yirmi yıl krizi 1919 1939

entry3 galeri1
    1.
  1. e. h. carr'ın iki dünya savaşı arasında geçen 20 yıllık süreyi uluslararası ilişkiler açısından ele aldığı kitabıdır. bu dönemdeki barışın kırılganlığını, eleştiri oklarını esirgemeden ve detayları es geçmemeye çalışarak ele alır. okunası bir kitap.
    3 ...
  2. 2.
  3. --arka kapak--
    e.h. carr, geleceğin barışını kuranlara adadığı bu kitabında iki dünya savaşı arasında geçen yirmi yılı farklı değerlendiriyor. hem gerçekçi hem de ütopyacı yaklaşımları eleştiren carr, uluslararası dengelerin ele alınmasında nasıl bir perspektif geliştirebileceğimizi tartışıyor. uluslararası siyaset biliminin henüz ayrı bir disiplin olarak ele alınmadığı bir dönemde yazılan ve fred halliday'ın "yazılmaya başlandığı günden itibaren olayları yakından takip eden yirmi yıl krizi, uluslararası ilişkilerin bugünkü tartışmalarıyla yakından ilişkili. bir yanda dar ufuklu gerçekçi yaklaşımı, diğer yanda temelsiz ütopyacılığı eleştiren carr'ın savları yapacağımız analizler için vazgeçilmez. carr'ın kitabı, geleceğe, 21. yüzyıl dünyasına verilmiş bir cevaptır." cümleleriyle değerlendirdiği bu kitap uluslararası siyaset bilimini ayrı bir çalışma alanı olarak kuran temel bir kitap niteliğinde.
    --arka kapak--

    --bilgi--
    yazar:edward hallett carr
    çevirmen:can cemgil

    sayfa sayısı: 242
    dili: türkçe
    yayınevi: istanbul bilgi üni.yayınlar
    --bilgi--
    https://galeri.uludagsozluk.com/r/256251/+
    2 ...
  4. 3.
  5. edward hallett carr\'ın \"the twenty years\'s crisis, 1919-1939: an ıntroduction to the study of ınternational relations\" (london: macmilan, 1939) isimli eserine kitap hakkındaki literatür ve değerlendirmenin de eklendiği bir versiyonun türkçe çevirisidir.

    ilk baskının künyesi: edward hallett carr, yirmi yıl krizi 1919-1939, çev: can cemgil, istanbul: istanbul bilgi üniversitesi yay., eylül 2010.

    \"gelecekteki barışı yapacaklara\" adadığı kitabında carr, ütopyacılık ile gerçekçilik hakkında etrafını cami ağyarını mani bir tarif yaptıktan sonra, ikisi arasında olmasını önerdiği sağlıklı dengeye dayanacak * bir güç ilişkileri değerlendirmesi ile savaşa başvurulmadan gerçekleşecek bir barışçıl değişim mekanizması önerir.

    hakkında söylenecek çok şey olan kitapta; yazarın, bilim olmanın kriterlerini tartıştığı ve uluslararası siyaset biliminin başlangıcını ele aldığı \"bir bilimin başlangıçları\" başlıklı birinci bölüm, ütopya ile gerçeklik arasındaki gerilimin yansımalarını değerlendirdiği \"ütopya ve gerçeklik\" başlıklı ikinci bölüm, kitabın temel savının geliştiği \"gerçekçi eleştiri\" ve \"gerçekliğin sınırları\" başlıklı beşinci ve altıncı bölümler, siyaset biliminin ve uluslararası siyasetin temeline dair düşünceleri geliştiren \"siyaset, ahlak ve iktidar\" başlıklı üçüncü kısımın tamamı, pratikteki temel önerilerinden biri olan \"barışçıl değişim\" başlıklı onüçüncü bölüm özellikle önemli birkaç kez okunası bölümlerdir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük