Tarımsal biyoteknoloji yi unutmuşsun, ayrıca “ziraat mühendisliği” diye bir bölüm yok. Bu bölümlerin herhangi birisinden mezun olan kişinin diplomasında “ziraat mühendisi” yazar.
geleceğin mesleği olmaya aday olabilir. çok ciddiyim. çiftçilik, belki parabolik şekilde katma değeri artan bir meslek. dolayısıyla ziraat mühendislerinin de önemi gittikçe artabilir.
Severek yaptığım mesleğimdir. generatif döneme geçmemiş*elme* ve armut ağaçlarını çok rahat ayırabildiğim, bu konuda dalga geçme teşebbüsünde bulunan mahluklara s.ktir git lan diyebildiğim anlar çok oldu.
günümüzde üniversite mezunlarının bile zorlukla yapabildiği işleri yaparak geçinmektedirler.
günümüzde, değeri yeni yeni anlaşılmaya başlanmış meslektir.
Geçmişte dolandırıcı ve sahtekar ziraat mühendisleri yüzünden kötü bir izlenim bırakmıştır. içeriği boş bir bölüm olarak görülsede okuması bi okadar zordur. iş bulma sorunu yok denecek kadar azdır. * iyi bir ziraat mühendisi aylık çok rahat 5000 lira para kazanır.
mühendislik vasıflarını fazlasıyla hak eden bölümdür. aldığı dersler ve yaptığı işler bakımından saygıyı en çok hak eden meslektir.
tabiki birileri çıkıp çamur atacak. ülkemizde mühendis denince sadece yapı ve makina akla gelmektedir. fakat TDK bakmaları önemle rica olunur.
kendileri 2. sınıfın sonunda bölüm seçerler su sıralar bitki koruma revaçtadır, böyle olmasının sebebi ise yurdumun tarımsal sermayesini sömüren zirai ilaç ve gübre firmalarında rahatlıkla iş bulabilmeleridir, hakettikleri değeri göremedikleri apacık ortadadır son zamanlarda targel çalışmaları ile ümitlenmişlerdir. bitki koruma bölümü mezunu ziraat mühendisleri en güncel darbeyi bundan bir kaç ay evvel alınan kararla almıslardır o karar ise kendilerine verilen zirai ilaç bayiliği çalıştırma izinlerinin periyodik olarak yapılacak sınavdan 70 ve üzeri puan almalarına baglanmasıdır madem bu adam sınavla iş yapacak dört sene neden okumustur.