bugün

istanbul barosunun açmış olduğu dava ile danıştayın yökün katsayı farkının kaldırılması kararını durdurması. haksızlıktır. bir hevesle işini gücünü bırakıp dersaneye para akıtanlar ne olacaktır? zalimin zulmü bir gün kendisine elbet dönecektir.
çok doğru bir karardır.

sen çocuklara 4 sene teknik eğitim dışında hiçbir şey vermeyeceksin, ama o adam tüm bu imkanlardan faydalanıp doktor olacak, avukat olacak bilmem ne olacak. var mı öyle şey?

hiç kimse hiç kimseyi zorla meslek liselerine göndermiyor. oralara giden insanlar "ilerde turizm okurum." diyor, "mekatronik okurum." diyor. hepsi biliyor neyin ne olduğunu ve buna göre gidiyorlar.

anadolu lisesine giden adamlarsa bu meslekleri istemedikleri için gidiyorlar. şimdi sen bugün katsayıyı kaldırırsan anadolu lisesiyle meslek lisesi arasında ne fark kalacak? kim niçin anadolu lisesini tercih edecek? bir tarafta hem mesleki eğitim kazanıp "altın bilezik" gibi elinde tutmak ve bunun üstüne avukatlık gibi bir şey okumak varken hangi keriz çıkıp da anadolu lisesine gider ki?

hiçbir şeye gülmüyorum da, 2 senedir kamp yapan imam hatiplilerin haline gülüyorum. katsayının kalkacağı haberi alındığından beri 2 senedir kamplara çekilmişti imam hatipler, "büyük üniversitelerin büyük bölümlerini alın." emri gibi bir şeydi. göt gibi kaldılar şimd, oh olsun.
imam hatiplilerin önünü kesme çabasıdır kanımca bu ülkenin imam doktora ihtiyacı yok zaten.
hiç kimsenin mağdur edilmediği olaydır.

meslek lisesine giden adam 4 sene önce "ben bu meslekleri yapabilirim buraya gidersem." diyerek gitmiştir. anadolu lisesine giden "ben buraları kazanıcam." diyerek gitmiştir.

hiç kimse kendini kandırmasın. mesleki eğitim alan adama, teorik üniversite bilgisi aldıramazsın. komik olmayın artık.
insanlığın bittiği noktaları bir araya getirecek çizgi çizsek, çizgilerin hepsi şu yüksek mahkememedeki örümcek beyinlilerin üstünden geçer.

asıl bölücülük işte budur.

"benim keyfim istemiyor, sen bu okula gelme" demektir bu karar.

ne diyelim, bu ergenekon zihniyetliler temizlenene kadar beddua ediyoruz ancak!!!

o katsayı katlana katlana sana girsin. hem de oy birliği ile! nokta!
1940 zihniyetini ısrarla devam ettirmek isteyen, halk düşmanı insancıkların insafsızca alkışladığı durumdur. ortada çok büyük bir mağduriyet vardır. hem de yeni değil o, 28 şubat bokuyla beraber.

nasıl bir mantık varsa; üniversitelerde pratik olmamasından şikayetçi olanlar, meslek lisesinin elektrik bölümü mezunu olan bir çocuğun elektrik mühendisliğini yapamayacağını savunuyor. öyle bir yapar ki işini elinden alır, asıl korku bu olmasın yavrum.
embessillerin 14 yaşında lise kararı veren çocuğu bilim adamı zeka seviyesinde sanmaları. e be dangozlar 14 yaşında çocuk söz konusu lise tercihini yapan sizin 25 yaşına kadar kaç kere fikirleriniz istekleriniz değişti bi göz önünde bulundurun bakalım. ya ne moron adamlarsınız siz imam doktor olsa fena mı olur ölen hastasının cenaze namazını da o kıldırır diye artık taşak geçerim sizinle. (bkz: swh)
çoğu meslek lisesine giden öğrencilerin meslek lisesine gitme kararı kendisine değil ailesine aittir. madem bunu özgür idarenle seçtin bu meslek doğrultusunda hareket ediceksen demek andavallıktan öte bir şey değil. insanların kendi ilgi duyduğu mesleklere değil de sırf ailelerinin en azından bir mesleği olur düşüncesiyle torna tesfiye okuttuğu ama o mesleklerden nefret etmesine rağmen o mesleği yaptırmaya kimsenin hakkı yok. vay efendim sen bunu okudun eşek gibi bu mesleği yapıcaksın zorlamaya da kimsenin hakkı yok.

ayrıca şu andaki meslek liselerinin hali işler acısı, ilköğretimde sıkıntılı olan ne kadar öğrenci varsa oraya toplanmış vaziyette. eğitim desen yerlerde, belki katsayı farkının kaldırılması köklü bir değişiklik yapmayacaktı ama en azından şu günkü durumdan bir kademe daha iyi hale getirecekti o da engellendi.

insanların ümitleriyle oynadığı için danıştay'a ne kadar teşekkür edilse azdır.
Kendisini adaletten ziyade "sırf AKP çıkardı diye faydalı faydasız demeden her yasayı engellemekle" görevli kabul eden muhterem dinozorlarımızdan beklenen bir durumdur.
asıl korkunun, imam olmak için veya ne biliyim o tarz bişi olmak için girilen imam hatip lisesinden hukuk fakültesine geçmek isteyenleri engellemek için yapılmıştır.

28 şubat'ı getiren zihniyet hala devam ettikçce 1940 zihniyeti de sarsılmadan yerinde duracaktır.
(bkz: bu ülkede iyi şeyler de oluyor)
en azından anadolu iletişim meslek liselerinin statüsünü bilmeyen cahil yazarların onayladığı rezil, insan haklarına aykırı karardır.
beğenmedeği her karar darbe zihniyeti yakıştırmasını yapan kimi tosunların beğenmediği karar. son derece de haklı bir karardır efendim. zira bu işi bilen her sosyal devlette varolduğu üzere ortaöğretim de branşlaşma esastır. ara eleman yetiştirmek üzüre kurulan meslek liseleri vardir (ki bunların oranı yüzde 60-70 dir) bir de üniversiteye öğrenci yetiştirmek için açılmış düz liseler.

meslek öğrenmek ve mezun olduktan sonra ara-kalifiye elaman ihtiyacını karşılamak için eğitim görmüş bir genci illa ki üniversiteye gireceksin diye teşvik etmeye çalışmak en başta eşyanın tabiatına terstir. yoksa üniversite de saçma sapan bir bölümde 4 yıllık eğitim görmüş kaldırım mühendisleri toplumuna döner bu ülke. sonra ayda 2.500 lira gelirle işe girecek kalolifer tesisatçısı bulamazsın, gençlerin işsiz aç aç gezerken..
ülke üzerine söz sahibi olma kavgasının artık yüksek mahkeme düzeyine taşındığının kesinleştiği karardır. Doğru ya da yanlış kısmı ayrı, artık iş siyasiçatışmaya dönmüştür. Allah sonumuzu hayretsin.
(bkz: meslek lisesi nde okuyup teorik eğitim almak)

boşverin cevap vermeyin siz yine de. öyle ya, zavallı masum çocuklardınız. 14 yaşında. 12 yaşından itibaren lise sınavlarının başladığı farzedilirse, harbiden küçükmüşsünüz.

siz sistemi değil de, sistemin yalnızca "katsayı" kısmını eleştiriyorsanız haksızsınız. hem de kuruş hakkınız yoktur. sistemi bşatan sona eleştiriyorsanız, 14 yaşında sınava girmenin nasıl bir vahşilik olduğunu düşünüyorsanız haklısınız. ama 14 yaşında sınava girmeyi normal görüp de, "tercih hatası" gibi bir şeyi yanlış görüyorsanız. haksızsınız. haksız.
Eğer su sebebten verildi ise doğru bir karardır.meslek liseliler düz liselerin girdiği yerlere girebilmekle beraber alanlarıyla ilgili iki yıllık bölümlere sınavsız geçiş hakkı ve dört yıllık bölümlerde ek puan uygulaması var olduğundan düz liselere bir nevi haksızlık oluyor düz liseli demeyecek mi oh adam sınava girsin bir sey yapamazsa sınavsız myo ya gecsin bende ondan yer kalırsa girerim. ama siyasi ise yorum yok cünkü verilen bu siyasi karar öncesi, yasama asamasında siyasi menfaat amaclı karar alınmısta olabilir.
kpss ile bolca imam hatip mezunu için açılan kadroyla girip ilerde başka kurumlara sıçrayanları etkilemeyecektir. işler her türlü yürüyor nasılsa.
hem cemaat dershanelerinde soruların servis edilmesi de düz liselileri kapsamış olur sadece, yığılma olmaz.
iktidara güvenip bu alanda çaba gösterenlere acınması gereken bir durum. bu durumda ne yapıyoruz. uzaktan bakıp gülüyoruz.

insanlar hayatlarıyla ilgili kararı bir senede alıyorsa yazık. beter olun. kariyer kararı yıllar öncesinde alınır. ne olunacağı yıllar önceden belirlenir. eğer sen doktor olmak istiyorsan imam hatip e gitmeyeceksin. ama her şeyi ben bilirim, hukuk kurallarını reddeden bir iktidara güveniyorsan cehaletinle otur. zaten o kafayla sadece dogmacı din eğitimcisi olursun!!!
Danıştay'ın son derece yanlış bir kararla durduğu uygulama. Kemalist zihniyetteki bütün kişiler imam hatip liselerinin önünün kesilmesi nedeniyle seviniyorlar ancak düşünmeliler ki, imam hatip liseleri çok sınırlı bir yüzde bütün meslek liseleri arasında. bununla beraber onlar da bu ülkenin evladı, onlarda da sende olan nüfus kağıdı var.

illa ki imam hatiplerin olması gerekenden fazla olduğu düşünülüyorsa ve imam hatiplerin olası bir şeriat devletinin ön adımları olduğu düşünülüyorsa, bunun çözümü katsayı adaletsizliği üretmek değil, imam hatipleri olması gereken sayıya çekmektir. çünkü katsayı adaletsizliğinin en kötü yanı kişinin istediği mesleği seçememesidir. henüz 13-14 yaşında olan bir çocuğun hayatı boyunca yapacağı mesleği doğru tayin etmesi, asgari ücretle çalışan bir insanın milletvekili olma ihtimali kadardır. ki o yaşta çoğu zaman, bizler içinde zamanında geçerli olduğu üzere, aile veya öğretmenler çocuk adına o tercihi yaparlar. ben çok kişi biliyorum ki, 30 yaşından sonra tekrar sınava hazırlanıp başka bir fakülte okuyor, zamanında bitirdiği fakültenin kendisi için doğru olmadığını o yaşta idrak ediyor.

dilerim itiraz sonucu bu karar bozulur ve hükümet bu adaletsizliğin giderilmesi hakkında ısrarcı olur çünkü bu sistem toplumun ve gençlerin 10 yılını çaldı, daha fazla zamanını çalmasın.
danıştayın güvenilir bir kurum olmamasından mütevellit beklenen bir karardır. danıştay gibi eski ve paslanmış bir kurum her zaman ülkenin sırtında kamburdur.
danıştayın ne kadar güvenilir bir kurum olduğunu ve türkiye'nin her şeye rağmen bir hukuk devleti olduğunu bize gösteren karar. yargıya güvenimiz tam, o kadar.
14 yaşında neyin ne olduğunu bilemeden gerek ailenin gerek çevrenin baskısıyla herhangi bir meslek lisesine gittikleri için suçlu mu yani bu bebeler..

18 yaşına geldiklerinde 4 yıl önce zorla yedirilen bokun hazımsızlığını çekmek gerekiyor demek ki arkadaşlar.

bu ve bunun gibi düşüncelere katsayı farkı uygulayacaksın aslında o zaman belki şu an çalışmayan e-m-p-a-t-i yetileri devreye girer belki. (bkz: empati)

eşitsizliği yeni yeni eşitsizliklerle eşitlemeye çalıştıkları bir durum ama nafile. (bkz: yersen)

sen zaten anadolu lisesi, fen lisesi okumuşun ne diye tırsıyorsun kıçıkırık dört tane meslek liseliden..

(bkz: yarası olan gocunur)
yargıya olan güvenimizi tazeleyen, tebrik edilesi karar. sözde ergenekon konusunda da yargı doğru kararı verirse türkiye nin bir hukuk devleti olduğunu tescillenecektir.
Beklenen bir karar.Yök bu bu kararı alırken zaten red edileceğini biliyordu. Yahu mevcut yasalarda meslek lisesi mezunlarının üniversiteye direk geçiş gibi bir hakkı varken böyle bir karar alırsan geri döneceği hukuken bellidir zaten. Yök ve hükümet bu işi yapmak istese çözmek istese çözer amaçları umut tacirliği yapmak. Dershane sektörüne kazandırmak. Kat sayı uygulamasının öncesinde Binde yedilik başarı ortalaması var meslek liselerinin. peki kalan öğrenciler ne olacak ?dershane sektörüne sermaye olacak.ama bazıları sırf imam hatip meselesi için o gözlüklerini çıkarıp gerçekleri göremiyor. Birileri de mazlumu oynamaya devam ediyor.
(bkz: uyan ey halkım)
darbe sonrası uygulamaya konan bir adetin devamını talep etmek...pankart boş değilmiş demek ki;

(bkz: darbeci baro taksim e hoşgeldin)