Çok sevdiğim ve özlemle andığım bir aktivite. 25 Mayıs'tan, temmuz sonunda beyin ödemi teşhisi konulana dek, bastonla sık sık yürüyüş yapardım. Son kez 11 Ağustos’ta, abimin doğum gününde ayağa kalkmış ve ona sarılmıştım, ancak o andan sonra bir daha kalkamadım. Yakında fizik tedavim yeniden başlıyor. Umarım, sorunsuz bir şekilde tedaviye devam edebilme kararlılığını gösterebilirim.
Sağlıklı olmak ve formda kalmak için yapılması gereken aktivitedir. Uzmanların her gün 1 saat yürümek gerektiğini söyler. Ben de bu önerilerine her gün uyuyorum.
düzenli yürüyüş yapmanın faydalarından biri de akıl sağlığını korumaya yardımcı olmasıdır.
italya’da hafıza problemleri yaşayan 749 kişi üzerinde yapılan bir araştırmada dört yıl boyunca katılımcıların yürüyüş ve bahçe işleri gibi aktivitelere harcadıkları zaman ölçülmüş. yürüyüşe en çok zaman harcayanların bunama riskinin %27 oranında azaldığı gözlemlenmiş. bunun ardında egzersiz yapmanın beyne giden kan oranının artmasını sağlamasının yattığı düşünülüyor. british columbia’da yapılan yeni bir araştırma da haftada 3 kez 1 saatlik yürüyüşler yapmanın bunama riskini azalttığını, yürüyüş yapan katılımcıların düşünme ve öğrenme becerilerinin daha yüksek olduğunu gösteriyor.
Eğer çok yavaş ve sallana sallana yapılırsa iyice dert küpüne çevirir insanı. Hafif tempo katmak gerekiyor ki, düşünceler biraz olsun yavaşlasın ve beyin kaslarla meşgul olsun.
Bekar isen, tek başına veyahut herhangi bir arkadaşın ile kafa dağıtıp; aynı zamanda da sohbet etmek için yapılan aktivitedir. Evli isen, eşin ile birlikte, ellerin bebek arabasında gözlerinin eşinde olduğu güzel aktivite biçimidir.
Fazla sosyal bir insan değilim, gündüzleri değilde geceleri yürüş yapmak çok huzur verici oluyor. Gecenin verdiği o huzur ve duygusallık yürüyüşe ayrı bir güzellik ve anlam katıyor. insanı hem ruhen hem bedenen iyileştiren şifalı ve benim gözümde sihirli bir eylem.