para bayılır olduk.