orjinaliyle şimdi çekilen arasında dağlar kadar fark olan dizi. ne oyuncular ne de senaryo hiçbiri eski tadı vermiyor. arka fonda çalan yılan hikayesi jenerik müziği bile kurtarmıyor kaliteyi, o kadar yani.
mehmet ali alabora'nin en basarili dizilerinden biridir. ayriyetten bir onemi de dizi jeneriginin flutle calmayi ogrendigim ilk sarki olmasidir. gurur kaynagimdir.
7 yaşındaydım bütün komşu çocukları bir araya gelir izlerdik zaman zaman ağladığım mevcuttur. ilginç sorumla arkadaşlarımın hafızasını zorlayışımda vardır. bir bölümün sonunda memeoli silahı uzatır ve karşısındakinin şaşkın bakışı ile bölüm biter
ben - bir hafta boyunca böyle mi bekleyecekler ?
arkadaşlarım - ????
yedi yaşındaysan hayat gerçekten zor
kim ne derse desin türk tv tarihinin en güzel dizilerinden biridir yılan hikayesi. 1999-2002 yılları arasında kanal d'de yayınlandığı dönemde show tv'de deli yürek vardı. o dönem bu iki dizi birbirine epey rakipti. memoli'nin jöleli saçları, deli yürek yusuf'un oynadığı efe oyunu hatta giyim tarzı birçok şey o dönemin ergenleri tarafından taklit edilirdi.
daha sonra polat alemdar çıktı bu adamların pabucu dama atıldı. zaten memet ali alabora'da yaptığı başka dizilerde yılna hikayesindeki başarıyı yakalayamadı ama kenan imirzalıoğlu yeniden doğdu. önce yazı tura sonra acı hayat ve ezel ama memeoli bir daha yılan hikayesi kıvamında bir dizi yapamadı.
rambonun evin önünden memolinin her geçişinde rambonun fırlaması üzerine memolinin buralarda bi yerlerde düğme olmalı deyişi ve o sinirli, bıkkın yüz ifadesi. hala bi yerlerde öyle bi düğmenin olacağına inanmak.
Bir zamanlar kanal d'de yayınlanan dizi. Mehmet Ali Alabora ve Meltem Cumbul başroldeydiler. Ne de severdim küçükken. Şu an izleyince değişik gelse de aynı Kemal Sunal filmleri gibi izletiyor kendini.
polis olmaya çalışan rambo ve takıntılı annesinin olduğu dizidir, rambo merdiven boşluğundan iple asılarak inerdi, annesi de çıplak ayakla çıktı diye kızardı, hey gidi günler.