ziraat mühendisi

entry18 galeri0
    18.
  1. Tarımsal biyoteknoloji yi unutmuşsun, ayrıca “ziraat mühendisliği” diye bir bölüm yok. Bu bölümlerin herhangi birisinden mezun olan kişinin diplomasında “ziraat mühendisi” yazar.
    3 ...
  2. 17.
  3. Şuan piyasada prim yapan bölüm bitki besleme, hertürlü iş bulur.
    3 ...
  4. 16.
  5. Bu topraklarda en kıymetli mühendislik olmalıydı.

    Millet de toprak yok, daha güzel tarım yapıyor.
    1 ...
  6. 15.
  7. Ziraat fakültesi içerisinde yer alan;
    Bitki Koruma Bölümü,
    Tarım Ekonomisi Bölümü,
    Zootekni Bölümü,
    Tarım Makineleri Bölümü,
    Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü,
    Tarla Bitkileri Bölümü,
    Toprak Bölümü,
    Bahçe Bitkileri Bölümü,
    Tarım makinaları ve teknolojileri mühendisliği bölümü,
    Ziraat mühendisliği bölümü mezunlarına verilen unvan.

    Bunların farkı nedir acaba?
    1 ...
  8. 14.
  9. mühendislik vasıflarını fazlasıyla hak eden bölümdür. aldığı dersler ve yaptığı işler bakımından saygıyı en çok hak eden meslektir.
    tabiki birileri çıkıp çamur atacak. ülkemizde mühendis denince sadece yapı ve makina akla gelmektedir. fakat TDK bakmaları önemle rica olunur.
    1 ...
  10. 13.
  11. Mühendislik vasıfları mevcut olmayan bölüm mezunudur.
    1 ...
  12. 12.
  13. mehdi eker gibi ithalat meraklısı bakan yüzünden mağdur olan meslektir.
    2 ...
  14. 11.
  15. ülkemizde mensupları sık sık çeşitli şekillerde mağdur edilen bir meslek dalı.

    --spoiler--
    POPÜLiZMiNiZE MESLEKLERi ALET ETMEYiN!

    TBMM KÜRSÜSÜNDEN "ZiRAAT MÜHENDiSLiĞi" MESLEĞiNi KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ AÇIKLAMA YAPILAMAZ!

    19 Aralık 2012


    MHP Aydın Milletvekili Ali UZUNIRMAK bütçe görüşmeleri sırasında, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarının (Doç. Dr. Basri Hakan HAKYEMEZ) ziraat mühendisi olduğunu belirterek, "Acaba kabak mı yetiştireceğiz, sporcu mu yetiştireceğiz? Teknokrat olması gereken ve konuya hâkim olması gereken bir alanda, Türkiye'de, o bilimsel jargondan yetişmiş, o bilimsel alanda yetişmiş hiçbir kimse, kariyeri olan kimse kalmadı da oraya bir ziraat mühendisini mi atadınız?" ifadelerini kullanmıştır.
    Meslek alanı ile ilgili kamu bürokrasisinde benzer sorunları sıklıkla yaşayan camiamız açısından, dile getirilen konu sürpriz olmamıştır. Müsteşarlığa atanan HAKYEMEZ'in mesleki kimliği yanında hangi nitelikleri ile belirlenmiş olduğunun yanıtı, şüphesiz ki bu atamayı gerçekleştiren ve bu yönde tercihlerini kullananlar tarafından verilmelidir. Konunun dile getirilmesinde bizleri rahatsız eden, popülist bir yaklaşımla mesleğimiz üzerinden bir tartışma açılması ve konunun dile getirilmesindeki nezaket ve zarafetten uzak üsluptur.
    Atama yolu ile oluşan kamu bürokrasisinde, liyakati değil sadakati esas alan uygulamalar, yılların kangren olmuş sorunlarından biridir. Benzer sorunun, seçim kanunlarındaki anti-demokratik hükümler nedeniyle parti liderine bağımlı olmak zorunda bırakılan seçilenler için de söz konusu olması, sorunun büyüklüğünü göstermesi açısından kaygı vericidir.
    Milletvekili UZUNIRMAK ağacı görmekte, ancak ormanı görememektedir. Milletvekili UZUNIRMAK'ın, sistemin genel sorununu, temsil ettiği kimliğe yakışır bir dille ifade etme ve kamuoyunun dikkatini çekme yerine, mesleğimizi küçük düşürücü ve camiamızda infial yaratan bir üslupla dile getirmesini şiddetle kınıyoruz.
    Alanıyla ilgili çok değerli bilim insanları ile bürokratlar yetiştirmiş olan ziraat mühendisleri camiası, alanları dışında da başarılı olmuş çok sayıda meslek mensubuna sahiptir. Ziraat mühendisleri şüphesiz ki kabak da yetiştirir, soframızda aşımız olan başka yiyecekleri de... Bunu gururla, onurla yaparlar ve halkımızın sağlıklı beslenmesi için yapmaya devam edeceklerdir.
    Ziraat Mühendisleri Odası her meslek disiplinine saygıyı olmazsa olmaz ilke olarak kabul etmiş ve kamu idaresinde liyakate de her zaman saygı duymuştur.
    Yasama organının bir üyesi olan Sayın UZUNIRMAK ve diğer vekillerden beklentimiz, sorunun gerçek nedenini görmeyen ve çözümüne ilişkin katkı sunmayan yaklaşımlar yerine, kamu bürokratlarının görev tanımlarını açıklıkla yaparak, seçimlerinde nesnel ölçüler getiren, sübjektif her türlü etkiden uzak yasaların çıkarılması konusunda çabalarını ortaya koymalarıdır.
    Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.


    Dr. Turhan TUNCER
    Başkan
    (Yönetim Kurulu adına)
    --spoiler--

    (TMMOB ZiRAAT MüHENDiSLERi ODASı'nın konu ile ilgili açıklaması)
    0 ...
  16. 10.
  17. 9.
  18. günümüzde, değeri yeni yeni anlaşılmaya başlanmış meslektir.
    Geçmişte dolandırıcı ve sahtekar ziraat mühendisleri yüzünden kötü bir izlenim bırakmıştır. içeriği boş bir bölüm olarak görülsede okuması bi okadar zordur. iş bulma sorunu yok denecek kadar azdır. * iyi bir ziraat mühendisi aylık çok rahat 5000 lira para kazanır.
    1 ...
  19. 8.
  20. adı kadar taşaklı olmayan bölüm.
    0 ...
  21. 7.
  22. Severek yaptığım mesleğimdir. generatif döneme geçmemiş*elme* ve armut ağaçlarını çok rahat ayırabildiğim, bu konuda dalga geçme teşebbüsünde bulunan mahluklara s.ktir git lan diyebildiğim anlar çok oldu.

    günümüzde üniversite mezunlarının bile zorlukla yapabildiği işleri yaparak geçinmektedirler.
    2 ...
  23. 6.
  24. meyvesiz elma ve armut ağaçlarını birbirlerinden ayıramayan kişilerdir. dalga geçtiğinizde de "ben işin yönetimini, otunu, bokunu okudum!" diye karşılık verirler.

    günümüzde lise mezunlarının yapabilecekleri işleri yaparak geçinmektedirler.

    (bkz: ota boka mühendislik demek)
    1 ...
  25. 5.
  26. mezun olanların en çok mesleği dışında iş yapanlar topluluğu.
    0 ...
  27. 4.
  28. geleceğin mesleği olmaya aday olabilir. çok ciddiyim. çiftçilik, belki parabolik şekilde katma değeri artan bir meslek. dolayısıyla ziraat mühendislerinin de önemi gittikçe artabilir.
    2 ...
  29. 3.
  30. kendileri 2. sınıfın sonunda bölüm seçerler su sıralar bitki koruma revaçtadır, böyle olmasının sebebi ise yurdumun tarımsal sermayesini sömüren zirai ilaç ve gübre firmalarında rahatlıkla iş bulabilmeleridir, hakettikleri değeri göremedikleri apacık ortadadır son zamanlarda targel çalışmaları ile ümitlenmişlerdir. bitki koruma bölümü mezunu ziraat mühendisleri en güncel darbeyi bundan bir kaç ay evvel alınan kararla almıslardır o karar ise kendilerine verilen zirai ilaç bayiliği çalıştırma izinlerinin periyodik olarak yapılacak sınavdan 70 ve üzeri puan almalarına baglanmasıdır madem bu adam sınavla iş yapacak dört sene neden okumustur.
    1 ...
  31. 2.
  32. tarımsal kalkınmasını gerçekleştiremeyen bir ülkenin en fazla ihtiyacı olması gereken meslek ünvanı. senelerdir yanlış üzerine yanlış yapılan bir tarım stratejisini yeniden ele almak gerektiğinde ekonomistler kendilerine ihtiyaç duyacaktır elbet. fakat bunun başlatılması için ilk adım:
    (bkz: biyopark)
    0 ...
  33. 1.
  34. ot mühendisi olarak da bilinir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük