selcuk üniversitesinde kaldırılmıs ve kaldırılmasıyla herkesi üzmüs uygulamadır. baraj sistemine gecilmesiyle aa alan arkadaslar dıslanmaktan kurtulmus, fakat cc den asağı alan bünyeler -haliyle- deformasyona uğramıstır. yazıktır.
koca bir sınıfın birbirine inceden kin beslemesi için tasarlanmış bir yöntemdir bu yöntemle mezun edilenler yıllarca birbirinin arkasından konuşacak dedikodu malzemesine sahip olur."ulan senin 2. sınıfta aldığın not yüzünden hayatım karardı okulum uzadı" gibi diyalogların var olma sebebidir.
amacı öğrencileri birbirine düşman etmek değil "bak x kişisi ders çalışıyor git sende çalış" felsefesini öğrencilere vermektir...ama hesaba katılmayan bazı şeyler mutlaka vardır...****
60 ortalama yaptığında AA (en yüksek not) alabilirsin de 70 alıp Dc( şartlı geçiş) ile geçebilirsin de diyen ne olacağı belli olmayan o yüzden arkadaşlarının direk sana rakip olmasını sağlayan sistem. ama çoğu kez bir avantajdır. yalnız finalde bazı bölümlerde 40 bazı bölümlerde 50 alma zorunluluğu vardır. yoksa yine kalırsın.
çan eğrisi dağılımının kullanıldığı not verme sisteminde mutlaka birilerinin dersten kalması gerekmemektedir. ortalamadan standart sapma çıkartılır, bu x-r diyagramında dışta kalırsanız işte o vakit nanenin tadına bakabilirsiniz. ama sadece tadına bakmak orucu bozmaz. hocanın yanına gidip bir çiçek verip, bir de rozet takarsanız notunuzu belki düzeltebilirsiniz. o da olmazsa işte o vakit nane mideye iner.
yuksek not alası muhtemel sınıf elemanlarının sınav gecesi suikast duzenleyerek ortadan kaldırmak gibi kötü düşünceleri insanın aklını getiren sistemdir.