3. zeitgeist belgeseli. oturulup izlenesi bir yapıt. konu olarak şöyle söyleyebilirim:
- para bazlı ekonomi ile kaynak bazlı ekonominin arasındaki farklar,
- insanlığa gereken nedir?
- venüs projesi ile ilgili daha detaylı bilgiler.
hükümet kavramına son noktayı koyduğunu gösteren belgesel. yeni dünya sisteminde, kararlar politikacılar ya da başka bir insan değil; direkt bilgisayarlar aracılığıyla verilecek. bu işlemi de insanlar için en uygun kararları vermesi için programlanacaklar.
ilk belgesellerinde girer girmez olaya dine saldıran kişiler şimdilerde din dil ırk ayrımı yapmıyoruz diye girmişler. din kandırmaca diyen ve dünya yı para babaları yönetiyor diyen ilk belgesel zaten venüs projesinin sinyallerini o zamanlardan satmak için başlamıştı bile. olay çok basit kendini kötüleyen para babaları kendilerini aynı şekilde iyi gösteren para babaları oluveriyor ve yine olan tabiki basit şekilde agzı açık olan bizlere oluyor.
bilimin, kendi geliştirdiğimiz tüm saçmalıkları ve rezillikleri; bir gün * bir şekilde çözeceğine inanmamızı sağlayan oluşum.
(bkz: zeitgeist 3 fear or love)
öncelikle, zeitgeist belgeselleri hiçbir kesime "saldırmaz". sadece işe yaramaz tabuları , neden işe yaramaz olduğuna dair somut soyut belgelerle gösterir. zaten venüs projesinde "dinler" yoktur, insanlar bolluk ve refah içinde kendilerini manevi ya da maddi şekilde geliştirip tatmin edebilecektir. "kulluk borcu, zorunlu ibadetler" gibi kavramların yerine, dünyadaki tüm insanları büyük bir aile olarak görüp sevginin en üst kademesinden, karşılıklı etkileşimlerle maksimum doyum alacak noktaya erişeceğiz.