tekrarının yayınlanmasını ya da tekrar çekilmesini aklıma bile getirmek istemediğim osman yağmurdereli'nin yapımcısı olduğu diziydi. o zamanlarda kutuplaşmışız halk olarak memoliciler yusufçular (bkz: deliyürek)
tartışmasız en güzel üç beş diziden biri olmakla beraber yılan hikayesi tamlananı düşmüş bir ad tamlamasıdır. şöyleki; pkklı herhangibir piç kurusuna anlat bakayım fi tarihinde ne yaşadın denildiğinde alınan cevap bir yılan hikayesidir.
o zamanlarda çocuk olupta bu diziyi izlemeyen yoktu. şimdi bakıyorum herkes bok atıyor. burdan hareketle akasya durağı ve pis yedilinin ekrana nasıl tutunduğunu çözmüş bulunuyorum. altın kural çocukları ele geçirmek.
hafızam beni yanıltmıyorsa bir zamanlar kanal d'de cumartesi günleri ruhsar'dan sonra yayınlanan dizidir. şimdiki arka sokaklar nasıl bir kalite yapımsa o da aynı seviyede birşeydi. efsane dizi yorumları yapan sözlükçülerin birçoğunun diziyi izlediği zamanlarda yaşının iki elindeki parmak sayısını geçmediğini hatırlamalarında fayda var. yine de bir dönemin ön plana çıkan dizisi olmayı başarmıştır.
polis olmaya çalışan rambo ve takıntılı annesinin olduğu dizidir, rambo merdiven boşluğundan iple asılarak inerdi, annesi de çıplak ayakla çıktı diye kızardı, hey gidi günler.
Bir zamanlar kanal d'de yayınlanan dizi. Mehmet Ali Alabora ve Meltem Cumbul başroldeydiler. Ne de severdim küçükken. Şu an izleyince değişik gelse de aynı Kemal Sunal filmleri gibi izletiyor kendini.
rambonun evin önünden memolinin her geçişinde rambonun fırlaması üzerine memolinin buralarda bi yerlerde düğme olmalı deyişi ve o sinirli, bıkkın yüz ifadesi. hala bi yerlerde öyle bi düğmenin olacağına inanmak.
kim ne derse desin türk tv tarihinin en güzel dizilerinden biridir yılan hikayesi. 1999-2002 yılları arasında kanal d'de yayınlandığı dönemde show tv'de deli yürek vardı. o dönem bu iki dizi birbirine epey rakipti. memoli'nin jöleli saçları, deli yürek yusuf'un oynadığı efe oyunu hatta giyim tarzı birçok şey o dönemin ergenleri tarafından taklit edilirdi.
daha sonra polat alemdar çıktı bu adamların pabucu dama atıldı. zaten memet ali alabora'da yaptığı başka dizilerde yılna hikayesindeki başarıyı yakalayamadı ama kenan imirzalıoğlu yeniden doğdu. önce yazı tura sonra acı hayat ve ezel ama memeoli bir daha yılan hikayesi kıvamında bir dizi yapamadı.
7 yaşındaydım bütün komşu çocukları bir araya gelir izlerdik zaman zaman ağladığım mevcuttur. ilginç sorumla arkadaşlarımın hafızasını zorlayışımda vardır. bir bölümün sonunda memeoli silahı uzatır ve karşısındakinin şaşkın bakışı ile bölüm biter
ben - bir hafta boyunca böyle mi bekleyecekler ?
arkadaşlarım - ????
yedi yaşındaysan hayat gerçekten zor