Zaman ancak hareketle, cisim hareketle, hareket cisimle vardır. O halde; cisim, hareket ve zamandan birinin diğerine bir önceliği yoktur. (bkz: Galileo)'nin Görelilik Prensibi, zamanla değişmeyen hareketin göreceli olduğunu; mutlak ve tam olarak tanımlanmış bir hareketsiz hâlinin olamayacağını önermekteydi. Galileo'nin ortaya attığı fikre göre; dış gözlemci tarafından hareket ettiği söylenen bir gemi üzerindeki bir kimse geminin hareketsiz olduğunu söyleyebilir.
bundan 1 saniye sonrası varsa eğer bu an yaşanmıştır. bundan 100000 yıl sonrası varsa eğer bu da yaşanmıştır. zaman görecelidir ve eğer zaman makinesinin teorisi doğru ise -bakın icat edildi ise demiyorum buraya dikkat- gelecekteki insanlar bize ulaşabilir veya biz onlara ulaşabiliriz. madem onlar bizim geleceğimizi yaşıyorsa, tüm zamanlar yaşanmış ve bitmiştir.
*şuanda yazdığım şey ya salakça; yada ben yeni bir teori ile bilim dünyasına "prince devitt" olarak kayıtlara geçeceğim.
geçmiş ve gelecek yaşanmış ve bitmiştir. ama bu dediğim hakkın katında geçerli. biz zaman denilen şeyin içerisinde olduğumuz için geleceği bilemeyiz. gayb denilen şey de budur.
geçmiş, şimdiki Zaman ve gelecek arasındaki fark bir sanrıdan, rüyadan ibarettir.
Sürekli vakit geçiyor, yaşlanıyorsun evlen artık diyenlere karşı kurulabilecek bir cümledir.
Mesela sizin için 30 yaş bazı şeyler için geç olabilir. Sizin için geç olan zaman, benim için ise henüz erken. Belki de ruhunuz yaşlandığı için böyle düşünüyorsunuz?