ana hatlarıyla kabaca inceleme fırsatı bulduğum site. konu başlıklarının düzenli şekilde ayrılması ve profil özelleştirme sistematiği gayet başarılı bence. ancak profil oluşturma sürecinin biraz vakit alabilmesi muhtemel. kullanıcı sayısının artması ile kitap, müzik, sinema gibi konularda farklı fikirler edinilebilir. özetle başlangıç için gayet başarılı.
yeni üyesi olduğum sanat ve kültür ağı olan interaktif site. görünümü, arayüzü hoş gözüküyor. biraz da orada koşturalım, trollerin olmaması sevindirici.
yakın gelecekte isminden söz ettirebilecek potansiyele sahip, sözlük görünümlü über katalog sitesi.
internette kaliteli içeriği cımbızla ayırdığımız şu dönemde benim için bulunmaz bir nimet oldu. kanallar ve katalog sistemi ince düşünülmüş detaylar. internette geçirdiğiniz zamanın boşa gitmediğini hissediyorsunuz. izlediğiniz filmlerin, okuduğunuz kitapların çetelesini tutabiliyor ve kendinize yeni listeler oluşturabiliyorsunuz. okuyacaklarım, izleyeceklerim vs hakkında sanıyorum bundan sonra youreads'ten fikir alacağım. olmuş burası.
şimdilik üye sayısının az olmasının getirdiği bazı dezavantajlar var tabi ki ama biraz hareketlenirse değerlenir oralar, benden söylemesi. bi arsa kapatın bence şimdiden.
yanılmıyorsam 2015 nisanında kurulmuş çok genç bir kültür platformu.
klasik sözlük düzenine; katalog yapısını entegre ederek farklı bir bakış getirmiştir. okuduğunuz kitaplar, izlediğiniz filmlerden hakkında yorum yapmak isteyeceğiniz kişi yahut karakterlere kadar hepsinin belli bölümlerde yer aldığı platform, gelişimini hızla sürdürmektedir.
istikrar sağlayabildiği takdirde sanal ortamda hatırı sayılır bir yere geleceğine inanıyorum. zira ciddi anlamda pratik bir kullanım sunuyor olması youreads'in artısı. sanal ortamda eksiklik olarak göze çarpan 'kültür' konusunu odak edinmesi de sözlüklerin bariz şekilde kalite kaybı yaşadığı bu dönemde yine youreads'in dikkat çekici bir özelliği olarak yer alıyor.
ek ve kısa bir not olarak; youreads kullanıcıları şuan için 'youser' olarak nitelendirilmektedir.
(bununla ileride itüsözlük arıları gibi kült bir kavram olarak karşılaşabiliriz.)