bugün

duyması cidden cok hoş olan dildir. kulaga cok hoş gelen bir aksanla konusulur.
hint-avrupa dil ailesinden alt gurubu helenik olan dil.harfleri genelde fizik matematik ten falan tanıdıktır.osmanlı zamanından birçok türkçe kelime alıp sonuna s koyup yunancalaştırmışlardır.türkçe bu dilden * türkçe'ye 405sözcük vermiştir.
http://www.onlineyunanca.com
(bkz: tsifelli)
http://www.cogsci.indiana...rg/harry/lan/grkvbreg.htm adresinden fiillerin tüm zamanlarda, hem etken hem de edilgen çatıdaki çekimleri hakkında genişçe bilgi alınabilecek güzel dildir.
öğrenmesi göründüğü kadar zor olmayan dildir. ancak özellikle fiil çekimleri konusunda - etken ve edilgen - çok ezber yapmak gerekiyor.
almanca'dan daha kolay olan bir dildir.
italyanca'dan daha zor bir dildir.
öğrenilmesi ezber açısından biraz zor ama oldukça eğlenceli olan dildir.
türkiye'de yunan ortodoks cemaati'ne üye sayısı 5.000 iken, 600.000 yunanca konuşan vatandaşımız bulunmkatadır. bu vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu aslında müslüman yunanlar'dır.
klasik * yunanca.
alfabesi latin alfabesi olamamasına rağmen öğrenildikten sonra bulmaca gibi yapısı ve ahengiyle insanı kendine hayran bırakan bir dildir.
çağdaş yunancaya geçmiş pek çok kelime mevcuttur.
klasik yunancanın en belli başlı ustaları; (bkz: platon) (bkz: isokrates) (bkz: lysias) (bkz: demosthenes) (bkz: Thucydides) (bkz: Xenophon)
"niye öğrenilsin ki allaasen" denilen dildir. ulan norveççe varken, isveççe varken hadi en düşük sabstitütle rusça varken napalım biz yunan kızlar... aman dilini. *
demem o ki, bi işime yaramayacak, gerek hamza abinin gerekse benim. o yüzdene öğrenilmesi boş iştir.

(bkz: karı kız için dil öğrenmek)
(bkz: du yu sekis)

edit: öyle demişim de, lan, eleniler de güzelmiş ha, tüh ya, yeni farkettim!
türkçeyle ortak 5000 kadar kelimeye sahip olan dil. sadece 500 kadarının listesi için
http://www.geo.unizh.ch/~arzu/GreekTurkish.html
alfabesinin ögrenilmesi zor olsa da yazımı inanılmaz estetik olan dil.
bana göre itici bir dil. italyanca ya benzemesine rağmen italyanca gibi kulağa hoş gelmiyor.
dil mantığı olarak türkçe ile benzerlik gösterdiğini düşündüğüm dildir.
hem alfabesi bakımından hem de duyum açısından çok güzel bir dil. öğrenmek istediğim tek dildir lakin rum arkadaşlarıma her seferinde illallah dedirtmişimdir. *

edit: çok güzel ya, 2 eksi gelmiş * yunan kelimesini geçirmek, rum arkadaşlardan bahsetmek yeterli eksilenmek için demek ki, yazık size yahu allah şifa versin *
çok seksi bir dildir. özellikle yeşil gözlü hafiften kumral bir yunan güzelinin ağzına çok yakışmaktadır.
o kadar ahenkli ve melodiktir ki,
öğrenilmesi kolay, unutulması zor bir dildir.
turkiye gemicilik sektorunde oldukca ise yarayan dildir. onun disinda da pek bir gecerliligi veya ise yaradigi gorulmemistir. topluluk icinde aile arasi dedikodular yapilmasina olanak saglar bu acidan gayet eglendiricidir. zaten nedense ailecek konusulur genelde, tek tabanca yunanca bilen adam pek azdir.
çok uzun zamandır büyük bir hevesle öğrenmek istediğim dildir.** her ne kadar bambaşka bi alfabesi de olsa * fransızca ve italyancadan daha kolay öğrenilebilen yunanistan ve kıbrısın resmi dili.
eğer sözkonusu olan antik yunancaysa öğrenmek için çoookkk kasmanız gerekecektir. öğrenene kadar adamın anasından emdiği süt burnundan gelir.
(bkz: yunan aksanı)
Yunanca, Yunanistan'ın ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin resmî dilidir. Yunanca - Elinika) 4000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Hint-Avrupa dil ailesinde kendi başına bir kol oluşturur. Bazı dilbilimciler; Yunanca ve Ermeniceyi Hint-Avrupa dil ailesi içinde Greko-Grabar olarak bir üst grupta birleştirir. Antik Yunanca Klasik Yunan uygarlığının dili olarak kullanılmıştır. Modern Yunanca Antik Yunanca'dan oldukça farklı olmakla beraber köken olarak ona dayanır. Yunanca, Yunan Alfabesi kullanılarak yazılır.

Yunanca dünyada, çoğunluğu Yunanistan'da olmakla beraber, Avustralya, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan yaklaşık 25 milyon kişinin anadilidir. Türkiye'de anadili Yunanca olan yaklaşık 2.000 Rum olduğu tahmin edilmektedir. Bunların hemen hemen hepsi istanbul, Gökçeada ve Bozcaada'da yaşar. Bunun yanında 15 ve 17. yüzyıllarda islamlaşan Trabzonlu ahâli tarafından konuşulmaktadır.1965 nüfus sayımında 4,535 kişi anadilini Pontus lehçesi (Yunanca) olarak kaydetmişti. Yunanistan ve Kıbrıs'tan Türkiye'ye göç eden Yunanca (ya da Rumca) konuşan (konuşabilen) kayda değer Türk de vardır. Bunların da büyük bir kısmı Batı Anadolu ve Mersin yöresine yerleşmişlerdir.
Esasında farkedilmese de Yunanca ve Türkçe birbirlerinden çok etkilenmiştir. Yunanca'da ayrıcalıklı olarak Türkçe'de olmayan bazı sesler vardır ve Türkçe'de olan bazı sesler Yunanca'da bulunmaz. Dinlemeye doyulmayan hayran olunası bir dildir. Çok da uzağımızda değildir. Kapıya bardak dayayarak duyacağımız kadar yakındır bize.