yıllardır geleceğin meslekleri sıralamasında birinci olan ama herhangi bir gelişme göremediğimiz ve ne kadar öenmli oldugu konusunun tartışma konusu bile yapılmaması gerektiği meslek
karayolları genel müdürlüğünde sözleşmeli olarak şu sıralar çalıştırılmaya başlanmış meslektir. şayet akp den tanıdığınız varsa kolaylıkla bayındırlık iskan bakanlığı bünyesinde çalışabilirsiniz. 700 milyon+arazi parası.
Türkiyede hala bi taıkım şeyler ii yerleşmediği için azizliğe uğrayan aslında saygı duyulması gereken bi mühendislik dalıdır.Anlaşılması için toplumun kültür(refah ve eğitim)seviyesinin artması zorunlulugu vadır..
mezun olduktan sonra işsiz kalmaktan korktuğum bölümüm.uzaktan göründüğü gibi kolay bir bölüm olmamakla birlikte her türlü mühendislik dersi ziyadesiyle okutulan, çevre kirliliği, sebepleri, kimyasal ve biyolojik analizleri ve arıtma tekniklerinin ( akışkanlar mekaniği, hidrolik, çevre kimyası vs. gibi baba derslerin de olduğu) incelendiği kapsamlı bir mühendislik dalıdır.avrupa da belkidir ama burası türkiyedir.çimlere basılmaması için hala uyarılması gereken ülkemin kaç tane arıtma tesisi vs vardır ki diye düşündüren meslek.
bundan 8 yıl önce de geleceğin mesleği diye kandırılıp tercihlerimize yaazdığımız iyi ki de kazanmamışız dediğimiz meslek. gazetelerin tercih rehberi köşelerinde hala ballandırlmaktadır.
Çevre mühendisliği, çevrenin korunmasına, kirliliğin azaltılmasına vb. elverişli teknoloji sistemlerinin tasarlanmasını ve çevre süreçlerinin incelenmesini, ayrıca belirli binaların bu açıdan iç tasarımlarının gerçekleştirilmesini içerir.
iş olanaklarının azlığı girlip bitirilmesi sonucu aç kalma korkusu ve buna ek haklın bu bölümü kaldırım mühendisliği diye bilmesi gibi dez avanjatları mevcuttur. kötü bir bölümdir gidilmemesi gerekir sağlık açısından. gidenlerde ya mühendislik kelimesine tav oluyor yada puan orayı tuttu bari gidip okuyalım diye kendini avutuyorlar.
yobaz insanlar tarafından kaldırım mühendisliği veya çevreci olarak nitelendirilen,asıl işin insanın kendisini geliştirmek olduğunu bilmeyen bünyeler tarafındanda işsizler olarak nitelendirilen kendi kapasitenizi ve bilgilerinizi farklı imkanlarla destekleyerek kendinize yurtiçi ve yurtdışında inanılmaz bir istihdam alanı sağlayabileceğiniz meslek.
küresel ısınma, felaket senaryoları gibi güncel olaylardan sonra çok daha önem kazanan ve insanların biz neden bilmiyorduk yahu diye kafasını taşlara vurdurtan meslektir.
(bkz: gelecek bugün geldi)
-Körfez Bölgesi Hava Kirliliğinin Araştırılması ve Hava Kirletici Kaynakların Belirlenmesi
-Katalitik Yöntemlerin ileri Atıksu Arıtma Teknolojilerine Uygulanması
-Çevre Örneklerinde PAH ve PCB lerin GS-MS Yöntemi ile incelenmesi
-Kağıt Endüstrisi Atıksularında AOX Giderimi
-Maya Endüstrisi Atığı Olan Vinasın Kompostlaştırılması ve Değerlendirilmesi
-Gıda Ürünlerinde PCDD/F Konsantrasyonlarının Belirlenmesi ve Risk Analizi
-Kocaeli Kent içi Gürültü Haritasının Çıkarılması ve Kentsel Planlama Açısından Değerlendirilmesi
-Fermantasyon Endüstrisi Atıksularında Denitrifikasyon Prosesi ile Hidrojen Sülfür Kontrolü ve Modellemesi
-Katı Atık Düzenli Depolama Alanı Ortam Havasında Uçucu Organik Bileşiklerin Belirlenmesi ve Mevsimsel Değişikliklerin incelenmesi
-Kocaeli il Topraklarında PAH, PCB, Pestisit ve Ağır Metal Kirliliğinin Değerlendirilmesi
gibi kocaeli üniversitesinde projeleri gerceklestirilen, faydalı olan ve herseyi bilen yurdum insanının, hakkında bilip bilmeden atıp tuttugu bölüm.
zemin mekaniği hocası tarafından:isterseniz bok mühendisi olun bunları bilmek zorundasınız diye hakarete uğrayan öğrenci grubu...çamur,su getirme ve kanalizasyon gibi garip isimli derslerin okultulduğu bölüm...
1 dönemdir içinde bulunduğum ve içinde bulunmaktan gurur duyduğum aşmış meslek,çoğu hanzonun anlayamayacağı niteliklere sahip,oldukça özveri bekleyen,ama karşılığını sana kat kat vermeye hazır güzellik.Geleceğin mesleği tanımına da çevre mühendisleri tarafından bir ...* çekilen,günümüz mesleği.Dünya'da en kral meslekler listesinde her zaman yerini koruyan,sırf okumak için okuyan ayak takımına kapısının içinden girer girmez tokatı basan meslektir ayrıca.
* --spoiler--
Çevre mühendisliği, doğal kaynakların kullanımı ve insan sağlığına uygun çevre koşullarının yaratılması ile ilgili mühendislik dalıdır. Diğer mühendislik dallarından farklı olarak, doğanın kaynaklarını tüketmeyi değil, doğaya sahip olduklarını geri vermeye çalışan bir mühendislik dalıdır.
Çevre mühendislerinin başlıca çalışma alanları; su ve atık su arıtma, hava kirliliği kontrolü, katı atık bertarafı, toprak kirliliği vb. dir. Bir "mühendislik" dalı olan Çevre Mühendisliğinin başlıca faaliyet sahası su, hava ve toprağa karışan atıkların bertarafı için teknolojik çözümler araştırmak ve uygulanacak tedbirleri belirlemektir. Daha çok sanayi tesislerinden kaynaklanan bu atıkların arıtılması için uygulanan arıtma projelerinde makina, inşaat, kimya ve biyoloji bilim dallarından da faydalanılmaktadır. Evsel ve sanayi atık su arıtma tesislerinin tasarımı, inşası ve işletilmesi, su şebekeleri, isale hatları, kanalizasyon tesislerinin tasarımı ve inşası çevre mühendislerinin en çok ilgilendiği konular olarak sıralanabilir.
Çevre Mühendisliği ayrıca içme suyu arıtımı, atık suların geri çevrimi ve yeniden kullanılması, çevresel etkilerin değerlendirilmesi raporu hazırlanması, hava ve toprak kirliliği, tesis içi proses kontrolu ve temiz üretim teknolojilerinin araştırılması gibi konularla da uğraşmaktadır.
--spoiler--
bela okunasıca bölümümdür * . an itibariyle lab'da sadece beherglas a su koyup oynuyoruz. herkese göre geleceğin mesleği imiş ama amcalarla muhabbet ederken 'bizim bahçeyi de yaparsın artık' şeklinde cümlelerle karşılaşıyoruz. kabaca vasfı ARITMA olan bir meslek. he kız açısından diğer mühendislik bölümlerine göre populasyon bolluğundna dolayı 'çevren geniştir senin' gibi laflar dolanır ortada.