zeka başarılı olmaya yeter mi

entry6 galeri1
    1.
  1. Salt akıl zekası yetmez, sosyal zekânın da eşlik etmesi gerekir.

    Biri olmadı mi, ötekinin pek bir hükmü yok ne yazık ki.
    7 ...
  2. 1.
  3. yukarıdaki yazarın bahsettiği lewis terman çalışması 20. yüzyılın en kıymetli çalışmalarından biridir. zeka, deha, matematik, başarı ve popülariteyi bir gören savaş insanın yanılgısını ortaya koymuştur. bu çalışma iq puanı zeka değildiri ispatlar.

    ee mnakoyim iq zeka değilse, zeka nedir sorusu garder tarafından çoklu zeka kuramıyla açıklanmaya çalışılmıştır. sosyal zeka, sayisal zeka, bedensel zeka, doğa zekası.. bi elli yıl içinde çoklu zeka kuramı da ötelenmiş, yetersiz bulunmuştur.

    bugün zeka kavramı, bilimsel araştırmalar çerçevesinde en basit haliyle uyum becerisi olarak değerlendirilir. zeki olan, uyum sağlayan hayatta kalır, başarılı olur. zekanın, iq puanı ve yetenek yönelimleriyle doğrudan ve sürerliliği olan bir bağı yoktur.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/1848213/+
    1 ...
  4. 2.
  5. Zeka doğruyu görmeyi sağlar ve doğrular bu hayatta başarı getirmez. Hayatta başarıyı getiren şey doğrulardan taviz verecek kişiliğe sahip olmaktan geçer.zeki bir insanın başarılı olabilmesi için düşündüklerini anlayıp kavrayabilecek ve onu bir yerlere taşıyabilecek bir toplumun içerisinde yaşamasından geçer.

    başarılı olmak anlamında, bireyin zekası, toplum zekasıyla birebir ilişki içerisindedir.
    1 ...
  6. 3.
  7. zeka problemi olmayanlar için yeterli değildir.
    0 ...
  8. 4.
  9. Orantılı ise eğer, bende beyin yok demektir.
    0 ...
  10. 5.
  11. Akıl, zekanın kullanılma yüzdesidir dediğim önermedir. Başarı ise aklın kullanılma yüzdesidir diyorum ayrıca. az da olsa bir bağlantısı var, direk olmasa da.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük