internette bazı videolar var gelecekten veya geçmişten gelen insanlar diye önceleri saçma geldi ama sonradan düşünmeye başladım ve hatta senelerdir kayıp olan Malezya uçağının tarih yolculuğu yaptığı antik yazıların okunmasıyla ortaya çıktığı görünüyor.
Geleceğe yapılsa şu anla gittiğimiz gelecek arasında ne yapmış olacağımızı merak ettiğim olay. Işık hızıyla bir şeyler yaşayıp geçecek miyiz yoksa hayatımızın bir dönemi bomboş mu olacak. Eğer ışık hızıyla (sonradan bakınca normal hızda yaşamışız gibi algılayabileceğimiz) bir şeyler yaşayıp geçeceksek o aralıkta hayatından ve hatta yolda yürürken yanından geçtiğimiz insanların bile bizimle aynı tarihe yolculuk ediyor olması gerekmez mi? Kafamda deli sorular.
uygun uzay zamanı geometrilerinin ya da uzayda belirli hareket biçimlerinin, bu geometriler ve hareketler mümkünse, geçmişe ya da geleceğe seyahat etmeye izin vereceğini ileri sürmektedir.
parçacık inşası yöntemi tutmaz. her yeniden inşada veri kayıpları oluşur. daha eski geçmişe gitmek için yeniden yeniden inşa gerektireceğinden bu veri kayıpları bizim yeniden sağlıklı biçimde inşamızı önleyecek, hatta yaşamamızı önleyecek boyuta ulaşır.
sürekli oradan oraya paylaşılan caps gibi düşün, her paylaşımda görüntü kalitesi düşüyor.
tam bir bilim insanıyım yeminlen, iki dakikada çözdüm olayı.
varsa bile bu yolculuk büyükbaba paradoxundan kurtulmak için paralel bir evrene olmalıdır. yani zamanda geri gittiğiniz andan itibaren tamamen başka bir evrendesinizdir.
aslında mümkün değildir. zamanı biz soyut olarak alıyoruz ama zaman üstüne çekiçle vurulacak kadar somuttur. zaten zamanda yolculuk da bir mesafe üzerine oluyor ve zaman dediğin şeyi akan nehre bezetebiliriz. mesela her yerde zaman neden aynı geçmez? tamamen cisimlerle alakalı bir durum bu. çekim kuvveti fazlaysa seni daha çok çekecektir ve hareketin diğerine oranla yavaş olacaktır. şimdi daha da açayım, ben bunun üzerine düşündüm tabi sikine takan olmadı orası ayrı ama zaman dedimiz şey aslında bizim bir noktayı sabit alıp diğeri üzerinden onu kyaslamamızdır. yani zamanı aslında biz götümüzden uydurduk. zaman diye bir şey yoktur. ayrıca eğer zamanda yolculuk yapılacaksa zaten her şey aynı zamanda çünkü evrenin bir başlangıç zaman var e evren bir yerde başlarken diğer yerde başlamamış değildir.
şimdi örnekle gideceğim, a küresi ve b küresi olsun. birde ufak c insanı bu kürelere doğru gitsin. şimdi o ufak insan a küresinin etrafında 1 turu 2 saatte b küresinin etrafından 1 turu 4 saatte dönsün. işte temel zamansal farklılık bu mantık üzerinedir. a nın boyutu daha fazla olduğu için kütle çekim oranı daha fazla olacak ve aynı güç uygulayıp 1 turu 2 saatte, diğerinde ise gene aynı gücü uygulayıp 4 saate tamamlayacak. böylece 1/ 2 lik bir oran olacak. yani bir insan gidip 2 lik alanda 2 tur atarsa 4 lük alanda 1 turluk zaman geçmiş olacak ve o kişi buraya geldiğinde bir bakacak ki, aboo bu kadar az zaman geçmiş. mantık bu ama saçma bence.
bide dolanıklık var, o da aslında zamanda yolculuk değil, a burada olsu, b yi çok uzak bir yere göndereyim. sonra a nın yanına c yi koyayım ve dolanıklığı kullanarak a yı c ye benzeteyim böylece b de c ye benzemiş olur ve ben c yi b nin olduğu yere göndermiş olurum. ( aslında göndermem kopyalamış olurum ama bu da zamanda yolculuk için bir teori)
yani bu da faso bence. zamanda yolculuk mümkün değil gibi geliyor bana.
birilerince gerçekleştirildiği halde, o birilerinin parayı bastırıp stephen hawking gibi intihal profesörlerine imkansız olduğunu söylettirerek gizledikleri yolculuktur. sürekli olarak batıya hızlı şekilde giderseniz zamanda geriye, sürekli olarak doğuya hızlı şekilde giderseniz zamanda ileriye gidersiniz. Örnek olarak bugünkü piyango, at yarışı, maç sonuçlarına filan bakarak düne gidip hemen o rakamlara oynarsanız bir kaç gün içinde çok zengin olabilirsiniz. peki bunu kim istemez? tabi ki illuminati.