bu uçak türk silahlı kuvvetlerine ait bir nakliye uçağı.
geçen cuma günü sabiha gökçen'den kalktı, yunan hava sahasını kullanarak gidip libya'daki misrata üssüne indi.
--spoiler--
turkey doubles down on military support to the @un recognized government in tripoli: chișinău based aerotrandcargo’s boeing 747-412 flew from ıstanbul sabiha gökçen & misrata.
--spoiler--
şimdi tehdit eden yunan cumhurbaşkanına soruyorum.
madem götün yiyorduysa, türkiye'den korkmuyorduysan, sıcak çatışmayı göze alıyorduysan, libya'ya giden bu askeri nakliye uçağı, senin hava sahana tecavüz ede ede, senin hava sahana abana abana, senin ülkenin üzerinden süzüle süzüle gitti ve libya'daki kahramanlarımıza silah ve mühimmat götürdü.
sıcak çatışmayı göze aldıysan çatışsaydık ya be gülüm.
bir yunan'ın korkmaması mehmetçiği görene, ay yıldızlı al sancağı görene kadardır ancak.
sonra ölüm korkusu başlar. atalarınız iyi bilir.
siz böyle kaşınmaya devam edin.
vallahi de billahi de selanik'i de geri alacağız, girit'i de geri alacağız.
yaptığınız kahpeliklerin hiçbirini unuttuk sanmayın ok?
deli gibi korkuyorlar türk devletinden. abileri ab bile bunları dikkate almıyor. bunlar adına karar alıyor. bunları nato'ya da sokan biziz. biz olmasak rusya'nın elinde oynattığı topaçtan farkları olmazdı. gerçi şimdi de avrupalılar oynatıyor bunları da neyse.
Multeci, odur turkiye dahil “diger avrupa” ulkerince gecici siginmaci olarak degerlendirilen insanlar, turkiyenin sorunu degildir. Besbelli ki Bu sorun, tek ulkenin, ustlenecegi denli boyutta bir sorun degildir.
Hukumetimiz, islam kardesligi, kultur birligi, insanlik adi altinda kendi insanlarina zor (farsca: zor - turkce: guc) ile benimsetmeye calistigi sey;
demografik baski.
Oysa ne din, ne kultur, ne insanlik yolu ile orta dogu ulkerine benzemiyoruz. Bu zor ile yapilmaya calisilan sey, 8 yildir tutmadi, ve turkiye ulkesi yitirdigi 8 yili biraz hiz katarak kazanmaya calisiyor.
Şu gecici siginmacilari biz istemedigimiz gibi, onlar da bizi istemiyor. Ozune bakarsak helen ulkesini de (yunanistan) istemiyorlar. Almanyayi, fransayi, hollandayi istiyorlar.
Yunanistan;
(Modern Yunanca: Ελλάδα, Bu ses hakkında Elláda Modern Yunanca telaffuz ya da resmî adıyla Helen Cumhuriyeti,
eskiden Hellas (Yunanca: Modern Yunanca: Ελληνική Δημοκρατία Ellinikí Dimokratía Modern Yunanca telaffuz: [eliniˈki ðimokraˈti.a]), Balkanlar'da bir ülkedir.
Yunanistan'ın nüfusu 2020 itibarıyla yaklaşık 11 milyon kadardır.
Başkenti ve en büyük şehri Atina iken ikinci en kalabalık şehri Selanik'tir.
Mavi ve beyazın Ege Denizi'ni ve dalgalarının köpüklerini temsil ettiği söylenir, ayrıca mavi Helen Uygarlığı'nın rengidir. Yunan Bağımsızlık Savaşı'nda mücadele eden denizcilerin mavi ve beyaz renklerinde giysiler giydikleri de bilinir. 1822'den 1978'e dek donanma sancağı, 1969'dan 1970'e dek millî bayrak olarak kullanıldı. 22 Aralık 1978'de ise tek millî bayrak olarak kabul edildi.
Birkaçı hariç neredeyse Hiçbirinin türkler ile sorunu yoktur. Dilini öğrendiğim ve tekrar ziyaret etmek istediğim ülke. Şu corona mereti yakamızı bırakmadı ki.