bugün

Kısaltması kesinlikle ÇEKO olmayan mühendisliktir.
peyzaj mimarlığıyla karıştırmayanı, alnının ortasından öpmeye yeltendiren meslek dalı.
itü deki şubesinin ders programı için;

http://earth.sis.itu.edu.tr/plan/CEV/201010.html
arıtmayla ilgili bir bölüm olduğundan bok mühendisliği de denebilir.
peyzaj mimarlığıyla çok karıştırılan bölüm. bok mühendisliği lan işte. çevre düzenlemesiyle hiçbir alakası yok.
Aslında iş imkanı olsa güzel bi bölüm... Yani iş imkanı olsa gidilir...
okumakta olduğum ama herkes gibi tam olarak ne olduğunu bilmediğim meslek dalı... geleceğin mesleği, önemi fark edilemeyen mühendislik birimi, kazandım ama ben ne olucam gibi sıfatlara sahip olsa da şuan için anlamı açığa kavuşmamış daha doğrusu kavuşamayan(!) birim.
ileride meslektaşım diyeceğim arkadaşlarımın bile ne iş yapacaklarını bilmedikleri meslek grubu. efendim sen okulda sadece beherde suyla oynuyosan bu senin okulunun anormalliği yada daha ilk lab dersinizdir birşey yapmamışsınızdır. benim 3. sınıfta yaptığım son deney jar testi idi hani şu firmaların yaptırmak zorunda olduğu. miktobiyoloji lab'larına girmiyorum bile her tür bakteri ve tek hücreli ile haşır neşir olduk.

ayrıca sadece bok mühendisi olmak zorunda değilsiniz arıtmacı kaç tane çevre mühendsi var. idareci ol arkadaş, atık yönetiminde çalış gir bi firmaya bakanlıkla ilişkileri yürüten eleman ol. sen emret altındaki tekniker arıtmaylada atık sahası ilede ilgilensin.

beğenmedin mi iso 14001 ohsas 18001 be iso 9001 öğren kalite sistemleri, iş güvenliği, çevre sağlığı konularında yine yönetimsel vede denetleyici olarak çalış.

ama önce gidin çevre mühendisi olarak neler yapabileceğinizi öğrenin. siz kendi mesleğinize inanmadıkça sizi peyzaj mimarları ile karıştıran çok olacaktır.
peyzaj mimarlığı ile çokça karıştırılan bölümdür.
ayrıca; jeoloji mühendisliği, orman mühendisliği, mimarlık, şehir bölge planlama ve peyzaj mimarlığı gibi meslek gruplarının hiç biri ile birlikte çalışmayan meslek grubudur.
çevre görevlisi olayıyla bitirilmiş meslek dalıdır efendim. yatırımcı çevre mühendisi ihtiyacını ayda 1 kere ziyaret eden çevre danışmanına 250 tl gibi cüzzi ücretlere ödeyerek karşılamaktadır. diğer mühendisliklerinde çevre görevlisi belgesini aldığını düşünürsek bitmiş mühendislik dalıdır. ilerisi düşünülürse okunmaması gerekir tercih yapanlara duyurulur.

sağolsun çevre mühendisliği hocası da olan sayın bakanımız mesleğin sonunu getirmiştir.
çok mühim bir meslektir.
zihniyet kurbanı olan meslekler sıralamasında ise üst sıralardadır malesef.
akışkanlar mekaniği diye bir dersleri var. çeşitli dersler üzerine kısaltmaların konuşulduğu bir sohbette " ya siz buna ne diyosunuz?" diye sorulunca; " eee işte akışkanlar, akışkan, akış" diye üçlemeye giden bir insan tanıdığım vardır bu güzide bölümde okuyan.
aslında globalleşen dünya açısından her saniye önemi artan bir meslek olmasına rağmen , ülkemizde pek iplenmeyen bir meslektir. Aynı zamanda Kaldırım mühendisi diye dalga geçilmesi insanı okulu bırakmaya itebilir. Lakin özel sektörde aldığı maaşlar mühendislik ismine gayet yakışır (3.200+yol+ssk+yemek+ bide araba ).
okuması da gayet zevkli bir bölümdür.

Yalnz katıldıgım bi sohbette

+ ne okuyodu sizin çocuk
- çevre mühendisliği
+ haaa iyi iyi iş hayatı için çevre lazım tabi.....
fazla söze gerek yok.
(bkz: çevre mühendisliği portalı)
çoğunlukla çed raporu hazırlamakla uğraşan meslek dalıdır.
adına bakıp ''çevreyi düzenleyeceğim, sağı solu mühendislik yeteneğimle güzelleştireceğim'' diyenlerin, okula girdikten sonra gerçeklerle karşılaşmasına neden olan bölüm.

su bilimi gibi bir şeydir. sudaki pisliklerle ilgilenir durursunuz.
(bkz: boş işler bunlar)
Düşünüldüğünün aksine güzel bir bölümdür. Popüler bir mühendislikliktir. Kamu ve özel sektörde artan iş imkanları bulunmaktadır. Şimdi bir düşünün, her ilde ve bir çok ilçemizde gerek içme suyu arıtma gerek atık su arıtma tesisi bulunmaktadır. Bunun dışında katı atık depolama sahaları bulunmaktadır. Buralarda istihdam etme şansları çok yüksektir. Geri dönüşüm yapan fabrikalarda veya kendine ait arıtma tesisi olan fabrikalarda git gide ihtiyaç artıcaktır.

Daha bir çok çalışma alanıda vardır. Başlıca; laboratuarlarda analiz sorumlusu, disko kafe ve düğün salonlarında çevresel gürültü ölçümü, farbrika bacalarındaki emisyon, kimyasal ölçümleri gibi..(ki hava kirliliği ölçümleri iyi para kazandırmaktadır.)

Bugünlerde iyi bir iş bulmak her mühendislik alanında zor. Gelişen ve kendini yenileyen bir bölümde okumak çok güzel olabilir.*
kendi mesleklerinde iş bulmak bayağı zor olduğundan -kimseyi kandırmaya gerek yok iş imkanları inşaat, makine, elektrik ya da mimarlık gibi temel disiplinlerle boy dahi ölçüşemez- son yıllarda iş güvenliği uzmanı sertifikası alarak iş güvenliği alanına doğru yönlenen * mühendislik dalıdır.
avrupada çok saygı gören türkiyede ezilmeye çalışılan bir meslektir lakin çok gereklidir.
(bkz: organik atıklardan hidrojen yapabilen bir bölüm)
Sanayi üretiminde bulunan işletmelerin istihdam etmesi zorunlu olan mühendislik dalı. Katı ve sıvı atıkların doğaya daha temiz olarak salınmasından sorumludurlar.

Katı atık yönetimi, sıvı atık yönetimi, hava kirliliği ve toprağın korunması başlıca planlamalarının esasını oluşturur.
mezuniyet ve iş bulma durumunda, 11 ayrı fabrikadan sorumlu olunarak, aylık iyi bir maaşın elde edilmesine sebep olabilecek mühendislik.
belki de meslekler arasında en geniş meslektir. bok mühendisliği değildir ayrıca isteyen onu da olabilir ama istemeyen iş güvenliği uzmanı, katı atık yönetimi, su arıtımı, havası civası daha onarda var ayrıca enerji uzmanı da olabiliyo, danışman şirketlerde çalışabiliyo ondan sonra araba fabrikalarında çalışabiliyo hatta akla gelen bütün üretim yapan fabrika da çalışabiliyo o yüzdendir ki çevre mühendisliği gerçekten çok geniş ve gelişen bir meslektir.
iş alanları arasında fabrikanın bahçesindeki çimler ve bekçi köpeklerinin barınma şartları vardır.
mühendislik fakültelerinde kız istihdam eden üç bölümden biri. diğer ikisini merak edenler için kimya mühendisliği ve endüstri mühendisliği.