bugün

öğrenci buna sevinsinmidir üzülsünmüdür bilemez. Milli piyangonun üniler için açtığı oyundur kanımca
matematik bölümü öğrencilerinin tek umudu olan eğri.
evlenenin ağzı yanmış evlenmeyen bişey sanmış * *
dönemin başında, bazı dersleri sınıfta çok inek var, bu sınıfın çanında geçilemez diyip bırakan ya da sınıfını değiştiren insanların var olma sebebi...
Farklı bir bakış açısıyla

Sözlükte ki online yazar sayısının güç içinde dağılımını gösterir.
ideal çan eğrisi (6 sigmada ki gibi) pikin en dar olduğu eğridir.
Ancak sözlük için eğrinin pik noktası biraz geniştir.

Ayrıca sözlüğün öğrenci populasyonunun gayet yüksek olduğunu belirten başlık
40 ın altındaki notları ortalamaya almayan * "ee o zaman ne halta yarıyosunki sen" dedirten, 73 le dd getiren sistem.**
yeni nesil falaka.
yazıldığı gibi okunur; (bkz: can eğrisi)
bazı bölümlerin her yıl mezunlarının gittikçe azalması dolayısıyla çare olarak başvurdukları sistemdir.fakat sizden sonra gelen dönemin yararlanıp sizi dışarda bırakmaları sonucu gayet adaletsiz bir durum ortaya çıkmaktadır.alttan dersi olan bir öğrencinin,alt sınıflarla girdiği ortak sınavdan 55 ortalamayla kalması ve alt sınıfların 40 ortalama ile dersi vermesi bünyede ağır bir eşitsizlik fikrini geliştirmektedir.
sınıf içi bölünmenin, demir baş unsurlarından.
geçme notu 70 olan bir üniversitedeyseniz bu çan eğrisi dünyanın en güzel şeyi olarak karşınıza çıkacakıtır...
(bkz: çan eğrisi yerine cami kubbesi kullanalım kampanyası)
en zayif halkayi secen not sistemi boylece mukemmelle mukemmelin bir altini goruruz,cok calismanin bazen ise yaramadigini hisseder kufrederiz ayni yasam gibidir bizi hayata hazirlar. (bkz: iyiki varsin can egrisi)
yeri geldiğinde 20 ile geçiren, yeri geldiğinde 70 ile bırakan sistem.
öğrenciyi öğrenciye kırdıran lanet sistem. bizi bize düşman ettiler.
tembel bir sınıfta çalışkan olmasanızda not ortalamanız yüksekse mükemmel olaydır.
temeli; sınıfın otlamasına göre not dağılımını hesaplanmasıdır. z sayısı ve t sayısı gibi değerler bulunarak bu işlemler yapılır.
birilerinin sınıfta kalmasını gerektiren ve üniversitelerde kullanılan not sistemidir. bu sisteme göre sınıfın bir ortalaması çıkartılır tavan ve taban puanları belirlenir. tabanın altında kalanlar notu normal sistemde geçse bile kalır not alırlar. iyi niyet dahilinde kullanılırsa ğek çok öğrencinin geçmesini sağlayacak, puanın bir yerde önemini yitirdiği, iyi arkadaşları not uğruna birbirine düşürebilen sistemdir.*
Sakarya üniversitesinde barajla kaynaştırılmış sistemdir.Çan eğrisi hocanın belirlediği bir notun altına inmemektedir yani adam bırakmak için kullnılabilen not sistemidir.
anadolu üniversitesinde hiç uygulanmışlığını görmediğim zaten son derece de mantıksız olan bir tür not sistemi.
altta kalanın canı çıksın dedirten not sistemi.
(bkz: curve)
belini bükücem bir gün.
senin başarını diğerlerinin başarısızlığına ya da başarısızlığını diğerlerinin başarısına göre ölçen bir sistem. hiçbir bilimsel ve geliştirici yönü yoktur. kollektif çalışamanın ta mına koyar. düşünsenize arkadaşınıza gers çalıştırdıktan sonra sizin 62 alıp kalmanız onun 65 alıp geçmesi ta mına koim...
asıl amaçlarından bir de, başarılı olup olmamanın öğrenciye bağlı olmadığını öğretmenin de bunda payı olduğunu anlatmak isteyen sistemdir. yani bir sınıfta herkes 30-40 aldıysa öğretmen herkesi bırakmak yerine birçok kişiyi geçirmek zorunda kalarak egosunu tatmin edemeyecek ve başarısızlıkta kendi payının olduğunu da düşünecektir. aslında böyledir ama uygulamada bu pek düşünülmez. eğer çalışkanların bol olduğu bir sınıftaysanız size kabus gibi anlar yaşatacak sistemdir. eğer sınıfın %80i tembel kişilerden oluşuyorsa süper bir sistemdir. böyle sınıfta kimse kimseye düşman olmaz. mesela bizim sınıf böyleydi diferansiyel denklemlerden vize=10 final=20 alarak dc ile geçmiştim. birçok dersten ortalama 30-40 ile geçtim. güzeldir yani. ayrıca düşmalık olması da saçmadır. şahsen ben de birkaç dersten yüksek not alanlar yüzünden zor anlar yaşadım ancak hiçbir şey söylemeye de hakkım yoktu. yani adamın anası babası onu okutmak için uğraşmış ona o kadar destek olmuş sonuçta da çocuğunun en başarılı şekilde okumasını ister. e adam da tutup seni düşünecek hali yok ailesine layık olmaya çalışır. sonuçta çamur atacağına sen de çalışsaydın ha zaten çalışmadıysan çan eğrisi de olsa baraj sistemi de olsa akibetin belli olur yani.
yazıldığı gibi okunur.. ''can eğrisi''..